Herkese merhaba,
Sazova arkadaşın bu faydalı başlığını araçlarımızı kullandıkça ve kilometrelerimiz de ilerledikçe; karşılaştığımız sorunları da içerecek şekilde güncellesek bilgi edinmeye devam edebiliriz diye düşünerek yazıyorum.
Şöyle ki benim 2024 model 1.5 e-TSI aracım yaklaşık 10.000 km oldu. (2.000 km olunca rodaj bakımı yaptırdım, yağ ve yağ filtresini değiştirdim)
Bu süreçte konuşulan + ve - değişikliklere ilave olarak karşılaştığım yeni durumlar var. Bunlar;
- Cam tavan ve iç aydınlatma kontrolünü sağlayan dokunmatik ünite ara sıra çalışmıyor, aracı kapatıp açınca düzeliyor.
- Aracı ilk çalıştırmam esnada ara sıra klima kendi kendine açılıyor. Henüz rölanti devrine de düşmeden açıldı için zararlı olabileceğini düşünüyorum.
- Araç durur vaziyette şoför camını açarken çatır çutur sesler ile birlikte aracı kullanırken de sol ön kapıdan trim ve esneme sesleri geliyor.
- Araç içi büyük ekran gölgede bile son derece fazla ısınıyor.
Bunlar haricinde aracın yağ seviyesi, rodaj bakımı sonrası 6 dişten 2 diş düştü ve 4 ile 5 diş aralığında seyrediyor. Motorun alıştığını ve artık yağ eksiltmeyeceğini tahmin ediyorum. Bu süreçte 10.000 km'nin tam olarak yarısını uzun yolda ve 2-3 motor devirlerinde yaptım. Bir kaç seferde 200'lü hızlara indim çıktım.
Sizlerin de karşılaştığı benzer ya da farklı durumlar var ise öğrenebilmek için paylaşırsanız sevinirim. Zira servislerin henüz 8,5 kasa araçlarımızı yeteri kadar tanımaya fırsatı olmadığını bizlerle birlikte bazı konuları tecrübe ettiklerini düşünüyorum.