1) el pompası olarak kwazar iyi bir ürün değil önermiyorum hocam,
El pompası olarak;
-Gloria CleanMaster CM12 (sıvıyı sadece sprey şeklinde atar)
-Gloria CleanMaster Performance PF12 (sıvıyı sadece sprey şeklinde atar)
IK Multi Pro 2 360
° (sıvıyı sadece sprey şeklinde atar)
IK Multi Pro 2 (sıvıyı sadece sprey şeklinde atar)
-Alta 1500 (sıvıyı sadece sprey şeklinde atar)
veya
-Alta Foam 2000 (sıvıyı sprey şeklinde ama köpük formunda atar)
-Gloria FoamMaster FM10 (sıvıyı sprey şeklinde ama köpük formunda atar)
-IK Foam Pro 2
+ (sıvıyı sprey şeklinde ama köpük formunda atar)
-IK Foam Pro 2 (sıvıyı sprey şeklinde ama köpük formunda atar)
Gloria marka el pompaları Türkiye Distribütörü;
http://www.ecosistem.com.tr/sihirbaz.asp?sayfa=sayfa&sayfaid=110
Diğer söylediğim; Alta ve IK marka el pompalarının nette pek çok satış sitesi satmaktadır, bu sebebten bu markalar için link verme ihtiyacı duymadım,
Ön yıkama köpüğü olarak;
Autobrite Magifoam Classic veya Valet Pro Advanced Neutral Snow Foam ikisi de başarılı ürünlerdir, ikisini de uzun zamandır kullanıyorum,
Autobrite Magifoam Classic (Kir sökücülüğü ve temizlik etkisi en başarılı ürünlerdendir ancak pH değeri biraz yüksek olduğundan cila/wax gibi koruma ürünlerini bir miktar elleyebilir, kış aylarında veya araç yoğun kirli olduğu zamanlar kullanıyorum)
Valet Pro Advanced Neutral Snow Foam (kir sökücülüğü ve temizlik etkisi iyidir ancak temizlik/kir sökme bakımından Magifoam kadar iyi değildir, pH nötr olduğundan cila/wax gibi koruma ürünlerini daha az eller, bahar/yaz aylarında veya araç hafif-orta kirli olduğu zaman kullanıyorum)
Not: kova şampuanı veya ön yıkama köpüğü istediği kadar cila/wax dostu olsun, isterse de pH nötr olsun fark etmeksizin her temizlik/şampuan vs.. ürünü cila/wax gibi koruma ürünlerini korumasını etkiler. Kimisi az kimisi çok,
Sonax BSD ürünü kötü bir ürün değildir, koruması iyidir, dezavantajı bir miktar toz toplama durumu vardır, bir de ürünü parlatma aşamasında biraz silme zorluğu yaşatan bir üründür, yüzeyde fazla bekletmemeniz gereken bir üründür, yanlış uygulama yapılırsa yüzeyde leke bırakabilme potansiyeli mevcuttur.
2) Hızlı cila olarak Sonax ‘ın Xtreme Ceramic Spray Coating (bazı şişelerde almancası yani Xtreme Ceramic Spray Versiegelung yazar ama ikiside aynı ürün), Bu ürün Sonax BSD ‘den çok daha başarılı bir üründür, silmesi/parlatması daha kolaydır, kalıcılığı yani dayanımı da daha iyidir.
3) jant temizliğini spesifik ürünlerle bir üst msj.ımda yazdığım şekilde yapabilirsiniz, Hatta ben demirtozu temizliğini 6 ayda bir değil de, Senede bir kez uyguluyorum, bu biraz da sizin aracı ne kadar sıklıkla kullandığınızla ilgili bir durumdur,
4) Auto Finesse Spritz ürününü yumuşak ve sert plastik aksamlarda kullanınız, ve ürünü kullanmadan önce iyice çalkalayınız, deri yüzeylerde ve deri direksiyonda kullanmanızı önermiyorum,
Deri için;
-Colourlock Strong Leather Cleaner
-Colourlock Leather Protector (adında geçen “protector kelimesine” aldanmayınız bu ürün korumadan ziyade., deriyi besler ve bakımını yapar, derinin yumuşak kalmasını sağlar),
-Colourlock Leather Shield (esas koruma sağlayan bu üründür ama derinin bakımı ve yumuşak kalması görevi yoktur)
Deri temizliğinde kullandığınız fırçanın kıllarının sertliği çok önemli bir husustur, “sert kıllı” fırçalar deriyi gereksiz yere yorar ve yıpratırlar, hafif-orta sertlikte bir fırça kullanmanız gerekir.!!
Örneğin Colourk bakım/temizlik ürünleri oldukça iyi olmasına rağmen, markanın deri fırçası rezalet ötesi bir fırçadır kılları çok serttir,
Deri temizlik fırçası olarak (benim kullandığım ve tavsiye edebileceğim ürünler);
-Valet Pro Deri Fırçası (orta veya çok kirli yüzeylerde bu fırçayı kullanıyorum)
-Gratis mağazalarında satılan kadınların makyaj için kullandıkları fırçanın ortası şişkin ve uçları düz kesim olan (kontür fırçası) adı altında satılan bir fırça var, fiyatı oldukça uygun satılmaktadır ve oldukça yumuşak tüylü bir fırçadır, hafif veya orta kirli yüzey için bu fırçayı kullanıyorum,
İsmi: eKlips Kontür Fırçası diye geçiyor. ortası şişkin, uçları düz kesim olan fırça.!! Dikkat bir de piyasada “Düz” Kontür Fırçası adı altında ortası (yassı olan ezilmiş gibi duran) fırçalar değil.!!
VP Deri Fırçası ve eKlips Kontür Fırçasını yüzeyin “kirlilik durumuna” göre ve yüzeyin hassasiyet durumuna göre her iki fırçayı da temin etmenizi öneririm.,
Detailing sitelerinde satılan temizlik bezlerine boşuna paranızı kaptırmayınız, temizlik için BİM ‘de 5’li pakette satılan mikrofiber temizlik bezleri işinizi rahatlıkla görecektir,
Deri temizliği nasıl yapılır..? ve temizlik aşamasında dikkat etmeniz gereken hususlar;
-Öncelikle deriyi temizlemeye başlamadan önce yüzeydeki tozu —>kuru ve temiz bir mikrofiber bez yardımıyla tozlardan arındırmanız gerekir, bu aşamayı atlayıp temizliğe geçerseniz tozlu yüzey deriyi çizecektir,
-Sonrasında deriyi kirlilik durumuna göre uygun fırça yardımıyla temizleyip “temiz ve nemli mikrofiber bez” yardımıyla silerek kirlerden ve köpükten arındırınız, yüzeydeki köpüğü tek bir yöne doğru siliniz, Tek seferde tüm yüzeyi temizlemeyiniz, tek seferde tüm alanı temizlemeye kalkarsanız yüzeydeki köpüren temizlik maddesi kuruyacaktır, bunu önlemek için yüzeyi gözünüzle 2-3 parçaya bölerek temizliği yapınız,
-nemli bezle sildikten sonra yüzeyin çok fazla ıslak kalmasını beklemeden kuru bir mikrofiber bez yardımıyla ıslak yüzeyi silerek kurutunuz,
-Devamında tercih ettiğiniz deri bakım/koruyucu ürününü küçük bir sünger yardımıyla masaj yapar gibi uygulayınız, ve bakım/koruyucu ürünü uyguladıktan sonra (1-2 saat veya 3-4 saat veya 10-12 saat) bekleme süresi kullandığınız ürüne göre değişkenlik gösterir), Conditioner diye geçen yani (bakım/besleyici) ürünleri ne kadar bekletirseniz deri yüzeyi daha iyi beslemiş ve daha yumuşak kalmasını sağlamış olursunuz,
-Son aşamada bekleme süresi bittikten sonra yüzeyi kuru bir mikrofiber bez ile fazla bastırmadan silerek işlem tamamlanmış olur,
-İsteğe göre ve bütçe uygun ise; (deri koruma / deri kalkanı) adı altında satılan ürünler ile deriye elinizden geçen ter, vücuttaki terleme, giydiğiniz kot pantolanların koyu renkli kotların veya pantolonların boyasının renk transferine, güneşin zararlı UV etkilerine, aşınmalara ve kirlerden korumak için koruyucu/kalkan görevi gören bir ürün uygulanır,
Colourlock deri ürünleri Türkiye Distribütörü; https://www.yamaclardetailing.com/marka/colourlock
eKlips kontör fırçası temsili resim;