BMW makyajli 1.18 VS GOLF 1.4 TSİ DSG HİGHLİNE


MaDOnion

Üye
Katılım
17 Haz 2016
Mesajlar
336
Tepkime puanı
35
İsim
A
Arkadaslar, ustadlar;

golfun makyaj konusunun verdigi kafa karisikligiyla birlikte bugun esimle borusan otoya gittik. Imzamda siparis verdigim golf 106 bin lira suanki fiyati, dolayisiyla st ye dedimki bu fiyata cikmisken bide sizle gorusmek istedik ne alabiliriz. 112 bin ₺'ye 1.18 yeni makyajli kasa ve yeni nesil 1.5 motora gecmis one edition( 17' jant + deri koltuk + ledli xenon + sunroof + gerigorus kamerasi + bluetooth + runflat lastikler + katlanir ayna + metalik renk + surus modu) diye bir paket var dedi ve hemen hazirda var dedi istediginz renk verebiliriz hepsi gumrukte dedi. Bizimde haliyle kafamiz karisti kiymetli yorumlarinizi bekliorum  s=s16   Ve diger yandan 50 bin ₺ ye 3 yil %0.49 faizle kredi de veriolar  s=s20

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Marka , donanım , fiyat , deri koltuk , led xenon ve kredi imkanı kağıt üstünde şahane bir teklif her iki araçlada test sürüşü yapmanızı öneririm herşeyiyle bambaşka araçlar biz ne dersek boş zevk sizin

Sent from my iPhone using Tapatalk

 
Arkadaslar, ustadlar;

golfun makyaj konusunun verdigi kafa karisikligiyla birlikte bugun esimle borusan otoya gittik. Imzamda siparis verdigim golf 106 bin lira suanki fiyati, dolayisiyla st ye dedimki bu fiyata cikmisken bide sizle gorusmek istedik ne alabiliriz. 112 bin ₺'ye 1.18 yeni makyajli kasa ve yeni nesil 1.5 motora gecmis one edition( 17' jant + deri koltuk + ledli xenon + sunroof + gerigorus kamerasi + bluetooth + runflat lastikler + katlanir ayna + metalik renk + surus modu) diye bir paket var dedi ve hemen hazirda var dedi istediginz renk verebiliriz hepsi gumrukte dedi. Bizimde haliyle kafamiz karisti kiymetli yorumlarinizi bekliorum  s=s16   Ve diger yandan 50 bin ₺ ye 3 yil %0.49 faizle kredi de veriolar  s=s20
Değerli Hocam 

Hemen karar vermeden önce lütfen test değil de 1 gün kiralayıp deneyin..

Boyunuz 1.75 ten uzunsa mutlaka deneyin.. önde rahat olmadığı gibi arkada biri varsa ona azap...

BMW nin marka imajı bir harika ama Golf ile BMW Karakterleri bambaşka araçlar. 

Kalitelerinin de iyice karşılaştırılması gerekir...

 
merhaba

bende hep aynı ikilemde hatta üçlemde kaldım :)  ama ben dizel seçenekleri arasında gittim geldim.. golf 1.6 tdi,bmw 1.16d  ve mercedes a180cdi arasında.aralarında 10 bin tl civari farklar var. mercedesden reno motoru olduğu için vazgeçtim. bmw ve mercedestenden çok dikkat çekmek istemediğim için vazgeçtim. sonunda golf 1.6 Tdi Highline aldım.

kalite olarak çok yakın hepsi. ama bmw.de aklım kaldı tabi. ben bmw öneririm ama kesinlikle dizel motor, bmw fabrika verileirinin çok üstünde tüketimi var benzinlisinin. arada çok farkda yok benzinli ve diesel arasında. hayırlısı olsun şimdiden...

 
@MaDOnion hocam daha bir kaç hafta önce Ataşehir Borusana Test sürüşü yapmadan sadece telefonla s.d ile görüşerek araç için kapora göndermiştim. 106.100 tl ye anlaşmıştık. (Peşin alımda 3 yıl 60 bin km bakım paketi hediye ediyrlardı) Hatta Sonrasında her şeye zam gelirken aksine  aracın fiyatı 105.500 e düşmüştü. 

Mevcutta 1.2 tsı dsg 2015 Golfüm vardı. 

100 bin tlden fazla para verip araç alıyorum bir test sürüşüne gideyim dedim iyikide gitmişim. Ağzım açık kalacak kadar hayal kırıklığı yaşadım. O Bmw nin marka algısı insanın başını döndürüyor döndürmesine ama aracın içine bindiğinizde inanılmaz bir kalitesizlik sizi bekliyor. Heleki kendim için söyleyeyim Golf ün iç mekan kalitesi ferahlıgı vb okadar çok neden bir aradaydı ki, test sürüşü için oldukça yeterli bir parkurları olmasına rağmen aracın performansına bakamadım odaklanamadım. Hemen kaporamı geri aldım ve sonuç 2016 Passat aldım :)  Elmayla Armut gibi tabiki kıyas götürmez ama beni BMW konusunda markanın algısı cezbetmişti. 

Tabiki zevkler ve renkler tartışılmaz. Fakat olaya şu pencereden bakmanızı öneririm; Golf ww En gözde araçlarının başında amiral gemilerinden bir tanesi olmasından dolayı kalite olarak sınıfının çok üstündedir. 

1.18i ise BMW nin başlangıç seviyesinde bir otomobil olduğundan maliyetten kısmak için kaliteden ödün vermişler. 

Bahsettiğiniz 112 bin tl olan paket mayfest diye geçiyor. Her sene Mayıs ayında BMW nin yaptığı bir uygulamadır. Deri koltuk işin içine girince araç biraz daha premıum bir hava alıyor. Fakat 112 Bin tl söz konusu araç için çok büyük macera olur. Yanlış hatırlamıyorsam 114-115 bin tl ye de 1.16d leri veriyorlar. Bu fiyata aldığınız araçta ciddi zarar söz konusu olacaktır. Sarı sitede 90-95 bine bir kaç binde 2015 model makyajlı araç bulabilir zararı bir önceki araç sahibine yükleyebilirsiniz( illaki bu aracı almak istersenniz) 

Birde arayın diğer Bmw bayilerini hepsinin elinde istediğiniz renkte hemen teslim araç var. Fakat ne kadar paranız olursa olsun İstediğiniz Golfü bulmak suya yazı yazmak kadar zordur :)  

Mayfest benimde aklımı kurcaladı ama 112 bine çıkmışken 115 bine 1.4 tsı Dsg cam tavan+led paket comf. Passat aldım. D sınıfı araç resmen 3 oda bir salon :)  

Umarım doğru kararı verir ve mutlu olacağınız bir otomobil alırsınız.  :'(

 
Cok tesekkur ederim yorumlariniz icin. Beni etkileyen durum sudurki, 2 golf ve 1 polo kullandim ve hepsinde dsg ile ilgili sorun yasadim ama buna ragmen halen imzamdaki dolu dolu golfu siparis gectim, ancak simdide uykularimi kaciran makyaj konusu ve yeni nesil motor konulari var. Ancak diger yanda faiz konusundan dolayi nerdeyse ayni parayi odeyecegim makyajlanmis, ve nesil motora gecmis bmw var.

ic kisimda biraz darlik var gibi ancak suanda polo kullandigimiz icin bize yinede iyi geldi :)  diger yandan runflat lastikler oldugu icin stepne yokmus dolayisiyla bagajda baya iyi. Ic kisimdaki kalitesizlik birtek direksonda var gibi geldi onun disinda teyip klima kismi orta konsol yuvarlak menu kontrolu fln iyiydi baya. Ve son olarakta sorunsuz rahat uyuyabilecegim 8 ileri otomatik sanziman.

Araci test ettik bu arada esim 7,5 aylik hamile ve boyu 175 :)  o onde rahat oturdu ben arkada rahat ettik ki bende 1,85 im.

Test surusunde de bizle gelen arkadas beni zorla virajlara sokturup arkadan itis ve ani frenler yaptirip yol tutusu gostermek istedi.

yani iste ne diyim bilemedim bikac gun daha dusunup son karari vericem hakkimizda hayirlisi insallah...

 
@MaDOnion

Bir düzeltme yapayım. One Edition'daki koltuklar suni deridir. Yazın leş gibi terletir. Asla önermem. Alabiliyorsanız kumaş olanını alın. Ya da biraz daha para verip gerçek deri koltuk ekletin.

 
BMW 1 serisi bana göre kalite ve sürüş zevki bakımından golften her zaman üst seviyededir, onun verdiği tadı golf vermez, tek eksi yönü arkası biraz dar

Sent from my iPhone using Tapatalk

 
İnşallah hayırlısı olur , Alman sevdiğim için şunu veya bunu alın diyemem ama ''Das Auto'' :)  , BMW 3 silindirli 12V ve 136 Hp 'ye 220 Nm vermekte ,Bizim evlatlar 4 silindir ve 16V ve 200Nm tork vermekte , BMW'nin tek cazip olayı arkadan itiş olması fakat sizin gönlünüzdeki Golf 'te tam bağımsız süspansiyona sahip , ST viraj falan yaptırmışta , şimdi allah bağışlasın çocuğunuz olacak , bunun puseti var çantaları var , arabaları var , koli koli bezleri var , yani sizden daha fazla arabada yer kaplayacak bir tontiş geliyormuş , bence görsele reklamaja imaja boşverin hacim satın alın derim , evlilik arefesinde olan bekar biri olarak fhaddim olmayan şeyler söyledim belki ama ben olsam Golf alırdım .   

 
Aynen bende ole dusunuorum hele sabah onumden bi golf gecti ise gelirken tekrar bana kendini hatirlatti yani :)  golfte istedigim araba bmw de zorlama bir araba kullanmis olacagim sabah ustune bide farketmis gibi st arayip gunaydin yeni formunuz maildedir nasilsiniz bayraminiz nasil gecti diye arayinca geridondum  :(' s=s15 &:

 
1 serisinin ikinci el fiyatları epey düşük yalnız, sıfır aldığınız bmw'yi satmak istediğinizde hayal kırıklığı yaşayabilirsiniz. Golf ise bu konuda altın kadar değerli.

 

O limitlere çıktıktan sonra passat alın eşiniz, bebeğiniz ve dolayısıyla siz rahat edersiniz bol iç hacim ve geniş bagaj iyidir.

 

Geri
Üst Alt