golf 6 ve golf 7 deki tsi motorlar aynı değil1.4 TSI 122hp dsg golf 6 15” jant 2 kişi boş bagaj. Bir ksımında tempolu gitsemde geneli sakin Ankara-istanbul arası. Tdi’da daha tempolu gelsem bile 1 litre az yakardı diye düşünüyorum.
1.6 tdi dsg octavia 16” jant konya-seydişehir akdağ-akseki-antalya-kütahya-istanbul ataşehir yani dağ, tepe gezdik bazı yerlerde çok tempolu gittik sonuç aşağıda.
Bence emekli işi sakin sakin kullanıp yılda 3-4k km yapacaklar için tsi çok güzel seçenek ama rampa düz demeden gaz basacaklara tdi her zaman daha iyi limitlere göre hızlı veya engebeli yerlerden gitsem bile tdi’da uzun yolda 7.5 litre üzerini görmedim ama tsi’ın 12 litrelerden aşağı geleceğini sanmıyorum. Tsi almadan önce arkadaşlarım atıyordu 1.000 km yol yaptıklarını 4 litre civarı yaktırdıklarını vs ama nasıl yapıyorlar bilemiyorum büyük sabır.
golf 6 ve golf 7 deki tsi motorlar aynı değil
Tsi almadan önce arkadaşlarım atıyordu 1.000 km yol yaptıklarını 4 litre civarı yaktırdıklarını vs ama nasıl yapıyorlar bilemiyorum büyük sabır.Doğrudur hocam ben kendi gözlemimi yazdım. Benim kullandığım cax kodlu motor.
Tsi almadan önce arkadaşlarım atıyordu 1.000 km yol yaptıklarını 4 litre civarı yaktırdıklarını vs ama nasıl yapıyorlar bilemiyorum büyük sabır.
Bu yazıya istinaden yazdım arkadaşlarınız 6 için mi söylüyordu 7 için mi?
1.2 ve 1.5 beklediğinizden fazla yakıyorsa 1.4 ünde size göre fazla yakacağı sürpriz değildir sanırımHocam Golf 6-7 kullananlar da vardı, Leon, Superb kullanan da vardı. Yani tek bir arkadaşımın veya tek bir aracın verisi değil genel arkadaş çevresi duyumum ve bu tarz mecralarda okuduklarımdan hatrımda kalanlardan edindiğim izlenimim bu şekildeydi reel durum öyle değil maalesef. Golf 7’de tüketim ve performans ne kadar fark eder bilemiyorum önümüzdeki günlerde onu da deneyimlemek istiyorum deneyimlersem onu da burada paylaşırım. Haricen 1.2 ve 1.5 tsi kullanan arkadaşlarım da benzer durumu yaşıyorlar genel olarak beklentinin üstünde bir tüketim var maalesef. Sadece 1.0 TSI manuel ibiza beklentilerimizi karşılamıştı uzun yol normal kullanımda Niğdeden Ankaraya 5.6 yakmıştı. Ankara İstanbul arasıda benzer bir tüketimi vardı ama fotoğrafını çekmemişim. Bu tüketim 29 Kasım 2021 tarihine ait, o tarihin önemi o günkü aşırı yağış ve rüzgar fırtınasıdır aracı 120’yle şeritte tutamayacağım düzeyde bir rüzgar vardı. Işığa durduğumda ışığın direği beşik gibi sallanıyordu, Ankara İstanbul arası yağmura silecek yetişmedi dolayısıyla yakıta da negatif bir etkisi olmuştur.
![]()
1.2 ve 1.5 beklediğinizden fazla yakıyorsa 1.4 ünde size göre fazla yakacağı sürpriz değildir sanırım
benim 1.4 golf 7 tsi şehiriçi 6,5 dolaylarında yakıyor ben memnunum