🔺Golf8 & Golf8.5 Ses Sistemi

Ben de sizin gibi bass yetersiz hissettiğim için biraz bakındım.

Golf 7 ve 8.5 hoparlör markası benim internette görebildiğim kadarı ile Belçika malı PSS Philips Sound Solutions sonradan Premium Sound Solutions olmuş.
https://www.premiumsoundsolutions.com

Skoda ve Tiguan ve diğer marka modellerde Sonavox diye bir çinli marka da çıkabiliyor https://sonavox-group.com/

Golf 7 de daha çok kablo ile bağlanıp dinliyordum (CarPlay kablosuz olmadığı için).

Şu anda kablosuz bağlanıyorum. Bir kablo ile bağlanıp deneyeceğim.

Ben en çok araya bir DSP Amfi koyup mevcut hoparlörlerin tam kapasitesini kullanmayı düşünürdüm. Onda da DSP için telefon üzerinden ayar yapılması gerekiyor ve ayarlarınıza göre de ses sistemi farklı davranacak.

Hoparlörlerin Çin malı olduğunu bilsem değiştirmeye niyetlenebilirdim.

Araç üzerindeki hoparlörler PSS marka olduğunu kabul edersek ben değiştirme niyetimden vazgeçtim gibi. Hatta dün biraz cazz dinledim özellikle cazz müzikte hem sahnesi hem bas tiz mid gayet yeterliler.

Hayatımda hiç HiFi sistemi görmemiş değilim az çok dinlemişliğim var. Düşüneceme göre Focal hoparlörünün PSS den kat be kat iyi olacağını sanmıyorum.

Şimdilik dokunmayacağım kendi adıma.

Not: Focal + DSP Amfi fark etmez demiyorum yanlış anlaşılmasın. Tabi ki fark edecektir ama PSS i söküp uğraşacak kadar fark ve motoivasyon yok benim fikrim.

metin abi sökünce hangi marka oldugunu tam öğreniriz @metinkar

Araçlardaki EQ neredeyse işe yaramaz. Dolayısıyla sesi ayarlamak için DSP şart.

Sadece hoparlör yükseltmesi tek başına bir anlam ifade etmeyecek. Medya ünitesi aynı ses sinyalini gönderecek. Burada tabi hoparlör karakteristiğine göre biraz fark olur ancak çok sınırlı bir fark.

Ses yükseltmek isteniyorsa, 20W kapı hoparlörlerini değiştirmek ve bir anfi eklemek gerek.

Bir de bozulmayı da düşünmek gerek. 20W hoparlörler atıyorum 16-17W güç altında bozulma yapıyorsa 50W hoparlör 45-46W güç altında bozulma yapar. Yani siz her ikisinden 20W ses almak istediğinizde 20W olan sınırına ulaştığı için bozuk bir ses verecek ancak diğeri daha sınırının yarısında bile olmadığı için daha bozulmasız bir ses üretecek.

Ses ayarlanarak daha kaliteli bir dinleme sunulmak isteniyor ancak ses yükseltme gerekmiyorsa sadece DSP kısmen yeterli olabilir.

Ancak ciddi bir fark için ek olarak bir Subwoofer şart. Çünkü kapı hoparlörlerinin frekans aralığı sınırlı hatta bir çoğu 50-60hz altını çıkartamıyor bile ve üstüne birde hoparlöre aynı anda hem alt, hem orta ve hemde üst frekansları çıkarttırmaya çalışıldığında ortaya karışık gürültülü bir şey çıkıyor. Ayrıca alt frekanslar, üstleri engeller. Ses sanki baslarda boğuluyomuş/kısılıyormuş gibi olur.

Benim görüşlerim bu şekilde.

@metinkar siz önce Focal Impulse 4.320 düşünürken sonradan Rainbow EL-PA200 ile devam ettiniz. Özen HiFi mı öyle önerdi?

Aralarındaki fiyat ve performans farkı için bir şey dediler mi?

@metinkar siz önce Focal Impulse 4.320 düşünürken sonradan Rainbow EL-PA200 ile devam ettiniz. Özen HiFi mı öyle önerdi?

Aralarındaki fiyat ve performans farkı için bir şey dediler mi?

#153. Mesaj da soruldu
#155. Mesajda cevap vermiştim…

Fiyatları kendi sitesinden kontrol edebilirsiniz…

@calik cevap için teşekkürler. Eğer iki kasada PSS ise değiştirme zahmetine girmeye gerek yok gibi. @metinkar yakında bu belirsizliği ortadan kaldıracakmış birkaç gün beklenir:)

Pioneer GM-D1004 gibi bir mikro amfi ile durumu biraz daha iyi hale getirebilirim gibi geliyor. Hem fiyat hem boyut hem de uygulama kolaylığı açısından bunu düşündüm. Öyle çok uç beklentilerim yok sistem olarak. Biraz mutlu hissettirse yeterli. Acaba bu amfiyi medya arkasında konumlandırabileceğimiz bir boşluk var mı? Medya arkasında bırakabilirsem çok iyi olur. Diğer türlü bir de bunun için mevcut alan bulmam gerekecek.

@calik cevap için teşekkürler. Eğer iki kasada PSS ise değiştirme zahmetine girmeye gerek yok gibi. @metinkar yakında bu belirsizliği ortadan kaldıracakmış birkaç gün beklenir:)

Pioneer GM-D1004 gibi bir mikro amfi ile durumu biraz daha iyi hale getirebilirim gibi geliyor. Hem fiyat hem boyut hem de uygulama kolaylığı açısından bunu düşündüm. Öyle çok uç beklentilerim yok sistem olarak. Biraz mutlu hissettirse yeterli. Acaba bu amfiyi medya arkasında konumlandırabileceğimiz bir boşluk var mı? Medya arkasında bırakabilirsem çok iyi olur. Diğer türlü bir de bunun için mevcut alan bulmam gerekecek.

Cumartesi sabah inşallah…

Eğer medyayı sökerseniz o alanda
181mm (W) x 38 mm (H) x 64 mm (D) Ölçülerinde bir mikro amfi için alan var mı bakar mısınız?

Torpidonun arkasında yeteri kadar yer var istediğin yere cırt ile tutturabilirsin mikro amfi ile media arasında ki kablo kutudan çıkıyormu benimkinde yok ben ayrıca aldım…

Torpidonun arkasında yeteri kadar yer var istediğin yere cırt ile tutturabilirsin mikro amfi ile media arasında ki kablo kutudan çıkıyormu benimkinde yok ben ayrıca aldım…
Ayrı temin etmek gerekiyor kabloyu. Golf için paket satan yer bulmak gerek. Torpido kapağını indirip bir inceleyeyim alanı. Golf 7 ye hakimim 8.5 daha yeni olduğu için çok kurcalama vaktim olmadı.

Geri