2013 Model 1.6 Dizel Manuel olan aracıma yazılım yaptırmalı mıyım?


hernandez

Yeni Üye
Katılım
9 May 2022
Mesajlar
6
Tepkime puanı
7
Konum
Doğan
İsim
Arda
Araç
GOLF 7 TDI 1.6
Herkese selam.

Başlıkta söylediğim gibi 2013 1.6 dizel golfuma Stage 1 yazılım attırmayı düşünüyorum. Fakat bu zararlı mı? yakıt ekonomisini gerçekten etkiliyor mu? Tuning ve modifiye hakkında çok bilgim yok. Bir araç nasıl daha hızlanıp (güç tüketip) daha az yakabilir? ben kalkışın hızlanmasını ve gerçekten etkiliyorsa yakıt tüketimin azalmasını istiyorum ki kim istemez :) iyi forumlar.
 

Güç artışı sunup aynı zamanda yakıt artışına inanmıyorum. Aynı kombinasyonda benimde aracım sizinle 155.000 km lerde 90 hp olması yüzünden pek tatmin etmiyor açıkcası ama yazılımada korkmuyor değilim birazda denemek istiyordum aslında yazılımı ama km beni fazlasıyla korkuttu. Sizin güncel km nedir
 
Ben toleranslar dahilinde, peofesyonel yapılmış yazılımın çok zararlı olacağını düşünmüyorum ama en nihayetinde parcaların da belirli bir ömrü var. Turbodaz enjektörlerde hiç bir problem yoksa yapılabilir ama aracınız yüksek kilometrede ise bu parcaların aşınmasını hızlandıracaktır diye düşünüyorum
 
Herkese selam.

Başlıkta söylediğim gibi 2013 1.6 dizel golfuma Stage 1 yazılım attırmayı düşünüyorum. Fakat bu zararlı mı? yakıt ekonomisini gerçekten etkiliyor mu? Tuning ve modifiye hakkında çok bilgim yok. Bir araç nasıl daha hızlanıp (güç tüketip) daha az yakabilir? ben kalkışın hızlanmasını ve gerçekten etkiliyorsa yakıt tüketimin azalmasını istiyorum ki kim istemez :) iyi forumlar.
aracınızın km kaç?
 
112bin km de aracım. 1000km önce aldım aracı ve direk yazılım yaptırdım. yakıt tüketimi şuan 6.1. istanbuldayım şehirdışı yapmadım ancak bayramda boş olduğu için şehir içi karşıya giderken 4.1 4.5 gibi değerlere ulaştım. serilik konusu baya bir artış oluyor. arkadaşımdaki 1.4t astra ile bir kapışmamız oldu ve stoplarımı güzel izledi. 2015 comfortline araç bu arada :)
 
Selamlar, yazilim duzgun yerde yaptirilirsa araca zarari minimum seviyede olur. Bu dedigim gozunuzu korkutmasin, yazilim cok zarar veriyo olsa bunca kisi yaptirmazdi muhtemelen. Bakimlarini aksatmazsaniz, duzgun yag kullanirsaniz yazilimsiz aracin motorundan %10 daha eksik olur omru. Mutalakaki daha fazla stres altinda calisan parcalar daha cabuk asinacaktir bu bir gercek. Yazilim yaptirdiktan sonra surekli araci zorlarsaniz enjektorler ve turbo omrunden cok yersiniz ama sadece ihtiyaciniz oldugunda gazi kullabirsaniz dedigim gibi %10 civarinda omru azalir.

Yazilim yapiyoruz ve arac daha az yakiyor ise kulliyen yalandir. Size bunu diyen ya ne yaptigini bilmiyordur yada size bilerek yalan soyluyordur. Guc artisi icin turbo basinci ile oynanir genelde ve bu basinci arttirmak icinde daha fazla egzoz gazi gonderilir turboya, bunu yapmanin yoluda enjektorlerin daha fazla yakit gondermesi ile olur. Daha cok yakit yanmasi daha cok egzoz gazi demektir.

Gelelim yakit artisina, ben 40k kmdir big turbo ile kullaniyorum sakin kullandigimda yakit artisini hissetmiyorum bile, muhtemelen 100kmde 0.3lt falan artmistir ama gel gelelim gazlarsam 1lt civari fazla yakiyor en az. Dizel oldugu icin cok gazlasanizda 6.5 -7lt arasi yakar muhtemelen. Bu dedigim sehir ici dur kalk trafik degildir, dur kalkta birsey degismez fazla.

Motorunuza ve kendinize guveniyorsaniz yazilim bence yapilmalidir. Ama ben cok gazlarim, bakimlarina 10binde degilde 15binde girerim, aracimada guvenmiyorum diyorsaniz yaptirmanizi tavsiye etmem.

Aracinizda eli kulaginda bir ariza var ise yazilimdan sonra size masraf cikaracaktir. Bunuda unutmayin.
 
yazılım yapmayın yaptırmayın yapanı uyarın yapılan araca binmeyin diyeceklerim bu kadar :D
şimdi üstatlar işini bilen düzenli kaliteli yapan yer diyecekler hiç boşuna yormasınlar kendilerini
her türlüsünü yaptırdım başıma gelmeyen kalmadı
2015 scirocco aracıma yaptırdım
ilk devir dayım gitti sonra dsg mekakronik sonra balata ve egzoz boğaz bağlantısı son olarak da piston bilmem ne derken aracı bir türlü toparlayamadım
her sıkıştırmada bir yerden veriyor patlağı , standartlardan çıkmamak en sağlıklısı yüksek beygir istiyorsam gidip yüksek beygirli araba alacağım başka türlüsü hep zarar hep sorun ,
tüm bu yazdıklarım yazılım yaptıktan sonra gerekli parçaları yükseltenler için değil tabiki turbosu fren diskleri bujilere kadar değişiyor adamlar sağlıklı verim almak için ama standart motora yazılım yapıp basınca illaki bir yerden patlak veriyor tecrübelerim ve düşüncelerim bu yönde teşekkürler... :)
 

Geri
Üst Alt