Su sızdırması hk.


Merhaba Dağhan bey , sizin aracınızda olan sorun bende de mevcut nasıl çözebildiniz bi yorumunuz varmı yardımcı olursanız sevinirim izmir deyim. Resimdeki kapı eşiğinden bazen taşıp paspaslara dökülüyor
Merhabalar,
Geçen gün sonunda netleştirdim. Sizde de aynı sorun var. Muhtemelen tüm kullanıcılarda var aslında.
Peki biz niye muzdaribiz?
Sizin de benim gibi ağırlıklı yalnız seyahat ettiğinizi düşünüyorum.
Yağan yağmurda fitillerden akan sular, uzun süre arka kapılar açılmadığı için birikmekte ve içeriye sızmakta.
Çok yağış alan günlerde araca binmeden önce arka kapıları aç/kapa yapın. Bu sayede oradaki sular dışarıya doğru akacak. Gerekirse elinizle fitile baskı yapıp akışı kolaylaştırın. Durumu fark ettiğimden beri sorun yaşamıyorum.
 

Bolca karıştırılan bir durum var. O da kapı tahliyesi dolu, hoparlörden kaçırıyor vs. Bu durum o değil. Gösterdiğim yer kuru. O sorun olsa burası da ıslak olmak zorunda. Bizdeki sorun aracın kapılarının sık açılıp kapanmaması ve aşırı yağışlar.
1000198474.jpg
 
Geçen hafta sol arka yolcu paspasında (kauçuk) çoçukların ikazıyla su biriktiğini öğrendim. Nerdeyse yarım su bardağı su birikmiş. Paspas altındaki taban halısında ıslaktık vardı ama bastırınca da su fışkırtan cinsten değildi (ıslak bez ile silinmiş durumdan az daha fazla bir ıslaklık). Tavan, arka koltuk, bagaj havuzu kuru. Su izi emaresi bulamadım. Geçen hafta iyi yağış aldık ve aracım çoğunlukla açık alanda park halindeydi. Bu hafta da yağış aldık ama benzer durum yaşanmadı.

Bu iş nasıl oldu anlamış değilim!
 
Yılın neredeyse tamamında yağış alan bir ülkede üretilen araç, 2026 yılında bile halen nasıl su alma sorunu yaşayabiliyor hayret gerçekten.

Müsait bir vakitte Alman forumlarını biraz gözden geçireyim. Oradaki kullanıcılar bu tür sorunlardan ne derecede muzdarip.
 
Bu tür sorunlar bence sadece türkiyede kronik deyip geçiştiriliyor.
 

Geri
Üst