Cep Telefonu


Başkan

Katılımcı Üye
 
Katılım
26 Ağu 2015
Mesajlar
1,272
Tepkime puanı
11
Konum
İstanbul
İsim
Ümit
Merhaba Arkadaşlar ,

Cep telefonu tablet vb ihtiyaç ve destek konularında benimle buradan irtibata geçerseniz elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım. Faydalı kampanyalar olduğunda  dönem dönem bende sizlerle buradan paylaşmaya çalışacağım. 

Malum 1 Nisan itibari ile 4,5G ye geçtik :)

Bunun için ilk yapmanız gerek telefonunuzdan mesaj yaz bölümünden 4,5G yazıp 2222 ye mesaj atmaktır. 

Gelen cevapa istinaden hareket etmelisiniz. 

Telefonunuz uyumlu sim kartınız uyumsuz yazarsa En yekın operatör merkezinden Ücretsiz olarak sim kartını değiştirmelisiniz.

telefonunuz ve sim kartınız uyumlu derse bir şey yapmanıza gerek yok telefon ayarlarında şebekeden LTE yi seçmeniz yeterli olacaktır. 

Sim kart uyumlu telefonunun değil yazıyorsa 4,5 G uyumlu bir telefon almanız gerek. Ama almazsanız da bir şey kaybetmez hayatınıza aynen devam edersiniz.

Şuan 4,5G daha ziyade merkezi konumlarda çekmektedir. Siz telefonunuzu 4,5 G ye ayarlayıp çekmeyen bir yerde olursanız sizi arayanları size ulaşmakta zorluk yaşayabilirler. 

4,5G kullanırken sarfiyata dikkat etmek gerek bir anda tüm İnternet paketlerinize tüketebilirsiniz.

 
@axi2934

Hocam öncelikle teşekkürler.

Operatör olarak Turkcell ve cihaz olarakta iPhone'dan bahsedilmiş sanki :)

Diğer operatörler ve cihazlar hakkında da bilgi vermemiz mümkün müdür?

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
@axi2934 Hocam bu konuda bilgilniz varsa sorularim olacak ;

1- 4g (lte  ) teknolojisi olmadan 4.5 G ( lte - advanced )teknolojisine gecmek mumkun degil. Bu gecis TR ' de nasil saglandi ? 3g teknolojisinde HSPA bile sonradan saglandi diye biliyorum.

2- 4G teknolojisi 3G teknolijisinden tamamen farkli ve ses bile data uzerinden transfer ediliyor. Bunun altyapisi nasil olusturuldu ? teknik ve donanim destek hangi ulkeden alindi ?

3- Ancak bazi ozel calismalarla 450 mbps 'e ulasilabiliyor ve galiba bunu test eden ulkeler simdilik Norvec , Kore , Isvec'le sinirli. Ulasilabilen gercek noktalar bunlarmidir ? Boyle bir hiza ulasabilmek icin gerekli altyapinin olusmasi icin 3-4 yillik bir calismadan bahsediliyor (TR de yasamadigim icin bilmiyorum ) bunu ulke olarak 4-5 ayda nasil basardik ?

4- 4G ve uzerindeki her yapi data oldugu icin gelismemis Afrika ulkelerinde bile 500.000 km fiber hat var iken TR 'deki 260.000 km fiber hatla bunu saglamak imkansiz degilmi ? yada ne gibi cozum buldular ?

simdilik aklima gelen sorular bu kadar :)

 
Yaygınlaşmasını beklediğimiz 4.5 g teknolojisi ıphonelerde beklenilen bağlantı hızı sempatısını bence çok karşılamadı

 

Geri
Üst Alt