GOLF 7 1.6 CLH Titreme Sorunu

emirkerim

Üye
İsim
Emir Kerim
Araç
GOLF MK7
Merhabalar,
Aracım 2012 model golf 7 1.6 tdi clh motor manuel.
Yaklaşık 1 aydır araç rölantide beklerken belirsiz bir şekilde sürekli titriyor.
Araç manuel ve herhangi bir güç kaybı,yakıt tüketiminde artış söz konusu değil.
Geçtiğimiz günlerde bir sabah aracı çalıştırdıktan sonra henüz gaza basmadan araç rölantide inanılmaz şekilde titredi ve stop etti.
VCDS ile baktığım zaman tam da bu anda aracın verdiği arıza kodunu paylaşıyorum,

1 Fault Found:
5174 - Fuel Pressure Regulation
P1065 00 [104] - Regulation Discrepancy
Intermittent - Confirmed - Tested Since Memory Clear
Freeze Frame:
Fault Status: 00000001
Fault Priority: 2
Fault Frequency: 5
Mileage: 215232 km
Date: 2025.03.16
Time: 09:44:40

Engine RPM: 1328.00 /min
Normed load value: 47.1 %
Vehicle speed: 0 km/h
Coolant temperature: 21 °C
Intake air temperature: 21 °C
Ambient air pressure: 920 mbar
Voltage terminal 30: 14.720 V
Unlearning counter according OBD: 40
Engine status: COENG_RUNNING
Engine status-Test_Program_Co Eng st COMPU VERB UBYTE: 3

Ustam ve gittiğim bütün dizel pompa enjektör ustaları sorunun enjektör kaynaklı olduğunu söylese de malum arıza kodundan dolayı ben regülatör arızası olabileceğini düşünüyorum.
İlgili soruna dair tecrübesi olan veya daha önce Rail Hattı Müşürü(Regülatör) değiştiren biri yardımcı olursa çok sevinirim.
Ek olarak; ustam da ilk başta müşürden dolayı olduğunu düşünmüş,müşürü temizlemiş ve test etmişti, ve sorun olmadığını söyledikten sonra araca geri taktığımızda 1 hafta boyunca sorun kesildi ancak şu an maalesef tekrar başladı.

Aynı sorun bende de mevcut sabah ilk çalıştırmada yapıyor sonra kesiyordu lakin gecen hafta ışıklarda bekleme yaparken birden bire titremeye başladı bildiğimiz zangır titredi. Her hangi bir arıza kodu vermiyor. Ben volandan şüpheleniyorum. Bu arada arac dsg. Konuyla alakalı bilgisi olan var ise lütfen yazsın

Upvote 0
Aynı sorun bende de mevcut sabah ilk çalıştırmada yapıyor sonra kesiyordu lakin gecen hafta ışıklarda bekleme yaparken birden bire titremeye başladı bildiğimiz zangır titredi. Her hangi bir arıza kodu vermiyor. Ben volandan şüpheleniyorum. Bu arada arac dsg. Konuyla alakalı bilgisi olan var ise lütfen yazsın
benim araç manuel vcds ile sabah titrerken enjeksiyon sapma değerlerine baktım araç titrerken inanılmaz şekilde sapıtıyor

Upvote 0
Dizel araçlarda enjektör 130/150 binde mutlaka sökülerek en azından bakım temizlik ayar yapılmalı.. Filtre bakımını geciktirir kötü yakıt alırsanız 70 binde de sorun çıkarabilir.

Geciktirilirse: Enjektör kaynama yapar zor çıkabilir + Oringler sorun çıkarabilir + Kışın şakırdama püskürtme değerlerinde aşırı sapma olur piston silindir tepesini eritir. + Dpf ve diğer kurum yapabilecek tüm parçalarda verimsiz yanmadan daha çok kurum dolayısıyla sık sık rejenerasyon yapar. + Yakıt tüketimi artar + Bakımla kurtulacak parçaların değişimi gerekir.
Olasılıklarla alakalı onlarca video var, kullanıcı şikayeti görebilirsiniz. Ustalara firmalara danışabilirsiniz.
Regülator değilse enjektördür..

Upvote 0
Dizel araçlarda enjektör 130/150 binde mutlaka sökülerek en azından bakım temizlik ayar yapılmalı.. Filtre bakımını geciktirir kötü yakıt alırsanız 70 binde de sorun çıkarabilir.

Geciktirilirse: Enjektör kaynama yapar zor çıkabilir + Oringler sorun çıkarabilir + Kışın şakırdama püskürtme değerlerinde aşırı sapma olur piston silindir tepesini eritir. + Dpf ve diğer kurum yapabilecek tüm parçalarda verimsiz yanmadan daha çok kurum dolayısıyla sık sık rejenerasyon yapar. + Yakıt tüketimi artar + Bakımla kurtulacak parçaların değişimi gerekir.
Olasılıklarla alakalı onlarca video var, kullanıcı şikayeti görebilirsiniz. Ustalara firmalara danışabilirsiniz.
Regülator değilse enjektördür..

Teşekkürler

Upvote 0

Geri