Merhaba benim sorunum kendiliğinden çözüldü

140 geçiyor. Şanzıman ile ilgili bir problem olabilir mi peki? Bir arkadaş şu şekilde yazmıştı “vites geçişlerinde hiç bir problem hissetmiyorum gaza yüklenmeden bile vites geçişlerim düz yolda 2-3 maks. 4 bin devirde değişiyor. Rampalarda genellikle 5 bin deviri görüyorum. Bunu da atmosferik ve1.6 fsi motor olmasından kaynaklı olduğunu düşünüyorum 6. Viteste normal hızlarda gayet düzgün ilerliyorum. Rampaya gelince rampanın dikliğine göre Yaklaşık 45 derecelik açıda olan bir rampayı 3. Vitesle gayet seri bir şekilde tırmanıyorum. Bu tarz rampalarda vites geçiş kararına ben hükmediyorum. Lafı uzatmayım 1-2-3-4-5-6. Vites bu aralıklarda bir sorun hissettiğimi söyleyemem. Uzun yolda 6. Vitese geçiyor bir müddet sonra 5’e iniyor. Hızım 140’ı geçer gibi oluyor ama geçemiyorum. Benim için bu problem değil. Fakat aracımı satarken 140 geçmiyor dediğimde karşımdaki kişi fiyatı kırabilir, veya araçta ciddi bir problem var sanıp vaz geçebilir. Söylemesem içime dert olur. İnternet fenomenlerinden 2 ustaya durumu izah ettim 2 ayrı kişi. Bir tanesi aracı bir ustanın görmesi lazım bana geleceksen de görmem lazım dedi. Diğeri ise şanzıman onarıma gidilmesi lazım demiş. Şanzıman ile alakalı bir problem olsa araç tüm vites geçişlerini yapar mı? Yada 6. Vites dahil sorunsuz şekilde 100-130’da uzun süre yol alabiliyorken 140’ı geçemeyince şanzıman onarımı mı olacak şimdi demiş”