Elektrik bagaj ve ufak tefek değişiklikler


agacmalzeme

Paylaşımcı Üye
 
Katılım
30 Ağu 2017
Mesajlar
2,548
Tepkime puanı
3,191
Konum
Ankara - Çankırı
İsim
Mehmet
Market ve pazar alışverişi sonrasında bagaj kapısını açmak biraz uğraş vericiydi bende parçaları temin ederek elektrikli bagaj montaj işlemlerini tamamladım bunları yaparken bagaj kısmına ekstra led aydınlatmaları ekledim kampta çok işe yarıyorlar.
Bagajın çalışmasıyla ilgili bir video çektim yapacak arkadaşlara fikir vermesi açısından.
Temin ettiğim parçaların linklerinide en alta altına bırakıyorum.
İçeriye aşma karama düğmesini ekledim. Kumandadan kapatmak için CAN hattı çektim fakat montaj şemasında nereye bağlanacağı gösterilmiyor bilen bir arkadaş varsa bana yazabilir.
IMG_1172.JPG
IMG_1181.JPGIMG_1182.JPGIMG_1184.JPG
Akşam karanlıkta aydınlatması
IMG_1099.JPGIMG_1097.JPG
Bunlarda bir önceki yaptığın R tampon dönüşümü
IMG_0890.JPGIMG_0899.JPGIMG_0904.JPG
Yapmışken difüzör ve egzoz çıkışlarınıda değiştirdim. Altta iki tip vardı dudaklı ve keskin olanı ben 76 mm çift çıkış keskin olanları tercih ettim sol taraf çıkışını kazanı keserek yaptık ve her iki taraf egzoz çıkışıda aktif oldu.
IMG_0850.JPGIMG_0987.JPGIMG_1173.JPG
Uzun zamandır değiştirmek istediğin vites topuzunu temin etttim. Piano blak almak istedim fakat öyle bir seçenek olmadığı ve deri olanlarında zamanla parladığını hesaba katarak karbon desenli olanı aldım. Gönül isterdi GTD yazılı olanı bulmak ama satıcıyla mesajlaşmama rağmen gtd yazısı yazdıramadım.IMG_1118.JPGIMG_1117.JPGIMG_1119.JPGIMG_1123.JPG

Bu işlemlerin montaj resimlerini çekmedim ama montajda takılan olursa buradan yazarsa bildiğim kadarıyla yardımcı olurum.

Elektrikli Bagaj : https://www.ozenperformans.com/product-page/volkswagen-golf-7-golf-7-5-elektrikli-bagaj-açma
Ayak sensörü : https://www.n11.com/urun/ayak-sensorlu-otomatik-acilir-bagaj-sistemi-8434286?magaza=carlifestyle
Bagaj ledleri : https://tr.aliexpress.com/item/1005....0.0.47225256JAowlV&mp=1&gatewayAdapt=glo2tur
Vites Topuzu : https://tr.aliexpress.com/item/1005...st_main.5.7dfa3d12zq2aNS&gatewayAdapt=glo2tur
R Tampon (Stokta 7-7.5 dönüşümü kalmış) : https://www.ozenperformans.com/product-page/golf-7-için-golf-7-5-için-uyumlu-r-ön-tampon-panjur-seti
R Difüzör : https://www.ozenperformans.com/product-page/volkswagen-golf-7-5-gti-difüzör
Egzoz çıkışları : https://www.ozenperformans.com/product-page/akrapovıc-egzoz-bolmelı-dual-89mm

Birde motor kısmında ufak bi değişiklik yapmıştık :) gtd 1449 zehrinide araca ekledik motor ve şanzıman yazılımı RSA tarafından yapıldı.
s-l500.jpg
 
Son düzenleme:

merhaba elektrikli bagaj bende aldım yarın montaj yapıcam içimden kabloları nereye baglanmasını gösteren şema çıkmadı bana yardımcı olurmusunuz bu konuda
 
Eline emeğine sağlık @agacmalzeme hocam çok hoş değişiklikler olmuş. 🧿 Konuyu bunca ay görmemişim, şimdi yapılanları görünce gözüm gönlüm açıldı. :) Ön ve arka taraftaki GTD yazısını sökme vakti gelmiş gibi duruyor.
 
Bu paylaşımı ben de görmemiştim :) eline sağlık abi, gayet başarılı olmuş bagaj bence. Bi spoiler ve marşpiyel de gelir belki gtd'leri söktükten sonra :)

1449la geçen şu 6-7 aydaki yorumlarını da paylaşır mısın abi?
 
Ellerinize sağlık bayağı emek var,
ben de görmemiştim bu paylaşımı.

Forumca herkes yeni görüyor sanırım.
 
Abi sistem çok güzel olmuş ben sadece içeride tuşu koyduğunuz yeri beğenemedim nedense :(
 
@mustafacagri teşekkürler. Arabayla yavaş yavaş yolları ayıracağım için artık masraf yapmayı bıraktım. Uzun süredir büyük turbo sorun çıkarmadı. İlk kullandığınızda yüzünüzde büyük gülümsemeler olur daha sonra daha hızlısı torklusu yokmu demeye başlıyorsunuz. Alt devirler biraz hantal ama çok değil üst devire çıkınca stok arabaya göre oldukça fark var. Şehir içinde dolanırsanız 2 hafta gelmeden dpf rejenerasyona başlıyor. Ayağımın altında 200bg yakın güç var deyip sürekli tapa gaz kalkış roll yaparsanız bu arabada kavramayı 6 ayda bir değiştirirsiniz ayrıca alt takımlarındaki hızlı yıpratırsınız. Araç 140 bin km oldu daha ön fren ve kavrama değişmedi.
 
@agacmalzeme elinize sağlık. Kendinizin yaptığı değişikliklerin ve eklemelerin verdiği zevk başka olur. Vakti zamanı gelince de ister istemez ayrılık olabiliyor. Yeni araç ile ilgili fikriniz oluştu mu?, Golf'e devam mı yoksa SUV düşünceniz var mı?
 
@ogzogz Teşekküler. Suv araçlara binip deneme fırsatım oldu ama suv araçlar kesinlikle bana göre değil. Yüksek olduğu için sürüş zevki güzel ama araçların hız ve viraj performansını zorladığımda golf gibisi yok diyorsunuz. İlk aşamada mk8 gti ile devam edip nasip olursa R almayı düşünüyorum.
 


Geri
Üst Alt