Su sızdırması hk.

hocam benimki biraz ayrı. kapıyı açtım havuzlu paspasın içi su. paspasın klipsinden de taban halısına sızmış su
Benim o kadar fazla değildi. Sızma olsaydi eşiğin oradaki yan halı kısım da ıslak olurdu. Bende kuru vaziyetteydi. Aracı bir gözlemleyin, servise giderseniz ya da bir sonuca ulaşırsanız paylaşırsanız seviniriz.

O si
Araç daha çok yeni ayrıca kapı içine cam fitilinden sızan su hoparlörle muhatab oluyorsa bu bir tasarım hatasıdır.Su alan tarafı kaldırıma çıkartarak parketme durumu var mı merak ettim
O şıkkı eledik hocam. O tahliye delikleri tikaliysa oluyormuş. Kapıda birikip hoparlör seviyesine çıkıp silikondan sizarmis. Bendeki kapı açıldığında içeri yukarıdan akan suymuş.

Sağ yada sol iki tekeri kaldırıma çıkartarak parketme durumunda gövde kasılarak kapı fitillerinde boşluk yapabiliyor dolayısıyla yağışta içeri su sızabilir golf4 aracımda bu durumu yaşamıştım

Herkese günaydın.
Sabah çocuğu okula bıraktıktan sonra farkettim. Sol arka kapi tarafından su sızıntısı olmuş. Yan döşemede ıslaklık yok ama kapi içi ve resimde gösterdiğim yerler ıslak. Paspasa dahi gelmiş.
Kapılar ve camlar sorunsuz kapanmış konumdaydı. Önerilerinizi bekliyorum.
Syg.
Geçmiş olsun kapı iç fitile kadar olan yerler su alabiliyor önemli olan kapı iç fitilinde içeri girmemesi golf 7 lerde hoparlör çevresinden içeri su alıyordu kronik kapı ayarı gerekebilir

O si

O şıkkı eledik hocam. O tahliye delikleri tikaliysa oluyormuş. Kapıda birikip hoparlör seviyesine çıkıp silikondan sizarmis. Bendeki kapı açıldığında içeri yukarıdan akan suymuş.
Birikmekten değil kardeş çoğunlukla dış cam sıyırıcıdan gelen su hoparlör etrafındaki contada bozulma çatlak gibi birşey varsa su içeri akıyor

2013 golf 7 aracımda benzer sorun bende yaşamaya başladım. Tahliye deliklerinde bir tıkanıklık sezmedim ama yine de bir tel vasıtası ile ikisini de açmaya çalıştım.
Deliklerden birisi ( kapı kilidine yakın olan) dikdörtgen şeklindeyken, diğeri ( hoparlör altında olan) daha bi yuvarlak gibiydi. Ordan tahliye yapması biraz zor olur gibi. Ora şişerse dikdörtgen olandan arkadan yapabilir. İkisi de şişerse hoparlöre basabilir.

20241123_180225.jpg

Konu hortladı ama bu aylarda hem sağ hem de sol arka paspasta farklı zamanlarda su sızıntıları gördüm. Çok yağmur yağdı bu ara. Detaylı baktığımda kapıdan sızma değil de arka kapıların ön kapılara yakın üst köşelerinden olduğunu düşünüyorum. Kafamı hizalayıp baktığımda tam aşağı damladığı noktaya geliyor. Yandan, hoparlörden vs sızma değil. Halılarda en ufak ıslanma yok. Direk yukarıdan paspasa düşmüş.
Bunlar acaba yoğun yağmurda trafikte seyir halinde olmamdan mıdır? Yoksa durduğu yerde mi oluyor? Yorum ve tahminlerinizi bekliyorum. *Çok çok nadir oluyor. 1.5 yılda 2 3 kere oldu.

Selam beyler,

Bugün yine aynı şey oldu. Çok yağmur var bu ara. Tecrübe etmeme imkan sağlıyor.
Araca binmeden önce arka yolcu paspaslarına kapıyı açmadan bi baktım. Kupkuru görünüyor. Tek damla ıslaklık yok.
Neyse 40 km kadar yine yoğun yağış altında yol yaptım. Arabayı park ettim. Sol arka paspasda ıslaklık vardı. Yan halılarda yok. Hoparlör vs. akıtması değil. Sanırım üst köşeden geliyor. Varış noktamda kapalı otoparka inerken hem sağ hem sol kavisli bi yokuş var. Buralarda esnerken aradan kaçırdığını düşünüyorum.
Sizde servislik bi durum var mı?

Son düzenleme:
Selam beyler,

Araca binmeden önce arka yolcu paspaslarına kapıyı açmadan bi baktım. Kupkuru görünüyor. Tek damla ıslaklık yok.
Neyse 4 km kadar yine yoğun yağış altında yol yaptım. Arabayı park ettim. Sol arka paspasda ıslaklık vardı. Yan halılarda yok. Hoparlör vs. akıtması değil. Sanırım üst köşeden geliyor. Varış noktamda kapalı otoparka inerken hem sağ hem sol kavisli bi yokuş var. Buralarda esnerken aradan kaçırdığını düşünüyorum.
bence kesin servise gidin.

Selam beyler,

Neyse 4 km kadar yine yoğun yağış altında yol yaptım. Arabayı park ettim. Sol arka paspasda ıslaklık vardı. Yan halılarda yok. Hoparlör vs. akıtması değil. Sanırım üst köşeden geliyor. Varış noktamda kapalı otoparka inerken hem sağ hem sol kavisli bi yokuş var. Buralarda esnerken aradan kaçırdığını düşünüyorum.
garanti sonucu yazıcam

Arka kapının üst köşesiyle tavan sacının birleştiği yerde ufacık bir tolerans ya da kanal taşması varsa, su oradan A–B sütunu hattından içeri damla damla düşüyor.
Fitiller kupkuru kalıyor, halıda gram ıslaklık yok. Su bildiğin direkt paspasa geliyor.

Bunun en büyük sebebi de yan rüzgâr + uzun süreli sağanak.
hortumla dene. O şekilde yapmazsa, olay net:
%90 seyir halindeyken rüzgâr + su birleşimi.

Fitil altına ek sızdırmazlık bandı koçtaş bahaus falan uygula mübarek akşam hayır duamı gönder. ;)

garanti sonucu yazıcam

Arka kapının üst köşesiyle tavan sacının birleştiği yerde ufacık bir tolerans ya da kanal taşması varsa, su oradan A–B sütunu hattından içeri damla damla düşüyor.
Fitiller kupkuru kalıyor, halıda gram ıslaklık yok. Su bildiğin direkt paspasa geliyor.

Bunun en büyük sebebi de yan rüzgâr + uzun süreli sağanak.
hortumla dene. O şekilde yapmazsa, olay net:
%90 seyir halindeyken rüzgâr + su birleşimi.

Fitil altına ek sızdırmazlık bandı koçtaş bahaus falan uygula mübarek akşam hayır duamı gönder. ;)
Aynı yerde yaşıyoruz bende hiç olmuyor. Bugün sabahtan beri ben de aynı yağmurda kullandım gram yok ıslaklık

Aynı yerde yaşıyoruz bende hiç olmuyor. Bugün sabahtan beri ben de aynı yağmurda kullandım gram yok ıslaklık
Abi fitilin üst tarafında, kapı boşluğunda su birikiyor muhtemelen.
Araç hızdayken orada kalıyor, durunca da aşağı şak diye salıyor.
En fazla iki gazoz kapağı kadar su geliyor zaten.
Hatta dediğim yerden tazyikli suyla yıkasan bile yine gelir.
Bu olay tamamen yağmurun yandan rüzgârla vurması meselesi.
Çok nadir oluyor, 1000’de 1 anca.
Alta ekstra bir fitil atınca bu iş %100 kesiliyor, ona eminim. Net bilgi.
Aracın esneme payıda var bu bile o suyu içeri alır.

Abi fitilin üst tarafında, kapı boşluğunda su birikiyor muhtemelen.
Araç hızdayken orada kalıyor, durunca da aşağı şak diye salıyor.
En fazla iki gazoz kapağı kadar su geliyor zaten.
Hatta dediğim yerden tazyikli suyla yıkasan bile yine gelir.
Bu olay tamamen yağmurun yandan rüzgârla vurması meselesi.
Çok nadir oluyor, 1000’de 1 anca.
Alta ekstra bir fitil atınca bu iş %100 kesiliyor, ona eminim. Net bilgi.
Aracın esneme payıda var bu bile o suyu içeri alır.
bu arada @Daghan_Bulanik 'ı tanıyorum 60 km gitgeli var hergün
ciddi yağmurda bu olay olur.
biz telefonlaştık sorununu nokta atışı çözücek bugün yarın
ilacıda söyledim eczaneden alıcak :ROFLMAO:

Geri