GOLF 7 - YAĞ MİKTARINI KONTROL EDİN UYARISI


darkb7ue

Yeni Üye
Katılım
8 Nis 2016
Mesajlar
2
Tepkime puanı
0
İsim
Barış Can
Merhabalar.

Geçtiğimiz cumartesi şehirler arası yolculuk yaparken, yağ miktarını kontrol edin diye bir uyarı ile karşılaştım. Üçgen içerisinde ünlem işareti var ve sarı renkte. Hemen aracımı kenara çektim ve doğuş oto ile irtibata geçtim. Aracımın yağ eksiltmiş olabileceğini bazen karşılaşılan bir durum olduğunu ve az miktarda castrol 5 30 tam sentetik yağ eklenmesi durumunda uyarının kaybolacağını öğrendim.

Benzinliklerde castrol yağ bulamayacağımı anlayınca yol üzerinde özel bir servise girdim. Burada da castrol bulamadık elf marka yağ eklendi. Ancak uyarı silinmedi. Doğuş oto ile tekrar irtibata geçtim. Yağ sensörünün fişinin çıkmış olabileceğinden bahsedildi. Bunun üzerine yağ değişimi yapan servise geri dönerek kontrol ettirdim. Bir sorun bulamadılar. Bilgisayara bağlayıp uyarıyı silemediler. Tam tersine bakım periyot zamanını sıfırlamışlar.

Özetle hala yağ miktarını kontrol edin uyarısı alıyorum. Bir özel servise gösterdim. Önce yağ değişelim uyarı gitmezse yağ sensörüne bakarız dediği için güvenemedim. Nasıl bir yol izlemem gerekiyor. Daha önce bu tür bir sorun ile karşılaşan oldu mu? Bursa ikamet eden VW sahipleri özel servis olarak nereleri tercih ediyorlar? Tavsiyelerinize ihtiyacım var.

Saygılarımla.

 
Öncelikle aracınızda yağ olduğuna emin olun elle kontrol ederek daha sonra doğuşa gitmek istemiyorsanız küçük sanayide vw özel servis var gitmedim hiç fakat çok övüyorlar orayı gidin gösterin derim 

 
@darkb7ue hocam ben bursadayım sanayide otogen var salih usta eski doguşun personeli hepsi çok bilgili insanlar şiddetle orayı önerrim indirim içinde salih ustaya çalıdan ormancı ismail yönlendirdi derseniz tanıcaktır ayrıyetten servisden daha cok işciliklerinin arkasındadırlar 21. Blokta yapıkredi bankasının karşı çaprazı

 
aynı uyarıyı ben de almıştım. yaklaşık yarım litre casrole dge 5w30 ekledim çubuktan yaptığım kontrole göre yaptım. ancak elf yağ eklemeniz iyi olmamış. farklı marka tam sentetik yağın biriirine karışması iyi değildir. katkılar birbiri ile reaksiyona girebilir.

 
@joebrain Hocam zaten yağ eklendi. Uyarı devam ediyor. Başka servise de gösterdim. Yağ miktarı ile ilgili bir problem yok. Sanıyorum sensörde sıkıntı var.

@İsoo1002 İnternet üzerinden biraz araştırdım. Otogenden randevu aldım bu cumartesi için. Cevap için teşekkürler. :)

@budak1903 Uyarınız için teşekkür ederim. Bu konuyu da dikkate alacağım.

Yağ sensörü maliyetli bir parça mıdır acaba ? Sanıyorum sıkıntı sensör ile alakalı.

 

Geri
Üst Alt