Boğaz kelebeği arızası ve çözümü

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan datdat
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

İsim
vedat gürpınar
Araç
golf 7
bugün işe giderken epc ışığı yandı 5dk sonra da araba kendisini korumaya aldı tam da köprü altında yakalandım
saatte 10km hızla geçtim köprüyü araba gaz yemedi ama belli bir hızda ilerledi
köprü çıkışında sağa çekip durdum 2dk bekledim tekrar çalıştırdım araba normal bir şekilde çalıştı ama 5dk sonra yine korumaya aldı
zar zor bu şekilde işe vardım Allahtan bilgisayar arabadaydı
arıza kodu.jpeg
boğaz kelebeği düşük sinyal hatası vermiş. arızayı sildim hemen tekrar geldi ekrana
arıza silinmeyince iyi oluyor arabayı hareket ettirmeden sorunun çözülüp çözülmediğini anlayabiliyorsun

boğaz kelebeklerinin içinde sinyali aktaran ve elektriği ileten tırnaklar var bunu tırnaklı yapmalarının sebebi
elektronik kartın sökülüp yenisiyle değiştirilebilir olması için.
ben bu tırnakları kestim (kesmenden önce foto çekmeyi unutmuşum) onun yerine tel ile lehim yaptım bir daha iletişim hatası olmasın diye

WhatsApp Image 2023-11-22 at 13.39.49 (1).jpegWhatsApp Image 2023-11-22 at 13.39.49 (3).jpegWhatsApp Image 2023-11-22 at 13.39.49 (4).jpeg

WhatsApp Image 2023-11-22 at 14.24.10 (2).jpeg
artık arıza kodu vermiyor

Son düzenleme:
Belki de değişim yapanlar çıkan parçaları tamir ediyorlardır, kim bilir!
Çünkü benim ateşleme bobininin sadece oksitlenen bacağı için değişim yapan İzmit'ten bir şerefli yüzünden onca masraf çıkmıştı. Çıkan ateşleme bobinini yanıma alıp eve varınca temizleyip geri takmıştım ve halen sorunsuz çalışıyor
Maalesef abi bizim araçları %70 ustalar bozuyor %30 kullanıcı

Upvote 0
Allahtan bulmuşsun arızayı da halletmişsin sırf bu yüzden kelebek değiştirenler oluyor özellikle yetkili servis tamir yoluna gitmiyor. Bu sıklıkla karşılaşılan bir problem ustama da öğrettim boğaz kelebeğini tamire gönderiyordu şimdi kendisi yapıyor.
yabancı sitelerde zaten problemleri anlatıyorlar oradan çözüyoruz sende ilk mesejda yazmısın aynısını youtubeda gorunce bakalım dedik..bogaz kelebgi sökümü kolay iş zaten hava filtresinide değişecektik..ancak bu kadar dandik olması çok ilginç..magnetimarelli yapıyor bogaz kelebegini dışarıda orjinali ile aynı ürünler var 5000tl eger ayarını yaparım dıyen varsa alabilir.. https://www.magnetimarelli-parts-and-services.com/ buradan elektronik ürün catalogunda 423 sayfada ürün oem nosu var..şafttanda bulabilirsiniz..isteyen ben lehimle uğraşmam yeni alayım ama orjinal pahalı diyen varsa alabilir..orjinal almaya gerek yok ben ikisinide inceledim birebir aynı ürün vw amblemi bile yok orjinalinde..varsa ben göremedim

Upvote 0
yabancı sitelerde zaten problemleri anlatıyorlar oradan çözüyoruz sende ilk mesejda yazmısın aynısını youtubeda gorunce bakalım dedik..bogaz kelebgi sökümü kolay iş zaten hava filtresinide değişecektik..ancak bu kadar dandik olması çok ilginç..magnetimarelli yapıyor bogaz kelebegini dışarıda orjinali ile aynı ürünler var 5000tl eger ayarını yaparım dıyen varsa alabilir.. https://www.magnetimarelli-parts-and-services.com/ buradan elektronik ürün catalogunda 423 sayfada ürün oem nosu var..şafttanda bulabilirsiniz..isteyen ben lehimle uğraşmam yeni alayım ama orjinal pahalı diyen varsa alabilir..orjinal almaya gerek yok ben ikisinide inceledim birebir aynı ürün vw amblemi bile yok orjinalinde..varsa ben göremedim
magnetimarelli bunu tasarlarken güya kart kısmı arızalanırsa ya da aşınırsa kolay sökülüp takılsın diye tırnaklı yapmış ama kart aşınmadan tırnak bozluyor bu konuda çuvallamış resmen

Upvote 0

Geri