Baskı balata fiyat farkı sizce normal mi?

Faraz

Yeni Üye
İsim
Baran
Araç
Golf 1.0tsi Midline Plus
Merhaba arkadaşlar herkese hayırlı günler dilerim. Debriyajım biraz yukarıda bırakıyor yokuşta araç biraz zorlanıp koku yapıyor. Şehir içi de bana göre çok yakıyor 8 den de hiç inmez.(sizce normal mi) ben de baskı plakayı değiştirmek istedim. Sanayide özel servise sordum 7.700 (luk) parça 5 bin de içlik istediler. Yetkili servis %30 iskonto ile parça+işçilik 26 bin lira teklif verdi. Bu fiyat farkı Sizce bu normal mi? Siz ne önerirsiniz? Araç golf 2017 1.0tsi Manuel

@metinkar ın da hatırlattığı şekilde

Baskı balata debriyaj olayında

Aracın üzerinde fabrikasyon
Luk varsa Luk takılmalı
Sachs varsa sachs takılmalı

Bu genel bir kuraldır.

Sanayide ki ustanız tam ayarında fiyat vermiş
Şu an sanayi ortamında baskı balata veya triger işçiligi 5-6 bin lira gibi.

Parcada 7.700 yerinde fiyat

Yetkilide indirimler dahil parca+ iscilik 26 bin dediniz

Karar sizin.
Hocam bence sanayide uygun fiyat verdi. Sadece şunu merak ediyorum. Yetkili parça fiyatını 18 verdi. Yani yetkilide fiyatın bu denli yüksek olması normal midir? Yoksa onlar farklı parça mı kullanıyorlar?

Upvote 0

Hocam bence sanayide uygun fiyat verdi. Sadece şunu merak ediyorum. Yetkili parça fiyatını 18 verdi. Yani yetkilide fiyatın bu denli yüksek olması normal midir? Yoksa onlar farklı parça mı kullanıyorlar?

Luk herde aynı Luk tur
Sachs her yerde aynı sachstır.

Yetkili servisteki daha iyi diye bisey yok
Onlarda birebir aynı malzemeyi takacak.

Bu arada km niz kaç ?

Upvote 0
Luk herde aynı Luk tur

Bu arada km niz kaç ?
115km hocam. Yetkili serviste sordum hangisini kullanmış diye bana isim yazmıyor sadece orjinal yazıyor dedi fiyatı da 18 bin dedi hocam. Bu fiyat farkına anlam veremedim ben.

Upvote 0
Orjinal debriyaj set + sanzıman yagı + iscilik 18k teklif aldım sanayide. Siz nereden teklif aldınız acaba? Manuel 1.6 tdi 2012 Teşekkürler.

Upvote 0
Luk herde aynı Luk tur

Bu arada km niz kaç ?
Luk heryerde luk yada Sachs her yerde sachs değildir. Vw bir parça -konumuz olan baskı balata olsun- ürettirmek için şartname sunar. Bu şartnameler genelde piyasa kalitesinden yüksek ürün üretilmesini sağlar.

Haliyle Luk parçayı vw logolu üretirken uymak zorunda olduğu bir şartname varken piyasaya Luk etiketli malzeme satarken bu şartnamelere uymak zorunda değildir.

Bu luk içinde geçerli sachs içinde geçerli. Vw ye kim parça üretiyorsa bu durum hepsinde var. O yüzden servisteki malzeme ile dışarıdaki malzeme arasında kalite farkı vardır. O kadar fiyat farkı kadar kalite farkı var mıdır ? Burası tartışılır.

Upvote 0
Luk heryerde luk yada Sachs her yerde sachs değildir. Vw bir parça -konumuz olan baskı balata olsun- ürettirmek için şartname sunar. Bu şartnameler genelde piyasa kalitesinden yüksek ürün üretilmesini sağlar.

Haliyle Luk parçayı vw logolu üretirken uymak zorunda olduğu bir şartname varken piyasaya Luk etiketli malzeme satarken bu şartnamelere uymak zorunda değildir.

Bu luk içinde geçerli sachs içinde geçerli. Vw ye kim parça üretiyorsa bu durum hepsinde var. O yüzden servisteki malzeme ile dışarıdaki malzeme arasında kalite farkı vardır. O kadar fiyat farkı kadar kalite farkı var mıdır ? Burası tartışılır.

Tam bir yetkili servis biat/bağımlılık/kölelik örneklemesi

Yetkili serviste en iyi malzeme var ? En kalitelisi var ? en tazesi var ? Hemde helal sertifikalı deyinde dinen de yetkili servise gitmek caiz olsun.

Upvote 0
Böyle bir fark olabiliyor gerçekten de. LUK ürünlerinde ille de var mı bilmemiz mümkün değil ancak fabrikaya üretime veya satış sonrasına verdiği parça ile dışarıya verilen parçaların isterleri çoğunlukla farklı.

En basit örnek aküler.

Yani @Backup ın dediği prensipte doğru.

LUK özelinde durum nedir bunu kesin bilmek için içeriden bilgi lazım.

Upvote 0

Yetkili serviste en iyi malzeme var ? En kalitelisi var ? en tazesi var ? Hemde helal sertifikalı deyinde dinen de yetkili servise gitmek caiz olsun.

Aynen katılıyorum.

VAG logolu kavramayı üreten LUK firması, kendi markası ile satacağı, aynı hattan çıkma üründe kaliteyi hemen düşürecek öyle mi? Bana hiç öyle gelmiyor.

Yedek parça ve servis işinde fetişlerin sanrıların tevatürlerin ardı arkadı kesilmiyor maalesef.

Abidik gubidik testler yapan youtubecu parça satıcılarından biri birer adet VAG ve LUK RepSet alsa ve yakından test etseler de “farkları” görsek :)

Upvote 0
Bencede Luk, Sachs vb. markaların ürünleri aynı hattan çıkıyor. Vag gurubuna gidenlere vag baskıları, toptancılara gidenlere kendi markaları basılıyor. Yedek parça üreticisi herhangi bir markadan bahsetmiyoruz. Asıl işi OEM parça üreten şirketlerden bahsediyoruz.

Ayrıca zaten bir çoğunun ucuz parça için alt şirketleri, iştirakleri var.

Upvote 0

Yetkili serviste en iyi malzeme var ? En kalitelisi var ? en tazesi var ? Hemde helal sertifikalı deyinde dinen de yetkili servise gitmek caiz olsun
Böyle bir fark olabiliyor gerçekten de. LUK ürünlerinde ille de var mı bilmemiz mümkün değil ancak fabrikaya üretime veya satış sonrasına verdiği parça ile dışarıya verilen parçaların isterleri çoğunlukla farklı.

En basit örnek aküler.

Yani @Backup ın dediği prensipte doğru.

LUK özelinde durum nedir bunu kesin bilmek için içeriden bilgi lazım.

Bu şekilde ömür boyu vw yetkili servis esaretinde kalınır.

2023 martta sıfır bmw 1,16 d alan dostum
2025 nisanda borusana, al borunu hadi bana eyvallah dedi filtrelerini yağını aldı bakımını yaptı ipini kopardı

yetkili servis bağımlılığı vag da kronik hastalık olmuş

Akü de bile yetkili servise koşturmak ?

Hele Bujide ? altı üstü tokai çakmak muadili basit düzenek.

Arabam bozulurmu korkusuna soyguna bu kadar da razı olmamak lazım

Upvote 0
Merhaba arkadaşlar herkese hayırlı günler dilerim. Debriyajım biraz yukarıda bırakıyor yokuşta araç biraz zorlanıp koku yapıyor. Şehir içi de bana göre çok yakıyor 8 den de hiç inmez.(sizce normal mi) ben de baskı plakayı değiştirmek istedim. Sanayide özel servise sordum 7.700 (luk) parça 5 bin de içlik istediler. Yetkili servis %30 iskonto ile parça+işçilik 26 bin lira teklif verdi. Bu fiyat farkı Sizce bu normal mi? Siz ne önerirsiniz? Araç golf 2017 1.0tsi Manuel
Hocam iyice araştırın iyi bir ozel servis bulun. Parçayı kendiniz alın ve degistirin luk alın derim

Upvote 0
kalite farkı tartışmalarına girmeden (ben az da olsa servis parçası tarafındayım sanırım) "işçilik kalitesini" atlıyorsunuz demek isterim.. sanayideki usta (vw den çıkmış bile olsa) sanayi rahatlığı ile yaptığı işçiğe pek güvenesim gelmiyor.
her servis te bu prosedüre uymuyordur ama her parçanın bir montaj prosedürü (tort derece v.b.) var bunu biliyorum ve buna her servisin uyma durumu var, sanayinin hiç yok.. özellikle yürüyen aksamda bu prosedür , talimat çok önemli.. parça kadar....

Upvote 0

Yetkili serviste en iyi malzeme var ? En kalitelisi var ? en tazesi var ? Hemde helal sertifikalı deyinde dinen de yetkili servise gitmek caiz olsun

Bu şekilde ömür boyu vw yetkili servis esaretinde kalınır.

2023 martta sıfır bmw 1,16 d alan dostum
2025 nisanda borusana, al borunu hadi bana eyvallah dedi filtrelerini yağını aldı bakımını yaptı ipini kopardı

yetkili servis bağımlılığı vag da kronik hastalık olmuş

Akü de bile yetkili servise koşturmak ?

Hele Bujide ? altı üstü tokai çakmak muadili basit düzenek.

Arabam bozulurmu korkusuna soyguna bu kadar da razı olmamak lazım
Hocam sizin muhabbetiniz kahvehaneden öteye geçmiyor saygı duyarım. Araba sizin arabanız istediğiniz yerde yaptırabilirsiniz. Ama üretim şartnamelerini yok sayamazsınız :)

Upvote 0

Geri