Manevra Frenleme - Front Assist Çalışma Prensibi

Sizin yazılarınızı da dikkatle okuyorum. Denk gelemedim demekki. Bilgilendirme için teşekkür ederim. Dediğiniz gibi 1-2 sefer geri gelirken de oldu.
Bu konu içinde değildi galiba. Geçmiş konularda vardı diye düşünüyorum.yakın zamanda olmayabilir..

Park manevra sistemi şu an aktif mi yoksa sol altta ki manevra simgesinin üstüne tıklayıp sarı çerçeveli ışık yanmaması mı lazım?

1000032504.jpg

Edit: Basılı olmaması(Çerçevede ışık yanmaması) gerekiyormuş.

Son düzenleme:
2020 model golf aracımda dün geri gelirken biraz yüklendim gaza aniden fren yaptı ilk defa başıma geldi araçta böyle bir özellik olduğunu bilmiyordum ileri giderken de frenleme yapıyor mu acaba başına gelen oldu mu ben de tamamen spontane oldu bilinçli değil di freni kendi beklemediğim bir anda yaptı

2020 model golf aracımda dün geri gelirken biraz yüklendim gaza aniden fren yaptı ilk defa başıma geldi araçta böyle bir özellik olduğunu bilmiyordum ileri giderken de frenleme yapıyor mu acaba başına gelen oldu mu ben de tamamen spontane oldu bilinçli değil di freni kendi beklemediğim bir anda yaptı

One giderkende yapar

Burada tam olarak izleyebilirsiniz :)
Sanırım xcorpit paylaşmıştı başka bir konuda.

Bu hafta sonu sıkışık bir otoparkta manevra yapıyordum.

Görevli ileriye gel dedi, yavaşca dönerken duvar kenarındaki motosikletlerden dolayı rahatsız oldu ve Manevra Frenlama yaptı. İlk kez görmüş oldum.

Demek ki çalışıyormuş.

Bunu yapması için ayağınızın frenden çekili olması lazım. Gaza basın ya da basmayın ayak frende olmamalı benim bildiğim. Ayak frende çok yavaş ilerlerseniz o zaman devreye girmiyor.

Sensörün algıladığı şeye frensiz yaklaşıyorsan koyuyor freni. Bende daha işe yaramadı hep gereksiz devreye girdi

Bu hafta sonu sıkışık bir otoparkta manevra yapıyordum.

Görevli ileriye gel dedi, yavaşca dönerken duvar kenarındaki motosikletlerden dolayı rahatsız oldu ve Manevra Frenlama yaptı. İlk kez görmüş oldum.

Demek ki çalışıyormuş.

Bunu yapması için ayağınızın frenden çekili olması lazım. Gaza basın ya da basmayın ayak frende olmamalı benim bildiğim. Ayak frende çok yavaş ilerlerseniz o zaman devreye girmiyor.
Ayak frende ise kadranda uyarı görseli ve sesli uyarı veriyor fakat frenleme yapmıyor. Ayak frende hiç yoksa zart diye koyuyor acımıyor.
Ayağın frende olduğu durumda uyarı verdiğinde frenleme yapılmazsa yine freni koyuyor mu bilmiyorum (bunu deneyecek güç bende yok :D)

10 15 km/h ye kadar çalışyor galiba bu sistem üzeri çalışmıyor, birde yarım frenle manevralarda çalışmıyor

Ayak frende ise kadranda uyarı görseli ve sesli uyarı veriyor fakat frenleme yapmıyor. Ayak frende hiç yoksa zart diye koyuyor acımıyor.
Ayağın frende olduğu durumda uyarı verdiğinde frenleme yapılmazsa yine freni koyuyor mu bilmiyorum (bunu deneyecek güç bende yok :D)
ben geçen geri geri gelirken hafif frene basıyordum o sırada da telefonla konusuyordum, dalmışım arka tamponu tam çarparken aniden durdu.

10 15 km/h ye kadar çalışyor galiba bu sistem üzeri çalışmıyor, birde yarım frenle manevralarda çalışmıyor
Yanılmıyorsam 30 km/h'a kadar çalışıyor, bir yerde okumuştum

Yanılmıyorsam 30 km/h'a kadar çalışıyor, bir yerde okumuştum
Geriye doğru yapılan manevralarda 1,5 km/s ile 10 km/s hız aralığında, öne doğru yapılan manevralarda ise 2,5 km/s ile 10 km/s arasında devrede olan sistem herhangi bir engel algıladığında otomatik olarak aracı durdurur.

Geriye doğru yapılan manevralarda 1,5 km/s ile 10 km/s hız aralığında, öne doğru yapılan manevralarda ise 2,5 km/s ile 10 km/s arasında devrede olan sistem herhangi bir engel algıladığında otomatik olarak aracı durdurur.
1770035970747.png
Bizdeki şu fonksiyon değil o zaman..

Geri