Ben 122lik motora uyguladım. Benğm de amacım aslında sizin gibi canlanması idi. Ben hibriti, standart 140lık ile hemen hemen aynı fiyata bulmuştum öyle olunca limitte çalışacak bir turbo yerine hibrit daha sağlıklı olur diye düşündüm. Çatara patara kısmı turbo/downpipe dan çok sizin yazılımcınıza kalıyor.
@cagan91’in dediği gibi 1.5 bar’ı açanlar var, hatta hibritli araçlarda 1.2 altında pek duymadım sanırım. Başka 140 hibritli araçlarla kalkarken, şunun basıncını açsam diye zaman zaman geliyor bana da ama yakıtsız/sorunsuz stabil setup’ı da bozmak istemiyorum. Yüne cagan91’in dediği gibi o kadar hibrit turbo taktık bu kadar mıydı diyebilirsiniz. Şu an bu işlere baştan giriyor olsaydım 220bg civarını hedeflerdim.
Ben hava filtresi almadım, bujilerim ve egzoz da fabrikasyon. Fark olarak 1.4 GTE hava emmesi modu yaptım (konularımda bulabilirsiniz) bujileri de 60.000 yerine 30.000 de bir değiştiriyorum. Hibrite geçeli 40.000km oldu.
Bu noktadan sonra performans arttırırsam downpipe + spor katalizör olarak ilerlerim ama kim yazacak ise onun fikrini de alırsanız iyi olur. Aracın fabrikasyon hali fazladan gücü kaldırıyor ama gidip İstanbul’dan Ankara’ya 200 sabit giderseniz bir şeyler zarar görecektir.
Fikir olarak, bendeki setup ile 180e kadar 240lık cua passat veya i20n ile kafa kafaya gidebiliyorum.