Tiguan 1.4 Tsi 125 hp Manuel Vites Sertleşmesi ve Şanzıman Yağı Değişimi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan aydink
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

VW G 052 171 A2 veya VW G 052 512 A2 onay koduna sahip GL-4 sınıfı yağları kullanmalısın.

https://shop.egemot.com.tr/liqui-moly-top-tec-mtf-5300-70w-75-21359-sanziman-yagi

1. Viskozite farkı

• 70W-75: Daha düşük viskoziteye sahip. Soğukta daha akışkan olduğu için özellikle kış aylarında ve soğuk ilk çalıştırmada dişliler arasında daha hızlı dolaşır.
  • 75W-90: Daha yüksek viskoziteye sahip. Sıcak çalışma koşullarında (örneğin uzun yol, ağır yük, yüksek hız) yağ filmi biraz daha kalın olur, aşınmaya karşı koruma artar.

2. Kullanım senaryosu

• 70W-75 → Daha çok yakıt ekonomisi ve hafif çalıştırma isteyen, düşük torklu ve yeni tip hassas dişli kutuları için.
  • 75W-90 → Daha yüksek yük altında çalışan, sıcaklık artışının daha fazla olduğu araçlar veya yüksek kilometreli şanzımanlar için.

Golf 1.4 TSI için durum

• Eğer aracın VW onay kodu (örn. G 052 512 A2, G 052 527 A2 gibi) 70W-75 ise kesinlikle 75W-90 koymamalısın — dişli toleransları ve senkromeç malzemesi buna göre üretiliyor.
  • VW şanzımanlarda GL-4 standardı önemlidir. Yanlışlıkla GL-5 kullanmak senkromeçlere zarar verebilir (fosfor-kükürt katkıları pirinç/bakır alaşımı aşındırır).

💡 Kısaca:

• 70W-75 → Daha ince, düşük sürtünme, soğukta daha akıcı.
  • 75W-90 → Daha kalın, sıcak ve ağır yükte daha dayanıklı.
2018 1.4 Tsi Dsg 27 bin'deki araç için 70W-75 kullanacağım anlaşılan. LIQUI MOLY MoS2 'li Şanzıman-Dişli Yağı Katkısı bu ürün için düşünceleriniz nedir?
birde mekatronik sıvısı öneriniz nedir?

2018 1.4 Tsi Dsg 27 bin'deki araç için 70W-75 kullanacağım anlaşılan. LIQUI MOLY MoS2 'li Şanzıman-Dişli Yağı Katkısı bu ürün için düşünceleriniz nedir?
birde mekatronik sıvısı öneriniz nedir?
DSG ise orjinalden şaşmayın.

VW G 004 000 M2
VW G 052 512 A2

parça kodları bunlardır. Servisten alabilirsin.

Katkıyı ise kesinlikle önermiyorum özellikle 27 bindeki araç için.

Merhabalar.

Evet aylar önce Liqyi Moly 70w75w ile değişim yapmış ve Castrol 75w80 e göre ciddi iyileşme olduğunu yazmıştım fakat asla orijinal yağındaki gibi konfor ve vites geçişlerinde yumuşaklıga ulaşamamıştım. Takılmalar ve tıkırtılar devam etmişti.

Geçen hafta yüksek maliyetini göze alarak aracı yetkili servis bıraktım ve şanzıman yağının değişimini talep ettim.

Sonuç: Tüy gibi hafif ve konforlu vites geçişleri. Bu konuda arayışta olan paydaşlara duyurmak istedim. Piyasadaki ürünler orijinal manuel sanziman yağının yerini tutmuyor. Saygılar...

Orijinal sanziman yağı kodu: G052527A2

Maliyeti %30 yaş indirimi ile 9.033 lira

Merhabalar.

Evet aylar önce Liqyi Moly 70w75w ile değişim yapmış ve Castrol 75w80 e göre ciddi iyileşme olduğunu yazmıştım fakat asla orijinal yağındaki gibi konfor ve vites geçişlerinde yumuşaklıga ulaşamamıştım. Takılmalar ve tıkırtılar devam etmişti.

Geçen hafta yüksek maliyetini göze alarak aracı yetkili servis bıraktım ve şanzıman yağının değişimini talep ettim.

Sonuç: Tüy gibi hafif ve konforlu vites geçişleri. Bu konuda arayışta olan paydaşlara duyurmak istedim. Piyasadaki ürünler orijinal manuel sanziman yağının yerini tutmuyor. Saygılar...

Orijinal sanziman yağı kodu: G052527A2

Maliyeti %30 yaş indirimi ile 9.033 lira
Manuel aracımda Liqui Moly den memnun kalmıştım. Bende hiç sıkıntı olmamıştı.

Geri