Sıcakların gelmesiyle beraber otomatik cam ile alakalı sorunlar gün yüzüne çıkmaya başladı
Sağ veya sol cam fark etmeksizin, camlar açıkken otomatik kapatma yapmak istediğimde önce kendiliğinde yarıya kadar açılıyor daha sonra bir daha düğmeye bastığımda tam olarak kapanıyor, sorunun tuş takımında olduğunu sanıyordum fakat sorun başka bir şey de, geçen gün park halinde camlar hafif açıktı, tuşa uzun bastım kapansın diye, tıpkı içerdeyken verdiği tepkinin aynısını verdi; kapanması gerekirken yarıya kadar indi, sonra tekrar kilitleme tuşuna basılı tuttuktan sonra camlar kapandı.
Kısacası sorun düğmelerde değil arkadaşlar, muhtemelen cam sıkışma önleyici sistem bir engel görüyomuş gibi yapıp aniden aşağı indiriyor.
Ben artık huyuna alıştım yarım saniye kadar kendim basılı tutup sonra otomatik olarak kapanma tuşuna bastığımda sorun olmuyor, ancak arabaya ilk defa binen veya aniden kapanması gereken acil durumlarda muhtemel risk taşıyor.
Sorunu daha derin analiz edip çözüm üretebilen var mı?
Bayramdan sonra servise gideceğim bakım için, belirtmem halinde yardımcı olunur mu, garantim bir kaç ay önce bitti.
Aracım yaklaşık 28.000km de ve 2023 model.