1.2 tsi 105 HP vs 110 HP

İkisinin arasındaki temel fark birinin Euro5 diğerinin Euro6 olması.2015 ikinci yarısından itibaren üretilenler Euro6 motora geçti.Euro5 zincirli Euro6 olan triger.Euro5 olan bir miktar yağ yakmasıyla biliniyor,ama LiqoiMoly'nin 5w40 yağıyla yağ yakma büyük ölçüde olmuyormuş(oradan buradan okuduğum bilgiler)

İkisinin arasındaki temel fark birinin Euro5 diğerinin Euro6 olması.2015 ikinci yarısından itibaren üretilenler Euro6 motora geçti.Euro5 zincirli Euro6 olan triger.Euro5 olan bir miktar yağ yakmasıyla biliniyor,ama LiqoiMoly'nin 5w40 yağıyla yağ yakma büyük ölçüde olmuyormuş(oradan buradan okuduğum bilgiler)
Triger konusunda ufak bir yanlışlık var hocam. Golf 7 105-110 luk 1.2 tsi motorlarda triger kayışla geliyor. Golfler CYV motor triger kayışlı, CBZ motorlular da triger zincirli. Jettalarda görülüyor genelde.

CBZ motor kodlu olanlar zincirli. CJZ kodlu olanlar kayışlıdır.

Yağın 0-30 kullanıldığını ilk defa sizden duyuyorum hocam :)

Genelde 5-30 la geliyor da fabrikadan
Malesef böyle bir yanlış bilgi var. Daha kötüsü ustalarında çoğu bunu görmezden geliyor ya da bilmiyor. Aracınızın yağ ile ilgili spesifikasyonlarını servisten ya da şasi üzerinden sorgulama yapan firmalardan öğrenebilirsiniz. 1.4tsi 5w-30 / hatta 1.5tsi’lar 0w20 kullanır yağ çok önemli bir konu malesef bunu bilmiyor ve aracım yağ yakıyor diyen bir çok kullanıcı var. 🫶

Yağın 0-30 kullanıldığını ilk defa sizden duyuyorum hocam :)

Genelde 5-30 la geliyor da fabrikadan
Aslında fabrikadan 0w-30 ile geliyor servistede bu konulur. Yetkili servis bile olsa şubeler arasında çok fark olduğunu düşünüyorum. Ben 72binde aldığımdan beridir 0w-30 kullanıyorum. 5w-30 da olabilir ama daha kalın olduğu için yağ araca fazla yaktıracak ve performansı törpüleyecektir. Aynı araca sahip arkadaş ile test edip görmüştük aracımın yazılımlı olduğunu düşünenler oldu . O 5w-30 kullanıyor :)

Aslında fabrikadan 0w-30 ile geliyor servistede bu konulur. Yetkili servis bile olsa şubeler arasında çok fark olduğunu düşünüyorum. Ben 72binde aldığımdan beridir 0w-30 kullanıyorum. 5w-30 da olabilir ama daha kalın olduğu için yağ araca fazla yaktıracak ve performansı törpüleyecektir. Aynı araca sahip arkadaş ile test edip görmüştük aracımın yazılımlı olduğunu düşünenler oldu . O 5w-30 kullanıyor :)

Türkiye gibi ılıman iklimli bir ülkeye 0w30 ile fabrikadan geldiğini hiç duymadım. Bu tip yağ soğuk iklime sahip ülkelere fabrikadan öyle gönderiliyor. Bazı sıcak ülkelere 10w30, 5w40, 10w40 ile bile gönderilebiliyor. Birde bu günümüzdeki 0w olayı son 4-5yılda emisyon yasaları sonucu ortaya çıkan bir şey haline geldi. Öncesinde iklime göre seçilirdi. Üstelik bir de TSI motordan bahsediyoruz. Bir çok ülkede standart yap olarak 5w40 standart yağ dır.

0w20 olayında ayrıca bir istisna da bulunmaktadır.

Ayrıca 0W30 ile 5w30 arasında çalışma sıcaklığında viskozite farkı neredeyse yoktur. Bu fark soğuk motor yağıyla ilgilidir. Normal yağ sıcaklığına ulaşıldığında fark edilibilir bir değişim görülmez.

Aracımın kmsi yüksek olmasaydı denerdim 0-30 kullanmayı. Gelenekleri bozmayı sevmem hatta önceki bakımlarında vw onayı olmayan, sanayide Ford/Peugeot yağı olarak geçen Castrol Magnatec 5/30 kullanıldığı için ben de hala aynı tip kullanıyorum. Hiçbir şekilde eksiltme, sesli çalışma, performans düşüklüğü yok ancak sonraki bakımda Castrol Edge LL ye geçmeyi planlıyorum. O halde dediğinize göre viskozite, yağ modelinden daha çok etkili oluyor motor açısından.

Geri