Motor Yağı Seçim

aliyilmzz

Yeni Üye
İsim
Ali
Araç
Golf
Selamun aleyküm.
Rowe motor yağını bilen veya kullanan var mıdır? Türkiye'de superoto diye bir yer satıyormuş.

Rowe performans açısından çok konuşuluyor ama kullanan görmedim hocam.Bana göre de kapalı kutu bu marka.Top tec 4200 alın kafanız rahat etsin bence maceraya gerek yok.

Son düzenleme:
Macera aramayın derim, Mobil, Shell, Castrol tercih edebilirsiniz, orjinal olduğundan emin olun,

Liqui moly kullanıyorum ben tavsiye ederim egemot sanırım yetkili satıcısı

Merhaba Geç oldu konuya göre ama; benim araç 2020 şubat trafiğe cıkıslı. 1.5 tsı . Tamaş shell 0w-30 kullanıyor.
Doğuş oto castrol 5w 30 önerıyor kullanıyor.
Ne motor üstünde ne kaputta yağ ıle ılgılı bir kod vs yoktur. Ruhsatta DPC motor olarak görünüyor.
Yağ seçiciler de 0w-20 öneriyor.
Sanayı de tamaş dan ayrılan usta 0w 20 öneriyor. 5w 30 yanlıs yağ diye tutturdu.
Şimdi ben hangi yağı kullanmalıyım?

Merhaba Geç oldu konuya göre ama; benim araç 2020 şubat trafiğe cıkıslı. 1.5 tsı . Tamaş shell 0w-30 kullanıyor.
Ne motor üstünde ne kaputta yağ ıle ılgılı bir kod vs yoktur. Ruhsatta DPC motor olarak görünüyor.
Sanayı de tamaş dan ayrılan usta 0w 20 öneriyor. 5w 30 yanlıs yağ diye tutturdu.
2020 modellerde genellikle 0w20 kullanıyorlar hocam. Benim inandığım kısım ise şu ; aracınızda herhangi bir eksiltme vs yoksa 0w20 yağ ile devam edin yoksa 5w30 kullanabilirsiniz.

DPC motorda insanlar kafasına göre 5w30 0w20 yağ koyuyorlar. Genelde 5w30 kullananlarda ise kurum sorunları daha erken başa geliyor. Motor yağı da kurum oluşmasını önemli ölçüde etkiliyor. Sanayide genelde 5w30 kullanan 1.5 tsi larda üst kapak açmaya kadar şikayetler geliyordu.

2020 modellerde genellikle 0w20 kullanıyorlar hocam. Benim inandığım kısım ise şu ; aracınızda herhangi bir eksiltme vs yoksa 0w20 yağ ile devam edin yoksa 5w30 kullanabilirsiniz.

DPC motorda insanlar kafasına göre 5w30 0w20 yağ koyuyorlar. Genelde 5w30 kullananlarda ise kurum sorunları daha erken başa geliyor. Motor yağı da kurum oluşmasını önemli ölçüde etkiliyor. Sanayide genelde 5w30 kullanan 1.5 tsi larda üst kapak açmaya kadar şikayetler geliyordu.
Ben 2025 aralık ayında 6200 0w 20 kullandım. Daha 4 ay oldu şu an da eksiltme yok. Bugun doğuş otoya maıl attım castrol 5w 30 öneriyor. Şu an da 6200 0w 20 ye devam edeyım.Takp te kalayım. Dpc motor yenı nesıl olarak geçiyor.Tam bir kafa karıştırıcı durum. Pekı motorun üstünde neden 504-507 gibi bir kod yoktur?

Ustanız doğru söylüyor. 5w30 yanlış. 0w20 koymanız lazım.

Ben 2025 aralık ayında 6200 0w 20 kullandım. Daha 4 ay oldu şu an da eksiltme yok. Bugun doğuş otoya maıl attım castrol 5w 30 öneriyor. Şu an da 6200 0w 20 ye devam edeyım.Takp te kalayım. Dpc motor yenı nesıl olarak geçiyor.Tam bir kafa karıştırıcı durum. Pekı motorun üstünde neden 504-507 gibi bir kod yoktur?
Yeni araçlarda 508 509 yazıyor da sanırım eski araçlarda yok veya ben denk gelemedim. 0w20 devam edebilirsiniz sorun yok. Olması gerekeni kullanıyorsunuz.

Doğuş oto ve tamaş a ne diyelim? güvenmeyelım mı? Bu sene zaten 6200 0w 20 ye devam edelım.
Hocam Doğuş, tamaş, avek, ark hepsi bir ağızdan 2021 öncesine 5w30 sonrasına 0w20 koyuyoruz diyor. Motor kodlarından bi haberler. Sizin yağınız 0w20.

Geri