Jant Değişikliği 19"-18" Hangisi Alınmalı


18 replika jantlar ortalama 0.5lt artıracaktır. Hızlanmadada aynı araç ile kalkış yaptığınızda çok ufak farkı görebilirsiniz.

Merhabalar şuana kadar gözle görülür bi yakıt farkı görmedim hemen hemen aynı seyirde gidiyor tüketimim aynı güzergahda . Ancak uzun dönemi gözlemleyip buraya durumu paylaşacağım ancak dediğiniz gibi mutlaka farkedecektir ufakta olsa. Ne kadar doğru bilmiyorum ama 17" arıcıoğlu jantlarımla şuanki 18" arıcıoğlu jantlarım arasındaki jant/lastik ağırlık farkı 1.4 kilogram adet başına.
 

Kullanıcı deneyiminiz nedir. Konfor konusunda 16-17-18 sırası ile kullandınız
 
Kullanıcı deneyiminiz nedir. Konfor konusunda 16-17-18 sırası ile kullandınız
Merhaba yaklaşık 800 kmdir 18" kullanıyorum. Oem 16" jantlardan 17" arıcıoğluna geçtiğimde konforda bozulma hiç yaşamamıştım . Ancak 18"de bariz bi sertlik hissettim. Aracı alçalttıktan sonra daha şiddetli şekilde gösterdi kendini.

Bir de lastiklerinde(Cont.PremiumContact 6'dan Pirelli PZ4) etkisi olabilir, 18" takımda yol sesi fazla geldi ne yalan söyleyeyim.


16'dan 17 takıma geçiş konfor bazında şahsi fikrim gözü kapalı yapılabilir ancak 18 iddialı kalıyor konfor olarak. Görünüme değer mi değer :) .

Bir de farklı bir deneyim aktarmak isterim. 2020 yılında 1.5 Tsi comfortline aracımda 16" Hita jantlardan 18" oem durbanlara geçiş yaptığımızda orjinal yaylarla bile arabada konforda fazla belirgin bir düşüş yaşamıştık. 3.haftasında hita jantlarımıza geri döndük.



Diyeceğim o ki konfor önemseniyorsa ve bir değişikliğe gidiliyorsa, 17 tercih sebebi olmalı kesinlikle. 16'yı aratmıyor
 

Geri
Üst Alt