CAM FİLMİ CEZASINI İPTAL ETTİRDİM


GUL

Üye
Katılım
30 Eki 2015
Mesajlar
58
Tepkime puanı
0
İsim
Yusuf
Herkese iyi günler yine bi sorun ile burdayım ama bu sorunda çözüldü çok şükür. Şimdi o süreci anlatıcam umarım faydalı olur. Aracıma 1 numara en ön, arka camlarada 2 numara ziebart filmim vardı, ön camdada olunca içerisi zifiri oluyor neredeyse haliyle ilk girdiğim çevirmede yedim cezamı, 1 hafta süre verildi trafikten men yazılmıştı araca . İçime çok oturmuştu internetten biraz araştırdım çok fazla göremedim haliyle Türk insanıyız 200 lira neyse parası veririz uğraşmak istemiyoruz genelde ama bu inatçılığı kırıp elimde dilekçe ile adliyeye gittim. teslim ettikten sonra itiraz sürecine dair herhangi bi belge vermiyolar yani 1 hafta sonra çevrilseydim ne olurdu onu bilemem. 1 hafta sonra belgeleri teslim ettikten kaçıncı sulh ceza hakinliğinin ilgilendiğini öğreniyosunuz ve 2 hafta kadar sonrada karar evinize posta ile geliyor. Cezanin iptaline ve para iadesine karar verilmişti dilekçeyi tutanağı ve kararı internet ortamına güvenmediğimden dolayı paylaşamıyorum kusura bakmayın. Bu arada cam filmini sökmek istemediğim için aracı kullanmadım 1 hafta bittikten sonra karar açıklanana kadar. Dilekçeyi veya kararın fotokopisini isteyen olur ise yollayabilirim özelden fotoğrafını. 

 
Peşini bırakmayıp hakkınızı aramaya devam ettiğiniz için sizi tebrik ederim. Emsal kararları gösterseniz bile polisimizde maalesef "ben cezayı yazayım da sen yine de mahkemeye ver" laubaliliği var ki bunu söylerken pekçok kişinin mahkeme ile uğraşmak istemeyeceğinden emin olup bu olayın peşini bıracağımızı sanıyorlar. Maalesef bu işe bir türlü standart getirtemediler. Bu arada belgeleri izninizle ben de görmek isterim.

 
@Beşiktaş1903 hayır herhangi bi ceza almadım 1-2 numara olup olmaması değilde içeriyi göremediklerinde problem oluyor sanırım. @snoppy bencede bi standart getirilmesi gerek bidaha aynı cezayı yesem yine uğraşırım bu sefer bimer e şikayet ederim sicil numarasu yazılıyor tutanak üzerine zaten artık çevirme görünce hiçbişeyim olmamasına rağmen tedirgin oluyorum :D  cep telefon numaralarınızı mesaj ile iletirseniz whatsapp dan yollayabilirim.

 
harika... bu gibi durumlardan kesinlikle hakkın aranması taraftarıyım. bir dolandırıcı ile 2 yıl ugrasıp 5 yıl ceza aldırdım çok şükür paramı da aldım.

Herkes hakkını korumalı

 
Cok sacma muhalefetten ceza yenilmesi daha oncede duymadim sanmiyorum sorun olacagini...

Mahkeme bu karari nasil verdi,yani sizin caminizin zindanmi,yoksa normalmi/sorun olmayacak koyulukta olduguna nasil karar verdi.

Isin pesinizi birakmamanizida Ayrica tebrik ettim,gecmis olsun :)

 
@GUL hocam tebrik ederim hakkınızı aramanız çok güzel olmuş. Etrafta plakası olmayan, tren gibi ses çıkartan eksozları  olan, akşama kadar ayyaş ayyaş araç kullanan o kadar müptezel var iken, size hala cam filmi cezası kesen Trafik Polisi arkadaşlara teessüüffflleerriimmii sunuyorum!!

 
@arfkync Hocam dediğiniz ahlak kuralları çerçevesinde mantıklı olabilir fakat maalesef hukuk kuralları nezdinde yanlış bir ifade. Kanunda yazan neyse uygulanmalıdır; hukuk devletinde kişiye göre muamele yapılmaz, suçun şahsiliği kavramı öne çıkar, daha ağır bir suç işleyen birine müeyyide uygulanmadığından dolayı daha hafif bir ihlalde bulunan şahıs müeyyideyle karşılaşmamalı düşüncesi yanlıştır. Kesinlikle ben sizin o adama ceza yazılmıyorsa buna niye yazılsın dediğinizi düşünmüyorum, kim suç işlediyse cezalandırılmalıdır düşüncesinde olduğunuz kanaatindeyim fakat ülkemizde maalesef kanun maddelerinin özellikle trafikteki tezahürü yüksek oranda  kolluk kuvvetlerinin inisiyatifine kalmaktadır. Zaten tersi olsaydı çevremizden ''abi işte 100-200 sıkıştırdım uzadım cezadan kurtuldum'' gibi ifadeler duymazdık.

Saygılarımla 

 

Geri
Üst Alt