2016 model 1.2 Midline Plus benzinli Golf7 ve şu an 92bindeki aracıma 5w-30 Castrol ile başladım.
Castrol:
Her 10000km geçince yeni yağ konulma aşamasında resmen pekmez olmuş, son 3-4 bin km sinde de yağ çamurlaştığından dolayı yağı değiştirmeye karar verdim, ben bu yağın iyi olmadığına karar verdim.
Shell Helix:
Sonrasında doğalgazdan yapılıyor yeni teknoloji dedikleri Shell Helix yağ koydum, ancak bu yağın da motor 100'C ısıyı çabuk geçirdiğini ve silkeleme yaptığını görünce bu yağın Castrol den de kötü olduğuna kanaat getirip terkettim.
Liquimoly 5w-30
Sonra liquimoly'e geçtim.
6200 5w30 ile devam ettim, memnun kaldım. Üzerine de biraz Ceratec koydum, son derece iyi oldu. Uzun süre böyle kullandım çok memnundum. Yağ eskiyor ancak Castrol gibi pekmez olup güçten düşürmüyor. Ceratec çok işe yarıyor herkese tavsiye ederim.
Liquimoly 0w-20
En son ise 6210 0w-20 kullandım, şu an üzerinde o var, daha akışkan bir yağ ve yakıt sarfiyatını olabilecek en minik seviyeye indirdi, en memnun bundan kaldım. Ceratec de ekledim. Şu an 12000 km yaptık an itibariyle, yağı kontrol ediyorum, yeni konulmuş gibi duruyor, bir 10000 km daha götürürüm seni diyor taş gibi çıktı bu 0w-30 + Ceratec ikilisi. Yağ koyma konusunu bu sebepten erteledim.Çünkü yağ eskimiş gibi his hiç yok. Rahatsızlık hissedene kadar kullanacağım, şu an hiçbirşey yok. Bu yağdan çok ama çok memnun kaldım, tavsiye ederim.