daha önceden golf 7 manuel aracım vardı şuan idareten arkadaştan aldığım golf 6 1.4 tsi dsg 184 bin km'de araç kullanmaktayım.
2021 yılında araç 120 bin km'lerdeyken aracı birine yol vermek için durdurup hareket ettirmek istediğinde şanzıman saldı kendini ve o tarih itibariyle 17 bn tl'ye şanzıman içi, dişli,tüp,mekatronik kart, yağlar, pompa, baskı ne varsa değişmişti. geçenlerde aracı eşim kullanırken araç bayır aşağıya vites yükseltmeyip ekranda D2 yanıp durmuş sonra kenara çekmiş aracı P, R, N yede alsa ekranda sürekli D2 yanıp durmuş. sonra istop ettirip marş yapınca düzelmiş. Kontrol amaçlı daha önce dsg bakımını yapan yere götürdüm kartın yandığını söylediler ve ne olur ne olmaz pompayada baktırdım. pompada sorun çıkmadı ama kart değişecek dediler ve 35 bin sadece kart'a ödeyerek değiştim. şuan bir sorun yok.
usta 4-5 aşamadan bahsetti dsg arızaları için
mekatronik kart (dandik akü veya akü zayıflığından bile olabilirmiş)
pompa (basıncı düzgün ayarlayamazsa kartı yakabilirmiş)
baskı (bitince kartı direk yakıyormuş)
mekatronik yağı (kartın soğumasını sağladığı için sıvı azalınca sıcaktan yanabilirmiş)
manyetik diş mi pul mu birşeylerden bahsetti ama tam hatırlayamadım
sonuç:
dsg gittiği yere kadar gitsin derseniz. baskı + kart + pompa belki dişlileride toptan ele alabilirsiniz.