Michelin crossclimate 2 4 mevsim almalı mıyım?


audis8

Üye
Katılım
11 May 2015
Mesajlar
107
Tepkime puanı
14
Konum
ankara
İsim
mehmet
crossclimate plus kullanıyorum. 4 sene 70 000 oldu.
yağışlı hava ve yol tutuşunda biraz zayıf olduğunu düşünüyorum.

iç anadoludayım bir süredir. burada genelde şehir içi kullandığım için sorun olmuyor. ağır koşullarda şehirlerarası filan kullanmıyorum.
crossclimate 2 nin geliştiği söyleniyor baya. siz ne dersiniz?
teşekkürler
 

Ben ilk versiyonunu bir süre kullandım, bence rezalet bir lastik.

  • Kuru zeminde yol tutuşu zayıf
  • Arasına çok fazla taş alıyor
  • Deseni sebebiyle arabanın her yerine çamur sıçratıyor

Siz benden çok daha fazla kullanmışsınız lastiği, benim tecrübelerim bu şekilde oldu. Sadece bu lastik özelinde değil, dört mevsim lastiklerin tamamen pazarlama tuzağı olduğunu düşünüyorum.

Bir lastik ya yaz lastiği ya da kış lastiği olmalı.
Her koşulda kullanılabilecek lastik yoktur, ben bunu her işte iyi olduğunu iddia edip hepsinde yarım yamalak bilgiye sahip olan insanlara benzetiyorum. Birkaç işi yarım yamalak bilmektense bir tanesinde uzmanlaşmak daha mantıklı bence.
 
Bir daha yazıyorum. 4 mevsim lastikler karadeniz sahili için biçilmiş kaftan.
Ülkenin geri kalan kısmına uygun olmadığı düşüncesindeyim.
 
2 ay önce crossclimate climate 2 yeni seriden taktırdım ve şu anlık genel anlamda memnunum.
 
Daha önce de dediğim gibi 4 mevsim lastikler kışın kış lastiği gibi olmaz Yazın da yaz lastiği gibi olmaz. O yüzden kışın çok fazla -eksi dereceler düşmüyorsa coğrafyanız yaz lastiği taktırın. Ben Ege bölgesinde yaz lastiği olan michelin primacy 4 lastiğini kullanıyorum. Kuru zeminde iyi ıslak zeminde mükemmel diyebilirim. Yağmurlu yollarda çok zorladım inanılmaz şaşırmıştım. 18" Lastik ebatı olmasına rağmen çok sessiz.
 
Antalya'da yaşıyorum, ancak sık şehirler arası seyahat yaptığım için kışları Crossclimate kullanıyorum. İlk nesilden çok memnundum, o zaman Focus vardı.
Golf'te 3.nesil kullanıyorum. Düşük hızlarda ve kaymak asfaltta hafif bir uğultu yapıyor, rahatsız edici değil. Ama Antalya koşullarında üzerinde gelen orijinal Dunlop Sport Bluresponse'lardan hem frenlemede hem yol tutuşta çok daha iyi. Davraz'a çıktım sıkışmış karda sorunsuz kullandım.
Burada ayrıntılı bir inceleme var. Grafikler yeterince açıklayıcı.
Kıyı kesimlerde oturup kışın zaman zaman kış koşullarına maruz kalacaklar için biçilmiş kaftan. Ben çok memnunum.
 
Kayınpederimden bilirim(önde gelen lastik firmalarında kalite kontrol müdürüydü) 4mevsim lastik aldatmacadan başka birşey değildir derdi.akdeniz ege'deysen yazlıklarla devam,değilsen yaz ayrı kış ayrı olmalı
 

Geri
Üst Alt