Kış Lastiği Tavsiyesi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Birol61
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Bir başka konuda
Momo 225/40 R18 92V XL North Pole W-20
Kışlık lastik aldığımı söylemiştim.

Bugün uzun yolda (Cizre - Şırnak) ve yoğun karlı bayırlı şehir içi yollarda (Şırnak Merkez) yüzümü kara çıkartmadı.

Şehir içinde başka araçların çıkamadığı karlı yokuşları tırmandım.

Uzun yolda da yoğun kar yağışı altında yolda tutunması iyiydi.

İlerleyen yıllarda ne olur bilemem.

Aynı koşullarda Continentali de deneme imkanım olacak önümüzdeki dönemde.
Güzel örnekleme

Kayseriden yola çıkıp arabayı şırnak gabar cudi daglarına vurana tabiki kış lastiği lazım en iyisinden .
Lastiklere not vericek sekilde baska araçların çıkamadığı karlı rampalarda ben çıktım onlar çıkamadı hazzı da güzeldir tabi.

Askerligi şırnak cudi gabar da yapanın altına 3 tane yün içlik giymesi gibi

Ankarada ordu evinde askerlik yapana içlige falan gerek yok.

Sonuç: Ankarada olmayan kar kış kıyamete kar kış lastiginede gerek yok (son 3 yıldır kış lastiği takmıyorum)

Kar yagarsa takıp not veririm xyz marka kış lastiklerine???

Yagacağı yok .......

Edit2 : gabardan cudi den petrol fışkırıyormuydu ?

Son düzenleme:

Güzel örnekleme

Kayseriden yola çıkıp arabayı şırnak gabar cudi daglarına vurana tabiki kış lastiği lazım en iyisinden .
Lastiklere not vericek sekilde baska araçların çıkamadığı karlı rampalarda ben çıktım onlar çıkamadı hazzı da güzeldir tabi.

Askerligi şırnak cudi gabar da yapan altına 3 tane yün içlik giymesi gibi

Ankarada ordu evinde askerlik yapana içlige falan gerek yok.

Sonuç: Ankarada olmayan kar kış kıyamete kar kış lastiginede gerek yok (son 3 yıldır kış lastiği takmıyorum)

Kar yagarsa takıp not veririm xyz marka kış lastiklerine???

Yagacağı yok .......

Edit2 : gabardan cudi den petrol fışkırıyormuydu ?
Kar o kadar çok yağıyordu ki hiçbirşey göremedim 😁
Fışkıracak petrol toprakta durmaz 🤪

Mardin Cizre arası çok fena çukurlara düştük, bir araç lastikleri yarmış yolun kenarındaydı. Ben tam kontrol edemedim balon falan yaptı mı diye...

Abi bizim iç anadolu şehirleri dümdüz ovaymış, buralar çok fena gerçekten.
Geçmişte Kayseride ben de 3 sene kış lastiksiz sürmüştüm, acemi halimle bir de...
kaydırıp bir yere patlamamıştım hiç...

Kar o kadar çok yağıyordu ki hiçbirşey göremedim 😁
Fışkıracak petrol toprakta durmaz 🤪

Mardin Cizre arası çok fena çukurlara düştük, bir araç lastikleri yarmış yolun kenarındaydı. Ben tam kontrol edemedim balon falan yaptı mı diye...

Abi bizim iç anadolu şehirleri dümdüz ovaymış, buralar çok fena gerçekten.
Geçmişte Kayseride ben de 3 sene kış lastiksiz sürmüştüm, acemi halimle bir de...
kaydırıp bir yere patlamamıştım hiç...

Eeee öyle tabi

Gecmiste bende yesyeni sıfır kış lastiği takıpta ankara ayazlarında kuru asfaltta denemekten bıktım .

7 derece altı kapital sistem makaleleri beni bağlamıyor.

Delikanlı gibi kar yagarsa adam gibi kış lastiği takarım.

Alınması gereken lastik paraya, yere, araca vb durumlara göre değişir ama ne ALINMAMASI gerekeni söyleyebilirim;
PETLAS SNOW MASTER
(çok tehlikeli dengesiz bir lastik, 4 kış oldu karda hiç deneyimlemedim ama
- ıslakta, çiğ de, kuru frenlemede, su tahliyesinde, yol tutuşunda başarısız.
-Her fırsatta kopup kızaklıyor.
-Bu arada hamurun dayanımı iyi, eskimedi, yıpranmadı, yamulmadı)

Bir başka konuda
Momo 225/40 R18 92V XL North Pole W-20
Kışlık lastik aldığımı söylemiştim.

Bugün uzun yolda (Cizre - Şırnak) ve yoğun karlı bayırlı şehir içi yollarda (Şırnak Merkez) yüzümü kara çıkartmadı.

Şehir içinde başka araçların çıkamadığı karlı yokuşları tırmandım.

Uzun yolda da yoğun kar yağışı altında yolda tutunması iyiydi.

İlerleyen yıllarda ne olur bilemem.

Aynı koşullarda Continentali de deneme imkanım olacak önümüzdeki dönemde.
Kendi adıma paylaşımınız için teşekkür ederim hocam. Şu anki aracımda 2016 üretim kışlık lastikler var Contitental marka. Lastikçi bana lastiklerin diş derinliği iyi, bu kışı geçirirsin dedi ama lastiklerin sertliğini hissediyorum ve çok da güvenemiyorum açıkçası. Bir arkadaşımıza Troc marka aracı için Conti aldık gerçekten güzel lastik ama fiyat olarak da malum. Sizin tecrübenize istinaden MOMO marka lastiklere bakayım dedim arada iki katı fiyat farkı var, çok daha uyguna geliyor. Eski lastikle uğraşmaktansa yeni lastik alayım dedim hem de dediğim gibi fiyatı uygun geldi. Contitental'e çıkmaya gerek olur mu acaba bilemedim.

Haftanın bazı günleri görev icabı köye gidip geliyorum yolumuzun bazı kısımları virajlı ve iniş çıkışlı. Sıcaklıklar da doğu illeri kadar olmasa da düşüyor bazen. Kar yağışı da oluyor.

Alınması gereken lastik paraya, yere, araca vb durumlara göre değişir ama ne ALINMAMASI gerekeni söyleyebilirim;
PETLAS SNOW MASTER
(çok tehlikeli dengesiz bir lastik, 4 kış oldu karda hiç deneyimlemedim ama
- ıslakta, çiğ de, kuru frenlemede, su tahliyesinde, yol tutuşunda başarısız.
-Her fırsatta kopup kızaklıyor.
-Bu arada hamurun dayanımı iyi, eskimedi, yıpranmadı, yamulmadı)

Petlas ın fatihası 3 yıl önce okundu zaten. Yazlık kıslık farketmez. Yok hükmünde bir lastik artık petlas

"Honda" gibi yani !!!!

Kendi adıma paylaşımınız için teşekkür ederim hocam. Şu anki aracımda 2016 üretim kışlık lastikler var Contitental marka. Lastikçi bana lastiklerin diş derinliği iyi, bu kışı geçirirsin dedi ama lastiklerin sertliğini hissediyorum ve çok da güvenemiyorum açıkçası. Bir arkadaşımıza Troc marka aracı için Conti aldık gerçekten güzel lastik ama fiyat olarak da malum. Sizin tecrübenize istinaden MOMO marka lastiklere bakayım dedim arada iki katı fiyat farkı var, çok daha uyguna geliyor. Eski lastikle uğraşmaktansa yeni lastik alayım dedim hem de dediğim gibi fiyatı uygun geldi. Contitental'e çıkmaya gerek olur mu acaba bilemedim.

Haftanın bazı günleri görev icabı köye gidip geliyorum yolumuzun bazı kısımları virajlı ve iniş çıkışlı. Sıcaklıklar da doğu illeri kadar olmasa da düşüyor bazen. Kar yağışı da oluyor.
Fiyat odaklıysanız denenebilir hocam.
13 bin küsüre gelmişti momo 18 ler.

Dediğiniz gibi Conti biraz masraflı,
momo yu aldıktan 1 ay sonra Golf e 205 55 16 Continental ts870 aldım 16 bin küsür tuttu.

Aynısını niye tercih etmedim ?
O zamanlar kış kar yokuş test etme imkanım olmadı, momo kötü çıkarsa endişesiyle Conti almıştım.

Hoş gerçi taze lastik...
Birkaç yıl sonra performansını ne kadar korur bilmiyorum.

Fiyat odaklıysanız denenebilir hocam.
13 bin küsüre gelmişti momo 18 ler.

Dediğiniz gibi Conti biraz masraflı,
momo yu aldıktan 1 ay sonra Golf e 205 55 16 Continental ts870 aldım 16 bin küsür tuttu.

Aynısını niye tercih etmedim ?
O zamanlar kış kar yokuş test etme imkanım olmadı, momo kötü çıkarsa endişesiyle Conti almıştım.

Hoş gerçi taze lastik...
Birkaç yıl sonra performansını ne kadar korur bilmiyorum.
Siz tam karda kışta ve zor koşullarda test etmişsiniz, bu tecrübe bana MOMO lastik konusunda bir yol açtı hocam. 😊 Araç lastik ebatlarıma göre Conti ile arasında neredeyse yarı yarıya fark var. Ucuz etin yahnisi olmaz düşüncesine gireyim desem karşımda sizin tecrübeniz var içim rahatlıyor. Lastiklerim de 2016 olunca patlamaya hazır bomba gibi hissediyorum.

Mühendislikten uzak ne idüğü belirsiz, dengesiz, gürültülü lastikleri ve markaları bir kenara koyarsak.

Bence aracını gün içi çok sık kullanmayan, kullandığı zamanlarda ise aşırılıklar yapmayan, tampon tampona gitmeyen, mümkün olduğunca yasal sınırlar içerinde sakin sessiz kullanan kişiler için ekonomik lastikler yeterli olacaktır. Yaz ve Kış için geçerlidir.

Ayrıca unutmamak gerekir ki yaz ayında en en kötü yaz lastiği bile iyi bir kış lastiğinden yada kış aylarında en kötü kış lastiği, en iyi yaz lastiğinden çok daha iyi performans gösterecek. Bunu tartışmaya bile gerek yok.

Off-road yapanların sıkça dile getirdiği bir şey vardır. Bir aracı arazide/karda/çamurda en büyük gücü lastikleridir. Kötü yada o iş için tasarlanmamış bir lastiğiniz varsa 4 çeker değil 8 çeker aracınızda olsa pek bir fayda sağlamaz.

Aynı şey yaz ve kış lastikleri içinde geçerlidir. Burada sorun ortam sıcaklığıdır. Gerçek kar lastiklerinden bahsetmiyorum onlar ayrı bir mevzu zaten.

Üst düzey lastiklerin kendilerini en iyi gösterdikleri zaman çok sınırlıdır. Gereğinden fazla süratle viraja girmişsinizdir yada biri aniden önünüze atlamıştır, yağmurlu havada süratli gidiyorsunuzdur vs. bu ve benzeri istisna durumlar haricinde ekonomik lastiklerde sizi A noktasından B noktasına götürür.

Şahsım adına ben milyonda bir ihtimal de olsa ihtiyacım olan anda bir kaç metrelik fren mesafesi için fazla ödemeye razıyım. Çünkü belki o bir kaç metrelik fark belki bir gün benim yada bir başkasının hayatını kurtarabilir. Ya da daha gündelik senaryolarda belki tampon/çamurluk vb. masraflardan kurtarabilir. Hele bir de Türkiye gibi asfaltın artık paten pisti haline geldiği bir yerde.

Bir de bazı lastikler 50.000-60.000 yol yaptıktan sonra bile ömrünü tamamlamış olmaz, bazı lastikler kaliteli olsa bile 20.000-25.000 kilometre de ağzı gözü bir tarafa gider, dişleri biter vs. Bu durumda 2 kez lastik değiştirmeniz gerekebilir ve başta pahalı bulduğunuz o uzun ömürlü lastikten çok daha fazlası cebinizden çıkar. Eğer ekonomik olmasını istiyorsanız daha uzun ömürlü bir lastik seçmelisiniz, daha ucuz olanı değil. Ama yok ben yılda 5-6bin yol yapıyorum pek fazla araç kullanmıyorum diyorsanız o halde her hangi bir şey alınabilir.

daha yeni tanesi 3000 (X4)liradan (12000/6) şeklinde debica frigo hp2 aldım.. 225/40/18 durbanlara.. deneyimlerimi anlatmak isterim.. daha önceki golfümde 225/45/17 bridgeston blizzak almıştım dijonlara.. ona göre yorum yapıcam.
tabi genel his kesinlikle hem yanak avantajı da sebebi ile blizzak 'tan yana.. hem tutuşu hem sessizliği ve konforu blizak çok daha iyi hissettirmişti.

frigo hem gürültü (140'larda coşuyor ama üst hızlarda daha sessiz nedense.) açısından hemde yol tutuşu açısından daha geride ama kesinlikle "işini yapıyor ve kış lastiği" olduğunu gösteriyor. buzda pek sıkıntı yaşamadım, fren tutuşu viraj kabiliyeti falan iyi (show yapmazsan) ama karda daha da iyi bi, performans sergiliyor. ("dağ bayır çıkarım diyor" gibi duruyor)
ordu çerkezköy arası uzun yol gelirken fatsa dolaylarında fena bir çukura denk geldim . yüksek desili bi tak !! sesi geldi sağ önden . çok korktum ama lastiklere bi şey olmamıştı... buda lastiğin sağlamlığını kanıtlamıştır diye düşünebiliriz. frigo "made in germany" ibaresi vardı blizzak doğu avrupa falan diye hatırlıyorum imalat yerini.
frigonun "yuvarlanma direnci" yüksek yani ağırkanlı, yağmur tutuşu iyi , otobanda sudan geçme konusunda sıkıntı yaşamadım. blizzak her konuda (fiyat hariç) frigodan iyi.. ha bide blizzak belki dayanıklılık konusunda daha kötüdür yumuşak olduğundan . onu bilemem. aynı test koşullarını sağlayamam ama geri kalan ;
konfor ++, yoltutuş +, kar = , buz+ , yağmur +, ses++ , yuvarlanma direnci + konularında daha iyi blizzak.
tercih;
tabiki aynı konu; parası olan blizzak alsın ama geçiştireyim diye düşünen frigo alabilir. ha frigonun yakıtı daha fazla ve hızlandıkça dahada artıyor. ordudan 7-7.5 gibi bi, ortalamayla gelmiştim. ama hiç dikkat etmedim. hatta hız cezası yemişim :).. tabi durbanları hesaba katmak lazım.. belki ikiside 17 " olsa daha adil bir karşılaştırma olur. belki blizzakın 18 'i de frigo tadındadır bilemiyorum..
ama bi çok şey para çokomel ilişkisine dönüyor.
tekrar alırmıyım bilemiyorum. param olmazsa o aralar gene bakarım belki..

Aracım Golf değil ancak kış başında taktırdığım Conti TS870P lastikler ile 2 defa abantta gittim geldim. Yılbaşındaki kar fırtınasında Bolu'da idim ve diz boyu karlarda lastikler bana mısın demedi. Hiç patinaja düşmeden kızaklamadan gayet asfaltta gider gibi gitti. Yağmurlu havalarda da gayet iyi performans gösteriyor, İyiki almışım dediğim lastik oldu.

Petlas ın fatihası 3 yıl önce okundu zaten. Yazlık kıslık farketmez. Yok hükmünde bir lastik artık petlas

"Honda" gibi yani !!!!
Normal binek için yazlığı da kışlığı da berbat evet çok haklısınız.

Ticari olan Peugeot Boxer da kışlık petlas var 2. sezonum memnunum açıkçası. Geçen sene Kasım ayının sonunda Malatya'dan Ankara'ya dönerken kar fırtınası yaşanmıştı hatta polis, jandarmalar araçların uzun yola çıkışına izin vermiyordu o derece bir kar olmuştu. 1 gün dayanabildim Malatya'da kalmaya, mecbur dönmem gerekiyordu Allah büyük diye çıktım yola. Yollar tamamen karla kaplı hiç tuzlama, çalışma vs olmamıştı o araçla 1 tona yakın yükle sağ salim Ankara'ya vardım. Ticari için düşüneceğim markalar arasına girmiştir petlas.

Bir arkadaşımızın Troc'una Continental Wintercontact taktırdık. Kar yağışı altında ve karlı zeminde oldukça dik birkaç yokuşu güzelce çıktı, frenlemesi de gayet iyiydi karlı zeminde. Arabada kalabalıktık o da artı etki etmiştir elbette ama lastiğin o anki performansı güzeldi.
Bugün ben de Continental'in kışlık lastiğini siparişi ettim. Daha uzun süre idare edeceğini düşünüyorum. İnşallah kazasız belasız..

Petlas snowmasterın testini görmüştüm, karda çok iyi ama kuru ve ıslak zeminde çok kötüydü. Kullanan arkadaşım da yağmurda çok çabuk kaydığını ve güven vermediğini çok söylerdi. Adı gibi karda usta ama diğer şartlarda zayıf bir lastik. Hamuru, tasarımı vs yenilendiyse o ayrı tabi.

Tyre Review Petlas Kış Testi

Geri