🔺▫️Golf 8 & Golf 8.5 Ses Sistemi

Ayrı temin etmek gerekiyor kabloyu. Golf için paket satan yer bulmak gerek. Torpido kapağını indirip bir inceleyeyim alanı. Golf 7 ye hakimim 8.5 daha yeni olduğu için çok kurcalama vaktim olmadı.

Golf için standart özenhifi de var alabilirsin…

Merhaba arkadaşlar yorucu bir gündü bütün montaj @İlker34 desteği ile bitti bizde bittik…

Dsp ayarlarını yapamadım artık bizim delikanlı yapar…

Bütçesi olan tüm arkadaşlara tavsiye ederim…

Merhaba arkadaşlar yorucu bir gündü bütün montaj @İlker34 desteği ile bitti bizde bittik…

neler oldu abi müsait oludugunuzda acıklar mısınız

Fotoğraf var mı paylaşabileceğiniz?

Fotoğraf var mı paylaşabileceğiniz?

daha önceki montajın fotoğraflarını paylaşmıştım farklı birşey yok herşey hemen hemen aynı…

Örnek; #73. Mesaj

Son düzenleme:
Golf 7 - 8 - 8.5 fabrikasyon kapı hoparlörlerinin markası nedir ve aynı mı? Görseli var mı?
Golf Mk7 ve Mk7.5 hoparlörlerinin üreticisi;
D+M Group (Denon + Marantz)

Marantz ses alanında uzmanlaşmış sektöre büyük katkıları olan japonların çok köklü bir üreticisidir,

Opsiyonel donanım olan ses sisteminin üreticisi Dynaudio ise Danimarkalı bir üreticiydi, hoparlörler —>direkt Made in Denmark olarak üretiliyordu, Yani fason üretim yapmıyorlardı, Ses alanında üst klasmanında olan bir üreticidir,

Golf Mk8 hoparlörlerinin üreticisi;
PSS (Premium Sound Solitions)
Çin’li menşeili bir üretici,

Geçmişte Philips ‘in hoparlör bölümünü Çinli’ler satın alıyorlar (Philips Sound Solitions), sonrasında isim değişikliğine giderek markanın ismi Premium Sound Solitions oluyor, Sonrasında PSS ‘yi yine Çin’li bir şirket markayı bünyesine katıyor.,

Golf Mk8 ‘in opsiyonel donanım olan Harman&Kardon ‘dur, H&K için ortalama bir marka diyebiliriz, Marka algısı dünya çapında üst düzeydir, Golf 8 Harman & Kardon hoparlörlerini Çin’lilere yani PSS ‘ye fason ürettirir, dışardan baktığınızda Harman & Kardon ızgarası fakat içinde aslında PSS hoparlörler mevcuttur :D

Farklı bir sektörden örnek verirsem ülkemizdeki Meguiars gibi H&K ‘da üst düzey bir marka zannedilir, fakat esasen her iki marka da öyle zannedildiği gibi değildir, Ses meraklıları tarafından kabul gören bir marka değildir, Vasatın biraz üstünde ürünler üretir.

Ses konusunda Japonlar ve Danimarka’lılar çok iyidir. Bu 2 ülkenin ses alanında geçmişten günümüze çok büyük uzmanlıkları vardır. Sektöre yön veren yenilikler olarak ve işçilik kaliteleri çok yüksek seviyedir. Ses konusunda delilik seviyesinde titiz çalışırlar.

Otomobilde ise premium araç ürericileri bile en premium top seviye ses üreticisinin hoparlörleri bile kullansalar, kalite anlamında düşük kaliteli hoparlör kullanmak zorunda kalırlar, Çünkü bir otomobilde yüksek kaliteli hoparlör ve amplifier kullanılması demek, Arabanın maliyetini çok ciddi oranda artmasına sebeb olur.

Ses çok aşırı pahalı bir hobidir, Dev araç üreticileri bile yüksek kaliteli bir ses sistemi ile ürettiği otomobilleri donatmaya kalksa aracıın maliyetini %50 gibi bir oranda artması demek olduğunu bildikleri için hiç bu işlere bulaşmazlar, Ses sistemi üreticileri ile çok güzel marketing pazarlama vs.. anlaşmalar ile kazan—>kazan yaklaşımını benimserler.

Hocanın da dediğinin özeti herşey işin maddi kısmıyla ilgili.

Bunu yeri geldikçe yıllardır söylüyorum. Marka olayı biteli çok uzun zaman oldu. Yani artık şu ürün şu marka ise iyi dir diye bir durum söz konusu değil. Artık herşey pazarlama ile ilgili. Bu yüzden basit bir ürün alırken bile marka konusunu bir kenara bırakıp araştırma yaparak almak gerekiyor.

Ayrıca bir çok marka ticari çıkarlar amaçlı ortak üretim, iş paslama, fason üretim, marka/logo kullanım izni vb. anlaşmalar yapıyorlar.

Dolayısıyla bizim herhangi bir markadan alacağımız herhangi bir ürün genelde "kabul edilebilir" kalitesinde olacaktır.

Yukarda "Yazar" özünde ne demek istedi?

Arac üzerine milyonluk markalı ses sistemi olsada ?

Bu sistemin o aracta kapı iclerinde, bagajda (woofer) direklerde (tweeterlar)
Ön göğüste (center)
Aracın kendi ses akustiği ile , rezonans degerleri ile , düşük frekanslı seslerde ses patlamalarını boğulmalarını sönümleyici mühendisliğe sahip olması gerekir.

Yani bu işlerle uğrasan audio hifi markası
Aracın kendi akustik alt yapısıyla yola başlar . Sound Testler araç üzerinde yapılır.

Yani al sana 8+1 hifi hoparlör sistemi 10.0000 adet kargoya veriyorum sıfır araçlarına tak geç ile olmuyor bu işler

Dyn audio
Bang olufsen
Meridian
Burmeister
Bowers wilkins
Vsvsvs

Global arac markalarına ses sistemi üretirken
Araç altyapısı üzerinde yıllarca testler yapıyor

Mesela Alman kökenli MAGNAT bu işi araba markalarıyla henüz profesyonelce gelistirebilen bir marka değil.

Magnat Ortaya karısık perakende üretir
Hangi araca takarsan tak... Olur biter
Ama yukarda adı gecenler kadar araca özel tam uyumlu üretim işine giremezler.

Magnat ev hifi sinde iyidir diyelim.

PSS Belçika yapımı yanlız.

Ses ve hoparlör konusunda Avrupa kıtası. Japonlar HiFi da bu sıralamada gerideler. Ses işi özellikle İngiliz İskandinav ve Avrupa kültürü.

Otomotiv deki sistemler hifi dan çok uzak.

Geri