Egzoz sesi anketi


Trafikte egzos sesi hakkındaki düşünceleriniz nedir?

  • Rahatsız oluyorum.

    Kullanılan: 76 73.8%
  • Keyif alıyorum.

    Kullanılan: 27 26.2%

  • Kullanılan toplam oy
    103

ogzogz

Paylaşımcı Üye
 
Katılım
2 Mar 2017
Mesajlar
4,252
Tepkime puanı
5,708
İsim
Ogz
Trafikte , etrafınızda bu tarz sürüş yapan sürücüler olabiliyor..

Orijinalinde ya da sonradan ses şiddeti artırılmış araçların trafikte verdiği keyif ya da rahatsızlık durumu hakkında ne düşünüyorsunuz?

Teşekkürler.
 
Son düzenleme:

Orijinali tamam. Değiştirilmiş ten rahatsız oluyorum.

Ayrıca sürücü tenha yerde yapsa tamam ama sokak arasında mahallede çoluk çocuk hasta yaşlılar var.
 
Toplu yaşam kültürüne uygun bir durum değil.Bu tür aktiviteyi hoby olarak benimseyenler için bir parkur varsa orada dileği sesi çıkarabilirler.
Not: Bu bağlamda kültürümüzün bir parçası olan sokak düğünleri de o kadar itici olmaya başladı ki ciddi bir düzenleme gelmeli.
 
Orjinal egzosa sahip ciğerli bir makineyi dinlemek bana keyif veriyor. Ama diğer türlü oynanmış egzosla dikkat çekmeye çalışanlar rahatsız edici. Oturduğum yerde 2 dakika ileride ilçe emniyeti var. Önünden son ses müzik ve çatara patara egzosla geçenler oluyor. Birkaç defa şikayet etmeme rağmen denetleme bile yapılmadı. Ülkemizde yukarıdan "kotayı doldur" emri gelmiyorsa denetleme göremiyorsun.
 
@ogzogz Oy verenleri de görebilseydik keşke.
Gerçi o zaman gerçek hayatta yapılan la oy farklı olabilir di sanırım. :)
 
Trafikten men edeceksin, biraz Allah korkusu olan, vicdani olan böyle birsey yapmaz, hastasi var, bebegi var, bütün gün calismis perisan olmus insanlar var, sen kim oluyorsunda 3 kurusluk arabana taktigin egzozla insanlari rahatsiz ediyorsun, cok sükür denetimler son zamanlarda artti ki bu insanliktan nasibini almamis karaktersizler cezasini buluyor.
 
Arabadan arabaya, egzozdan egzoza değişir diyerek oy kullanamıyorum :) Orjinal haliyle veya miltek, supersprint,akrapoviç (çinden aldığınız 5 liralık uç değil tabiki 🤣) gibi tüv onaylı üzerinde kafa yorulmuş egzoz modifiyeleri kesinlikle rahatsız etmiyor. Zaten bu araçlar çevreye zarar verecek olsa tüv onayı alamaz :) Öbür yandan klasik sanayi ustasına yaptırılan egzozu, egr-dpf iptalini vs kesinlikle desteklemiyorum. Burada çevreye verilen zararın yanında akış sistemiyle bilinçsiz oynandığından dolayı motora verilen zararda söz konusu olacaktır. Ha tabiki custom güzel egzoz yapılabilir ama Türkiyede bu ustalar iki elin parmaklarını geçmez.
 
Tüv onaylı Kaliteli ses olduğu sürece evet…
 
Son düzenleme:
Evim caddenin hemen arka sokağında. Bahar aylarında geceleri camlar açık yatıyorum, daha doğrusu yatmaya çalışıyorum. Adam sabahın 6'sında özellikle gazlayarak egzos sesiyle uyandırıyor. Hadi ben uyanayım ama dediğiniz gibi bebeği uyuyan var, işten gelmiş dinlenecek olan var, hasta olan var. Bunu yapan da genelde motosikletçiler ve tofaşçılar. Son zamanlarda bir de v-tec'çiler var tabi. Ben ne zaman görsem duysam içimden saydırıyorum.
 
en son bunu yapan motorcunun birine yumurta firlatmistim ve guzel denk gelmisti. ozellikle bu patlatanlar tam bir kansizlar.

belli bir standartta olan, orijinal veya orijinale yakin olana saygimiz var. acar dinleriz.
 
en güzel egzoz sesi bir 59 ve 60 in 8 silindir motorundan cikan rölantide veya yolda istedigin kadar gaz verdiginde cikan sesdir bence.

60 impalam varken yazin camlar acikken izmir candarli arasi yolda giderken gaza yüklendigimde cikan sesi yolda dinlemekdi inanin :) cevreyede ses gürüldtüs yapmazdi
likir likir su icer gibi bir ses ...
 
Elbette ki orijinal olan egzoz sistemine sahip araçların sesleri kabul edilebilir. Ancak ışıklarda yani önümde yanımda arkamda zart zart olduğu yerde gazlayan olunca orijinali vs. pek de farketmiyor.
İşte burada da kullanıcının empati yetisinin yerinde olup olmadığının sonucu ortaya çıkıyor.

Böyle bir olasılık olmasa da umarım birgün etrafta duyduğumuz egzoz sesleri seçilebilir olur.
O da kime göre neye göre..
 

Bunları takıp etrafı rahatsız ettiğini bile bile nasıl kullanır ki insan bunu. Zavallı bir zihniyet.
Ehliyet men,
Plaka trafikten men,
Araç 100ton pres,
200 kırbaç.
 

Geri
Üst Alt