İstanbul-Erdek arası en iyi rota nedir?


Rx7

Üye
Katılım
16 Mar 2020
Mesajlar
260
Tepkime puanı
157
Konum
İstanbul
İsim
Yasin
Cümleten herkese hayırlı akşamlar. İşlerim nedeniyle bayadır foruma giremiyorum. Öncelikle herkesin geçmiş kurban bayramı mübarek olsun. Bize bayram seyran olmadı 1. Gün hariç hep çalıştık :)
Benim siz değerli arkadaş ve büyüklerime danışmak istediğim İstanbul’dan Erdek’e en iyi nasıl gidebilirim ? Kendimce 2-3 rota çıkarttım. Sizlerinde fikirlerini almak isterim.

Öncelikle devletimiz saolsun Bandırma ve Mudanya arabalı feribot seferlerini kaldırmış. Neden olarakta maliyetini karşılamıyor ve diğer yerlere daha çok sefer varmış oraya kaydırmışlar feribotları. (Hadi ordan lan derler adama bal gibi köprüler kullanılsın diye kaldırmışlar. ) Sadece Yalova ya arabalı feribot var. Sürünerek giderim ama bunların çakallıklarına prim vermem o köprüyü kullanmam. Körfezide dolanmak istemiyorum. Nedense hiç bitmiyor gibi geliyor körfez bana :)
Ya Pendikten ya da Yenikapıdan Yalovaya geçicem. Gerisi karayolu ile devam.
Sizlerinde önerebileceğiniz alternatif rota var mı? Veya Yalova Gemlik arası ailece kalvaltı edebileceğimiz ya da mutlaka burayada uğra bunu gör bunu ye diyebileceğiniz alternatifleri öğrenmek isterim. Şimdiden teşekkür ederim.
 
Pendik Yalova arabalı feribot yaptıktan sonra ücretsiz eski yoldan devam ederim Gemlik'ten paralı yola girerim (radar+ışık o çileye değmez üstten fışt diye 30 dk öne atar) Gemlik'ten Bursaya Kadar 33 TL olması lazım. 33 Tl paşa paşa verildikten sonra Bursanın çıkışından İzmir'e eski yola saparım (Görükle'den sonraki çıkış mavi izmir tabela) mavi izmir balıkesir tabelasını takip edip sütaş karacabey ardından Bandırma Erdek... Başka alternatif yol arabasız gideceksem hızlı feribot vardı yenikapıdan kişi başı 230 TL olmuş. tek kişiysen mantıklı ama 3-4 kişiysen o bile soğutur adamı tatil havasından 4 kişi gitsen gelsen 1900 TL para
 

Geri
Üst Alt