hibrit 140'lık ıhı turbo için Dp ve kutu içi filtre şart. sağlıklı bir şekilde 165-170 bg egzoz sesi olmadan ham güç elde edersiniz sadece çiğ benzin kokusu olur.Benim merak ettiğim,bu sadece bu hybrit turbo tek başına takılıp +yazılım destekli işe yarar mı?Bu arada aracımda kutu içi K&N var.Yazılım yapan bir yere danıştığımda DP ve İntercoler güçlendirmesi gerekebilir dedi,bende DP işine hiç girmek istemiyorum,İntercoler işide öyle meşakatli.Acaba sadece bu turboyu alsam iyi bir yazılımla ne verir çok merak ediyorum.Bu arada spor bobinde var aracımda.
140lık hibrit takıp 190-200 bg güç istiyorsanız dp şart hatta egzoz sistemi bile şart. orjinal katalizör bir yere kadar dayanır aracı çok sıkıştırırsınız.140lık hibiriti hem katalizör hem downpipe ile denedim. Performans kazancı belirsiz. Sizin yapacağınız yazılımın ne kadar zengin çalışacağı ve aracı ne kadar sıkacağınıza göre değişir. 190-200hp arası bir güç ve ara hızlanmalarım keyifli olsun, aracı da aşırı sıkmam diyorsanız şart değil. Böyle kullanımda EGT her iki senaryo işin de mantıklı aralıkta kalıyor.
1.1 barda kullanıyorum. 24 küsür saniye yürüyor. EGT’de 800 ü kolay geçmiyor. Şart olduğunu düşünmüyorum, muayene için takmıştım. Bir fark yok diyince downpipe’ı geri takmadım.140lık hibrit takıp 190-200 bg güç istiyorsanız dp şart hatta egzoz sistemi bile şart. orjinal katalizör bir yere kadar dayanır aracı çok sıkıştırırsınız.
Utku hocam selamlar,seni yakalamışken şu işi bana bir özetlese sana zahmet.Amacım fazla güçler değil,polisle sorun yaşamamak içinde çöatara patara'da istemiyorum.Motoru fazla zorlamadan aracı biraz canlandırmak istiyorum.Sence en sağlıklı olacak şekilde ne yapmalıyım.Mevcutta spor bobin ve K&N kapalı kutu filtre var,stage 1 ecufast var halihazırda.Mesela hiç hybrit yapılmamış 140'lık turbo taksam hissedilir birşeyler verirmi?Yada arkadaşın ilanınındaki hybritliyi alsam artı yazılımla egzoz ellemeden kullanabilirmiyim,üstte yazmışsın ama ben ne demek istediğini tam anlamadım,yani olurmu olmazmı kısmında.Yada senin önerin ne?1.1 barda kullanıyorum. 24 küsür saniye yürüyor. EGT’de 800 ü kolay geçmiyor. Şart olduğunu düşünmüyorum, muayene için takmıştım. Bir fark yok diyince downpipe’ı geri takmadım.
Piyasadaki diğer 140 hibritler benden hızlılar ama dediğim gibi yazılıma ve kullanıcıya bağlı. Egt’den önce iat’den şişiyor benim aracım.
Bu mesajınızı atlamışım,sanırım sorumun cevabını aldım140lık hibiriti hem katalizör hem downpipe ile denedim. Performans kazancı belirsiz. Sizin yapacağınız yazılımın ne kadar zengin çalışacağı ve aracı ne kadar sıkacağınıza göre değişir. 190-200hp arası bir güç ve ara hızlanmalarım keyifli olsun, aracı da aşırı sıkmam diyorsanız şart değil. Böyle kullanımda EGT her iki senaryo işin de mantıklı aralıkta kalıyor.
1.1 bar bu turbo için hiç birşey. ortalama 1.4-1.5 barda kullanmak gerekir oda yaptığınıza değsin. 1.1 barda orjinal katalizör dayanabilir ne kadar dayanacağını göreceğiz ama yüksek barda imkansız1.1 barda kullanıyorum. 24 küsür saniye yürüyor. EGT’de 800 ü kolay geçmiyor. Şart olduğunu düşünmüyorum, muayene için takmıştım. Bir fark yok diyince downpipe’ı geri takmadım.
Piyasadaki diğer 140 hibritler benden hızlılar ama dediğim gibi yazılıma ve kullanıcıya bağlı. Egt’den önce iat’den şişiyor benim aracım.
sadece turbo + yazılımlaUtku hocam selamlar,seni yakalamışken şu işi bana bir özetlese sana zahmet.Amacım fazla güçler değil,polisle sorun yaşamamak içinde çöatara patara'da istemiyorum.Motoru fazla zorlamadan aracı biraz canlandırmak istiyorum.Sence en sağlıklı olacak şekilde ne yapmalıyım.Mevcutta spor bobin ve K&N kapalı kutu filtre var,stage 1 ecufast var halihazırda.Mesela hiç hybrit yapılmamış 140'lık turbo taksam hissedilir birşeyler verirmi?Yada arkadaşın ilanınındaki hybritliyi alsam artı yazılımla egzoz ellemeden kullanabilirmiyim,üstte yazmışsın ama ben ne demek istediğini tam anlamadım,yani olurmu olmazmı kısmında.Yada senin önerin ne?
Ben 122lik motora uyguladım. Benğm de amacım aslında sizin gibi canlanması idi. Ben hibriti, standart 140lık ile hemen hemen aynı fiyata bulmuştum öyle olunca limitte çalışacak bir turbo yerine hibrit daha sağlıklı olur diye düşündüm. Çatara patara kısmı turbo/downpipe dan çok sizin yazılımcınıza kalıyor.Utku hocam selamlar,seni yakalamışken şu işi bana bir özetlese sana zahmet.Amacım fazla güçler değil,polisle sorun yaşamamak içinde çöatara patara'da istemiyorum.Motoru fazla zorlamadan aracı biraz canlandırmak istiyorum.Sence en sağlıklı olacak şekilde ne yapmalıyım.Mevcutta spor bobin ve K&N kapalı kutu filtre var,stage 1 ecufast var halihazırda.Mesela hiç hybrit yapılmamış 140'lık turbo taksam hissedilir birşeyler verirmi?Yada arkadaşın ilanınındaki hybritliyi alsam artı yazılımla egzoz ellemeden kullanabilirmiyim,üstte yazmışsın ama ben ne demek istediğini tam anlamadım,yani olurmu olmazmı kısmında.Yada senin önerin ne?