Golf 8.5 İmpression İzlenim, Deneyim ve Paylaşımlar

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan hassey
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

1000176588-jpg.84225
@hassey
Petrolü bulmaya az kalmış.

Bayır aşağı yol mu hocam mümkün değil çünkü. Ve ya ışıksız bı yolda full sabit hız 6. Vites 1000 devir gittiniz km yi de yolda 0 ladınız
Ortama hızım 100 civarı. Rakım avantajı yok. İki kişi. 3 yerde trafik çevirmesi vardı. Olmasaydı daha da düşük çıkardı. Yolun yarısında klima açıktı.

Ortama hızım 100 civarı. Rakım avantajı yok. İki kişi. 3 yerde trafik çevirmesi vardı. Olmasaydı daha da düşük çıkardı. Yolun yarısında klima açıktı.
Nasıl yaptınız bunu o zaman çılgın bı adam olduğunuzu belirtmeliyim

Evde şarj edilmiş elektrikliden az yakmış :)
Bu deneme amaçlı olabilecek en az yakıt tüketimi olacak şekilde kullanıldı.

Normalde bu tüketim tabii ki sürdürülebilir değil.

Ancak istendiğinde inanılmaz ekonomik potansiyeli olan bir motor. 2 silindir modu çok verimli çalışıyor. 120 li hızlarda bile devrede.

@hassey

Yarın sabah izmire gidicem . Tdi manuel golfle.

otoyol olmadığı icin 100 sabit gidicem . En az 4,4 yakar

Yolda tsi 8,5 impressionlar 3,3 le varır izmire artık.

Ben araca herhangi bir güncelleme yaptırmadım fakat ilk aldığım zamanlara kıyasla şu an çok daha stabil bir yazılımı var kendi kendine düzeldi. Sadece ön merkez hoparlörden ses gelme, "toplam km gösterilemiyor", "servo fren kısıtlı" gibi hataları ilk aldığımda haftada 1-2 verirdi şimdi bu konuyu görünce hatırladım aylardır vermiyor.

Kendi aracımda start-stop sistemini sürekli kapalı kullanıyorum, değerli dostlar. Size de önerim, mutlaka kapalı kullanmanızdır.

Çünkü aksi takdirde yakıt ekonomisi sağlamadığı gibi, aracın bazı aksamlarında zarar verme potansiyeli de taşıyor; en başta turbo sağlığı gibi. Start-stop sistemini sadece arabayı durduracağım zaman devreye sokuyorum.

Eğer kendi kendine arabayı durduruyorsa, her şeyin yolunda olduğu anlamına geliyor. Ama eğer start-stop sistemi kendiliğinden devreye girmiyorsa, o zaman aracı yaklaşık bir dakika rölanti devrinde çalıştırıyorum.

Eğer boştayken rölanti devri normale düşüyorsa (yani saatlik/anlık yakıt tüketimi normalse), kapatıyorum; ama değilse, o zaman partikül filtresinin rejenerasyonda olduğu anlamına gelir ve bir müddet daha, anlık tüketim normale gelinceye kadar çalışır halde bırakıyorum. Bilgi olarak sunmak istedim.

Selamlar. Impression almayı düşünüyoruz fakat ön koltuklarda bel desteği olmaması aklımızı kurcalıyor. Daha önce bel desteksiz Polo’muz vardı, uzun yol yaptığımızda kuyruk sokumu ağrısı oluyordu. Yaş da 50’yi geçince aynı şeyi yaşamaktan korkuyoruz, kısa süreli test sürüşünde de anlaşılmıyor maalesef. Bu konuyla ilgili tecrübenizi paylaşırsanız sevinirim.

Son düzenleme:

Ben 2016 Comfortline Golf'ten geçtim Impression'a, öyle hissedilir bi konforsuzluk yaşamadım ama, hatta siz sorana kadar olumlu olumsuz bir fark gözlemlemediğimi farkettim. Yine başka arkadaşlar da yorum yaparsa tabii katkıda bulunabilirler.

Geri