Ben 2025 aralık ayında 6200 0w 20 kullandım. Daha 4 ay oldu şu an da eksiltme yok. Bugun doğuş otoya maıl attım castrol 5w 30 öneriyor. Şu an da 6200 0w 20 ye devam edeyım.Takp te kalayım. Dpc motor yenı nesıl olarak geçiyor.Tam bir kafa karıştırıcı durum. Pekı motorun üstünde neden 504-507 gibi bir kod yoktur?
Doğuş Oto neden 5W-30 öneriyor..?
çünkü anlaşması olduğu Castrol yağın eskiden 0W-30 olarak üretimi yoktu, şimdi artık üretimi var ama hem 5W-30 hem de 0W-30 olarak 2 ayrı yağ tedariği yapması onlara maliyetlerin artması olarak geri dönecektir, 0W-30 için ayrı bir yağ tankı ayarlaması gerekecek vs.. ciddi maliyet artışı olacak,
Örneğin Tamaş’a gitseniz size 0W-30 uyumlu diyecek, çünkü anlaşması olduğu Shell yağların size uyumlu olan yağı 0W-30 olarak üretimi var,
Peki sizin DPC motor kodlu araca hangi viskozitedeki yağ uyumludur..?
VW 504.00/507.00 onaylı 0W-30 yağlar uyumludur,
ve aynı zamanda
VW 508.00/509.00 onaylı 0W-20 yağlar uyumludur.
Peki hangisi sizin aracınız için daha iyi olur..?
-Sakin bir sürüş tarzına sahipseniz, yıllık ortalama 8-9 bin km’yi geçmiyorsanız, yazın yüksek sıcaklıklarda aracı devirli kullanmıyorsanız veya yüksek hızlara çıkmıyorsanız 0W-20 kullanabilirsiniz,
-aracı performanslı kullanıyorsanız, ara sıra gazlarım, yüksek hızlara çıkmayı veya devirli kullanmayı severim, yazın Temmuz sıcağında yazlığa giderken 170-180 sabit hızlarda giderim vs.. bir sürüş tarzınız varsa, yıllık ortalama 10 bin km’den fazla yol yapıyorsanız, yani bakımlar arası yağ değişim periyodu 10-15 bin km arası yol yapıyorsanız, saydığım şartlarda sizin ve motorun sağlığı içim 0W-30 kullanmanız daha doğru olur,
Yağ üreticileri neden 0W-20 öneriyor..?
X markasının 0W-30 yağı olmayabilir veya tam tersi, diğer olasılık yağ markasının web sitesi sağlıklı çalışmıyordur.