Yolcu koltuk ısıtmanın ara ara devreden çıkması


erosmarcos

Üye
Katılım
21 Ağu 2021
Mesajlar
45
Tepkime puanı
16
Konum
Batı Karadeniz
İsim
Erhan
Merhaba
Sürücü koltuğunda ısıtmayı açtığımda bir problem yok ancak yolcu koltuğu yanımda biri otururken koltuk ısıtmayı açtığımda bir süre sonra devreden çıkıyor, koltukta biraz hareket edince tekrar kendiliğinden aktif oluyor. Sensör yada rezistans kablosu/soketi ile ilgili problem var sanırım. Kendim yolcu koltuğuna geçip test edemedim. Başına gelen oldu mu?
 

Merhabalar aynı sorun yazılım güncellemesi ise giderildi, servislerin konu ile ilgili bilgisi var kemer ağırlık vb sorunlarla alakalı değil, geçen yıl servise götürdüğüm zaman neredeyse koltuğa yanlış oturuyorsunuz demeye getirdiler bi kaç ay sonra aradım sorun devam ediyor dedim haklısınız güncelleme geldi servise aracınızı getirin şeklinde bilgi verdiler ve güncelleme ile düzeltildi.
 
Upvote 0

Merhabalar benim aracımda ağırlık sensöründe sorun var bu yazılım güncellemesi ile düzeliyor mu?
 
Upvote 0
Aynı sorunu bende yaşadım ne ağırlık sensörü ne kemer yetkili servislerin hepsi farklı kafalar yaşıyor. Bursa Doğuş oto soketi arızalı soketi değiştirmek gerekiyor elimizde soket yok sipariş vereceğiz dedi, İstanbul'a geldiğimde Kartal Doğuş oto bilgisizlik diz boyu deyip 20 dk da güncelleme ile çözdü sorunu, sonrasında aynı problemi hiç yaşamadım.
 
Upvote 0
Ben havalardan dolayı henüz koltuk ısıtmayı uzun süreli deneyemedim. Benim sorunum yolcu koltuğuna birisi oturunca öne doğru eğildiğinde emniyet kemeri ikazı çalışıyor arkaya yaslanınca ikaz çalışmıyor. Kimse oturmuyormuş gibi algılıyor yaslanınca.
 
Upvote 0
Merhaba, aynı sorun R-line aracımda da vardı. Bunu fark ettiğimde, servise gidene kadar güvenlik için sensör ile koltuk arasına yaklaşık 3mm kalınlığında sert sünger yerleştirdim ve sorunu çözdüm. Daha sonra servise gittim ve garantiden sensör değişimi yapıldı. Sensörler arasında boyut farkı var, yenisi daha kalın. Ancak yine de yenisinin üzerine çok ince sünger koymak zorunda kaldım.
Konu güvenlikle ilgili olduğu için geç kalmadan servise gidin ve garantiden değişim isteyin.
 
Upvote 0

Geri
Üst Alt