Can sıkıcı çizik


neokaos

Üye
Katılım
13 Şub 2016
Mesajlar
112
Tepkime puanı
2
İsim
Neo
Selamlar saygılar Sayın forum üyeleri,

Yıkarken çizilmesin diye fırça dahi kullanmadığım aracımı garaja girerken arka lastiğin üstünden sürttüm. Durum resimlerde görüldüğü üzeredir. Su ile yıkasam belki daha az görülür çiziklerin içerisinde duvarın beyaz kireç tozlarıda yapışmış. Ne yapmam gerek ya da yapmamam gerek. Servise gitmeli miyim? (ki servis yanlısı biriyim , Allah korusun daha büyük bir çizik -göçük olsaydı soluğu orada alırdım) , kendim( bu arada araçlar konusunda her manada acemiyim ) halledebilir miyim  şu wax, sıvı cila vb. grupta paylaşılan ve kullanılan koruyucu malzemeler ile? , sanayide hallederler mi görüntü-boya vb. farklılığı olmadan yoksa o çizik kısmı yıkayıp silip golf ile sürüşün keyfine devam mı edeyim? Değerli fikirleriniz için şimdiden teşekkür ederim.

-Edit- Resimlere tekrar bakınca sanki büyütülecek bir şey yokmuş gibi duruyor. Formu boşa meşgul ediyorum gibi hissettim ama insanın canı sıkılıyor , teskine ve olumlu telkine ihtiyacım var sanırım :(  .

Ekran Alıntısı.JPG

WP_20160623_14_10_06_Pro.jpg

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Kalın pasta atın önce bakalım nasıl bi görüntü çıkacak ortaya. Çok ince çalışırsanız rötüş ile biraz daha kapatırsınız görüntüyü ama eski hali gibi tabiki olmaz.

 
@neokaoshocam sanayiye gitmeyin derim. Ben çizikler için gitmiştim daha çok ince çiziklerim oldu. Daha sonra muguiar's ürünlerini kullanan bi yerde düzelttirmiştim büyük çoğunu. 

 
Gtecniq p1 ürününü deneyebilirsin, ben sonuç almıştım. 

 
Öncelikle geçmiş olsun. Ufak bir nazarlık olmuş, çok sıkmayın canınızı bence. Allah beterinden korusun. Ama illaki gözünüze takılacak ise çiziği giderme yoluna gidersiniz.

VW boyası çok sert olduğu için elle çizik gidermek malesef çok yorucu olabiliyor.oyüzden öncelikle profosyonel Detail uygulamacılarından yardım alabilirsiniz, daha kesin çözüme ulaşırsınız. Bulunduğunuz şehirde illaki vardır.

Eğer kendiniz uğraşmak isterseniz piyasada elle çizik gidermek için kullanabileceğiniz ürünler mevcut ama dediğim gibi yorucu olabilir. Gtechniq p1, Meguiars Ultimate compound gibi ürünler yardımcı olacaktır.

Meg UC için elle uygulama videosu;


Umarım yardımcı olur. 

 
@neokaos

Değerli Hocam 

Gerçekten de ciddi bir şey yok. 

Pasta ile beyaz kalıntılar gittiğinde geriye silik çizikler kalacak.. çizik kapatıcı pek fazla kullanmanızı önermem çünkü boyanın orijinal verniğini inceltir.

Bırakın öylece kalsın nazarlık olur büyüklerinden korur...

Geçmiş olsun

 
Önerileriniz için çok teşekkür ederim. Alttaki konuda kullanılan megueirs ürünü ve Sayın @nartal ile Sayın @alper32  önerdiiği ürünler daha çok hare ve sürtünme gibi durumlar için sanırım, yalan yok bir tanesini alacaktım lakin Sayın @silvershadow (üstat desek ayıp olmaz umarım :)  ) vernik incelir diyerek korkuttu beni. Ufak bir pasta operasyonu yapılması benim gibi bu konularda acemi biri için daha makul gibi. Saygılarla.




 
Dün Allah beterinden korusun demiştim ya hocam, bu sabah kaza yaptım...

Onca dikkat, onca özen, onca emek derken birbiriyle didişen iki sürücüden biri ani frenledi ve ben arkadan daldım malesef.

Allaha şükür kimse incinmedi, gerçi sıkışan trafikten bunalan bir amca yüzüme yüzüme sövünce üzüldüm ama napalım...

ön tampon alt plastik kısımda,alt plastik ızgarada ve öndeki astranın tamponuna denk gelen belirli bir bölgede hasar var. servisdeki arkadaşlar 2000tl cıvarında bir hasar ve 1 haftalık tamir süresinden bahsetti ve bayram öncesi olduğu için de alamadılar aracı.

herşey bir yana park sensörlerinden biri içeri göçtüğü için sürekli ötmesi paha biçilemez :)

olacağı varmış, kısmet, canımız sağolsun gibi klişelerden başka sığınacak tesellimiz yok :)  

 
@nartal hocam çok geçmiş olsun sağlığınıza bir şey olmasın hallolur inşallah gerisi.

 
@Hk80 hocam teşekkür ederim. Aynen dediğiniz gibi sağlıktan önemlisi yok tabi. Kötü gözler vardı birkaç, onlar çıkmıştır inşallah :)  

 
Sayın @nartal  çok çok geçmiş olsun. Birkaç ay öncede benim de başıma gelmişti. Park halindeki aracıma önden vurup kaçmışlardı. Ben hiçbir işlem yaptırmadım, yakından bakınca hafif eğrilikler , sürtmeler belli oluyor. Ona rağmen 800tl minimum masraf çıkar demişti servis . Öylece kullanıyorum görsel / işlevsel bir sıkıntı yok gibi lakin sizin anlattığınıza göre aracınızın ön tampon kısmında orta ciddilikte hasar var. Yaptırın geçin servise. Kaskoyuda kullanın sıfırlansın tampon sonuçta plastik aksam ve kaskoya dünya paralar döküyoruz. Beende ilk bakımda ön kısmı yaptırmayı düşünüyorum hatta gerekirse tampon bile değişsin versin kasko parasını :)  . Tekrar geçmiş olsun cana gelmemiş geriye kalan yerine gelir. Canınızı sıkmayın diyeceğim ama olmuyor işte. Kendimden biliyorum, 5-10 güne unutursunuz :)  .



 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Sayın@neokaos çok teşekkür ederim. Sizin başınıza geleni okumuştumtum önceden, hasarlar dıştan benziyor gibi. Amblem hizası altında kalan farlar arasındaki plastik bölgede ezilmeler ve alt siyah ızgaralarda da yerinden çıkma var bende ve ufak tefek boya kalkmaları. Darbe sönümleyicisi ezilmiş ve asıl masrafı arttıranda bu servisin söylediğine göre. 2000 tl cıvarı tahmini bir rakam olacak sanırım.

Adı üstünde kaza işte yapacak birşey yok sonuçta. Bütün kapılarıma çeşitli hatıralar bırakan komşularıma kızdığım üzüldüğüm kadar olmadım kaza konusunda.

Siz de beyan usülü yaptıracaksınız sanırım kaskodan. Bu arada kasko şirketleri tamponu Autokinge yollatıp yaptırıyormuş, daha sonra boya için servise geliyormuş. Değişecek parçalar harici mimi onarımları dışarı yolluyorlarmış. Süreçde, dışarda 3-4 gün + 1-2 gün de serviste yaklaşık 1 hafta şeklinde oluyormuş. Size de böyle bir süreçten vs bahsettiler mi?

Tekrar teselli mesajlarınız için teşekkür ederim Sayın@neokaos ve Sayın @Hk80.

 
O zaman için bana mini onarım vb. bir süreçten bahsetmediler. Benim olduğum şehirde muhtemelen Autoking yoktur. Yine ben aracı çarşamba günü servise göstermiştim. Pazartesi ya da en geç çarşamba günü yani 5-7 gün içinde halledilebileceklerini söylediler. Tamponu söküp bakmaları gerekmiş arka kısımdaki mandallar için. Birde boya yapılacak demişti localde olsa onun fırınlama kuruma süreci olur demişti. Yine ızgara için parça temini olur demişti. Ayrıca kasko için durumu anlatmam ve tutanak vb. bişey ile imzalayıp süreci başlatacaklarını , kaskonun hasar tespit danışmanın gelip onayı verdikten sonra hemen işlemlere başlayacaklarını belirtmişlerdi Sayın @nartal

 
Moderatör tarafında düzenlendi:


Geri
Üst Alt