Golf8 aracın kendini kitleme sorunu


Ajansmith

Yeni Üye
Katılım
17 Eyl 2022
Mesajlar
3
Tepkime puanı
4
Konum
İstanbul
İsim
Serhat
Araç
Golf8
İyi akşamlar arkadaşlar 2022 model Life paket golf8 sahibiyim aracımı aldığımdan beri 2 kere aracın kendini kitleme sıkıntısı yaşadım. Olaylar söyle gelişti ilk kitlenme sıkıntı yaşadığımda araçtan inip biraz ilerledim anahtardan aracı kitleme tuşuna bir kaç kere basınca tepki vermediği fark ettim dönüp baktığımda aracın kitli olduğunu ve anahtara tepki vermediği gördüm fakat aracın farları açıktı. Bende bunu üzerine normal anahtarını çıkarıp manuel olarak kapıyı açtım. İçine girdiğimde sadece P yazısı ve km bilgisi geldi sonra onlarda kapanınca her şey gitti 4lüler dahil hiç bir elektronik aksam çalışmadı. Yol yardımını aradım garantisi devam ettiği için arabayı boşa almak ve çekiciye yüklemek için bir usta ve çekici yolladılar. Usta gelip aktarma yapıp aracı çalıştırdı. Aracım servise çekildi ertesi gün beni arayıp aracın normal çalıştığını hata vermediğini güncelleme yaptıklarını söylediler. Bende aracımı aldım ve 3 ay boyunca bir kere multimedya ekranın kendisi korumaya alıp açılıp kapanması ve 1 saat sonra SOS hatası verip onunda 5 dk sonra düzelmesi dışında düne kadar hiç bir sıkıntı yaşamadım. Dün aracımı yine park edip 15 dk sonra geri döndüğümde aracımın gene anahtara tepki vermediğini fark ettim. Aynı şekilde aracın içine anahtar çıkarıp girdim ve bir öncedekinde yaşadığım gibi P yazısı ve KM bilgisi dışında hiç bir fonksiyonun çalışmadığını gördüm. Bu sefer hiç uğraşmadan yol yardımını aradım yine aynı şekilde usta yolladılar. Usta gelip bu sefer sadece akü başlarını söküp taktı ve bana aküye reset attığını söyledi bu işlem sonrası araç tekrar çalıştı. Lakin ben aracın güvenli olmadığını nerede gidip nerede kalacağını bilemediğimden servise götürülüp bakılıp incelenmesini talep ettim ve çekiciyle götürüldü. Bugün usta ile konuştuğumda araçta hiç bir arıza olmadığını pazartesi Doğus otoyu arayıp durumu bildirip ona göre bana dönüş yapacaklarını iletti. Böyle bir durumla karşılaşan veya bu konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar varsa bana da yardımcı olabilirlerse çok mutlu olurum.
 
Geçmiş olsun
Dikkat etmişsinizdir ama yine de sorayım, anahtarın pilleri zayıflamış, ya da anahtarda problem olabilir mi? Bu sorunu yaşadığınızda bir de yedek anahtarla deneseydiniz keşke
 
Upvote 0
Anahtarın pilini de değiştirdim yedek anahtarı denedik ama maalesef tepki alamadım anahtar kaynaklı olduğunu düşünmüyorum inşallah bulunur bulursa güncelleme yaparım. Şu an serviste yarın tekrar konuşacağım onlarda doğuş otoyu arayacaklardı.
 
Upvote 0

Geri
Üst Alt