Tiguan 1.4tsi 122hp çözülemeyen hararet sorunu


kocamanxx

Yeni Üye
Katılım
20 Haz 2023
Mesajlar
5
Tepkime puanı
0
Konum
bursa
İsim
mücahit
Araç
2012 Tiguan
Aracı yeni aldık. Termostat, zincir, kayışlar devirdaim yeni değişmişti. Gelirken yolda hararet yaptı. Aracı 1 saat sürünce hararet yapiyordu. Özel servise götürdük. Conta testi yapıldığı ve sıkıntı olmadığı söylendi. Radyatörün üstü ile altı farklı derecede olduğu söylendi 2 radyatörde değişti. Araç radyatör değiştiginde 1 ay hiç hararet yapmadı 800km civarı yol yaptık sıkıntı çıkmadı. Şimdi yeniden hararet yapmaya başladı. Aracın çalışmasında titreme sallama performansında bir sorun yok. Müşürler kontrol edildi. Fan açıyor. Devirdaim yapiyor. Termostat açıyor. Su eksiltmiyor. Yağı normal. Su gerçekten ısınıyor yalancı hararet yok. Şuan da yokuş yukarı 1 2 saat gidince hararet yapiyor. Volkswagen servisine götürdük araçta hararet sorunu yok dediler. Araç hata vermiyor obd de bişey çıkmıyor. Araç 180bin kmde. Bir türlü sorunu bulamıyoruz. Bir sürü ustaya götürdük. Sorunu çözemiyoruz. Yardımcı olabilecek var mı?
 

Geçmiş olsun. Konuyu yukarı taşımak adına yazıyorum. Umarım bilen ya da başında geçmiş bir arkadaşımız size yardımcı olur.
 
Geçmiş olsun yazılım var mı, senteye bakıldı mı?
 
Araçta yazılım yok. Senteye bakılmadı. Hararete neden oluyor mu?
Evet, düzensiz çalışır. Devirdaimi sağlıklı yapıyor mu bir de onu kontrol edin bence çünkü radyatörün giriş çıkışı farklı olduğu için radyatör değişmiş ve yeni malzemeyle soğutma performansı sağlanmamış. Uğraşmak istemiyorsanız iyi bir ustayla canlı veriler üzerinden aracı kullanarak takip edin.
 
Araçta motor indi. Silindir kapağı değişti. Araca daha önce işlem yapılmış ama düzgün yapılmamış. İçine conta kapatma ilacı atılmış. Komple tüm soğutma sistemleri bidaha değişti. Şuanda sorun kalmadı. Sağolsun satan adam dolandırmış oldu bizi. Dava açmaya hazırlanıyoruz. Yardımlarınız için teşekkürler.
 

Geri
Üst Alt