Tavan da Leke & Temizlik Önerisi ?


golfdas

Üye
Katılım
24 Ara 2015
Mesajlar
81
Tepkime puanı
0
Konum
Kayseri
İsim
Mehmet
Merhaba arkadaşlar, haftasonu arabanın tavanında arka cama yakın yerde çok çirkin bir şeklilde lekelenme gördüm.

2 ay önce cam film uygulaması yaptırmıştım, sanırım film uygulaması sırasında sıkılan su akarak tavanı leke yapmış.

Bu konuda forumda bir yazı okumuştum ama bulamadım şimdi

Moral bozucu bir durum ne yapmak lazım nasıl silmek lazım ?

Resimde ekleyeceğim

 
Quik detailer ve kil uygulaması ile çıkacağını düşünüyorum, sudan kaynaklı sarı bir leke olduğunu tahmin ederek, yine de konu uzmanı@exe7 Oğuzhan'a danışmak lazım

iPad 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

 
Pardon iç tavan döşemesinde olan bir leke ise yapı marketlerde satılan döşeme temizleyiciler işinizi görecektir, sıkıp 5 dk bekleyip nemli bir bez ile silince geçmesi lazım.

iPad 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

 
@enpisagor Dostum Tşkler. @golfdasgeçmiş olsun Hocam.Yalnız bahsettiğiniz döşeme lekesi için bende sizin gibi bir yazı okudum.Arka cam fiskiyesi arızalı olan araçlarda su içerideki tavan döşemesine kadar geldiğini duymuştum.Eğer öyle bir problemse servis ile biran önce irtibata geçmenizi öneririm.Eğer değilse tavan döşeme lekesini '' LOC '' markasını öneririm.Çünkü sildiğiniz yer kuruduktan sonra az da olsa leke kalıyor.LOC ile kesinlikle kalmıyor.(Kullandığım için tecrübeliyim bu konuda)Diğer Meguiars olsun Sonax olsun Carpex olsun onlar da işe yarayabilir fakat sonrasında kuruduktan sonra leke kalır.

cok-amacli-temizleyici-loc-mb16896_150468_r1.jpg

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Loc veya Aspirin adlı temizlik malzemesi. dozajı iyi ayarlamak gerekiyor. Temizliyor gerçekten :)  

 
resimleri ekliyorum arkadaşlar 

cam filmi cekilirken mi oldu,  yoksa arka cam fiskiyesindenmi tam çözemedim. 

20160504_170513.jpg

20160504_170421.jpg

20160504_170403.jpg

20160504_170359.jpg

20160504_170354.jpg

20160504_170349.jpg

 
Geçmiş olsun, benim aracımda da aynı sıkıntı var bende araştırıyorum neler yapabilirim diye. Ve evet cam filmi yapılırken sıkılan sudan oluyor. Serviste her yol denendi nafile su almıyor araç iç tesisat da sağlam. Sizinki de yüzde doksan aynı durum. Servise götürdüğümüz araç bir arkadaşımın, onun araç ta benim durum aynı idi serviste bir temizlik malzemesi ile hallettiler ve sorunu çözüldü. Ben de götürmeyi planlıyorum bakalım alternatif bir çözüm bulamazsam.

 
Nemle bez ve aspirix ile silmeniz yeticektir. Her türlü koltuk tavan döşeme lekelerini anından çıkarır :)

 
Hocam çok ıslatmanızı önermem tavan döşemesi sonradan sarkma yapabilir.

 
Hocam öncelikle geçmiş olsun. Bana kalırsa arka silecek suyuyla alakalı bir durum cam filmi için  bu kadar su sıkılmaz gibi geldi bana hem sıkılan su bu kadar bekleyip bu işi yapmaz gibime geldi. Hem arka canım filmini bagaj kapağı kapalıyken içerden oturtuyorlar diye biliyorum. Kapak açıkken suyu sıksalar bile tavana böyle iz yapamazlar gibi duruyor. Yani tavani o şekilde islatmak için biraz çabalamak gerek diye düşünüyorum.

 
bence de bu cam filmi işi değil .

 

Eğer silecek ile alakalı olsa orada ıslaklık olur. Bir su verip bir su vermeme durumu olmaz. Eğer orası kuru ise cam filmi ile alakalı. 

 

Geri
Üst Alt