Soğutma sıvısı ikaz

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan rcpdkc
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

rcpdkc

Yeni Üye
İsim
Recep
Araç
Polo 2016
Merhaba bundan 1 ay önce radyatör kazanı değişti. Tüm kontroller vs yapıldı. Dün soğutma sıvısı ikazı çıktı. Suya baktığımda minimum altındaydı. Araç düz zeminde vs içine bir kaç defa baktık. Herhangi bir damlatma vs yok. Bu olay normal olabilir mi ?

Merhaba bundan 1 ay önce radyatör kazanı değişti. Tüm kontroller vs yapıldı. Dün soğutma sıvısı ikazı çıktı. Suya baktığımda minimum altındaydı. Araç düz zeminde vs içine bir kaç defa baktık. Herhangi bir damlatma vs yok. Bu olay normal olabilir mi ?
Basınç testine sokun kaçak neredeymiş belli olur..

Bu tür işlemler sonrası sistemdeki hava tam olarak atılamaz

Bilgisayarlı hava alma işleminde bile hava alma tam gerçekleşemez

Araç anca 500 - 600 km sonra kendi kendine hava atma işini tamamlayacaktır.

Bu süre içerisinde genleşme kabında su eksilmesi normaldir.

Yanınızda devamlı antifrizli su bulundurun. Ara ara ilave etmeniz gerekebilir.

.

IMG_7163.jpegİyi akşamları kıymetli forum sakinleri
Aracımda geçen sene soğutma sıvısı değişti. Şu anda seviye yine minimum çzigisine yaklaşmış durumda.
Sizce ekleme yapılmalı mı ?
Fotoğraf, motor soğuk iken çekildi.
Teşekkürler arkadaşlar

Ekli dosyayı görüntüle 83982İyi akşamları kıymetli forum sakinleri
Aracımda geçen sene soğutma sıvısı değişti. Şu anda seviye yine minimum çzigisine yaklaşmış durumda.
Sizce ekleme yapılmalı mı ?
Fotoğraf, motor soğuk iken çekildi.
Teşekkürler arkadaşlar
Motor sıcakken seviye nereye geliyor?
Üçgen işaretin üst çizgisine kadar saf su ekleyebilirsiniz.

Bir sene içerisinde hiç ilave yapmadıysanız bu kadar eksilme normal.

Soğukken ki seviye kabul edilebilir düzeyde.

Su ısındığında, seviye yarım santim yükselir.

İlave yapsanız da olur yapmasanız da.

Tedirgin araç kullanmak istemiyorum, kafam rahat olsun derseniz,

yedekte hazır karışım antifriz iniz varsa antifriz ile, yoksa saf su ile, yarım litre kadar ekleme yapabilirsiniz..

Bir sene içerisinde hiç ilave yapmadıysanız bu kadar eksilme normal.

Soğukken ki seviye kabul edilebilir düzeyde.

Su ısındığında, seviye yarım santim yükselir.

İlave yapsanız da olur yapmasanız da.

Tedirgin araç kullanmak istemiyorum, kafam rahat olsun derseniz,

yedekte hazır karışım antifriz iniz varsa antifriz ile, yoksa saf su ile, yarım litre kadar ekleme yapabilirsiniz..
Evet hocam 1 senedir ekleme yapmadım hiç.
Teşekkür ederim açıklamalar için 🙏

Su kaçak vs yoksa eksiltme yapmaz geçen sene sıvı değişikliği yaptığınizda hiç kontrol ettiniz mi bu seviyedemiydi yoksa yenimi oldu yada hiç kontrol etmediniz yenimi farkettiniz ilk değiştiğinde bu seviyede olmuşsa sıkıntı yok ama seviye normalken buraya inmisse eksiltme var akü tarafında sanziman üstüne bakınız islaklik varmi yoksa ekleme yapmadan bu şekil devam edin bakalim daha asagi inecek mi

Su kaçak vs yoksa eksiltme yapmaz geçen sene sıvı değişikliği yaptığınizda hiç kontrol ettiniz mi bu seviyedemiydi yoksa yenimi oldu yada hiç kontrol etmediniz yenimi farkettiniz ilk değiştiğinde bu seviyede olmuşsa sıkıntı yok ama seviye normalken buraya inmisse eksiltme var akü tarafında sanziman üstüne bakınız islaklik varmi yoksa ekleme yapmadan bu şekil devam edin bakalim daha asagi inecek mi
İlk değiştiğinde de bu seviyede miydi hatırlamıyorum. Dediğimiz gibi ekleme yapmadan devam edicem. Teşekkür ederim

Simdi şöyle bir durum var değisim yaparken o seviyeye getirildi sonrasında motor ısınıp termostat açınca motor su çeker seviye eksilir eksiğini tamamlamak gerekir eksiğini tamamlamadiysaniz normal olabilir ama tsi motorlarda kronik debridaim sorunu var zamanla kaçak yapıyor sanziman üstüne akıyor ısiyla beraber kararıyor antifiriz olduğu belli olmuyor benimki eksilmeye basladi kontrol ettim sanziman üstü yağlı gibiydi devirdaim kaçırmış değişti şuan sorun yok 1 ay kadar takip et bence hâlâ eksiliyorsa yaptirirsin

Geri