1.6 tdi 105 hp sabahlari ilk mars geç alma


sertac025

Yeni Üye
Katılım
28 Eyl 2021
Mesajlar
2
Tepkime puanı
0
İsim
Sertaç
Merhaba golf 7 1.6tdi aracım var sabahları geç mars alıyor akü vs ölcturdum iyi durumda kontağı 3 4 kere açıp kapattığımda ve gaza nasip geçtiğimde erken çalışıyor fakat bunları yapmazsam geç çalışıyor sorun nedir ?

 
@sertac025 bu durum emin olmamakla birlikte yaz kış geçişlerinde, daha doğrusu sabah soğukluğu ve bir önceki günün stop edildiği saatteki aracın okuduğu sıcaklık ve ilk marşta oluşan farklılık ile oluşabiliyor diye düşünüyorum.

Dilerseniz akünün eksi kutbunu geçici bir süre çıkarıp tekrar takarak okuma değerlerini sıfırlamış olursunuz. Bu geç çalışmaya çözüm açısından fayda sağlayabilir.

Bununla birlikte belli bir süre aracınız DSG ise kalibrasyonunda farklılıklar oluşabilir , zamanla tekrar alışmaya geçebilir.

Bu , akü değiştirmek gibi bir şeydir..tabii ki uygulamak tamamen kendi sorumluluğunuzdadır.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Upvote 0
Merhaba, ben de mazot filtresinden olabileceğini duymuştum.

 
Upvote 0
@sertac025dizel araçlarda ısıtma bujileri olur(kızdırma bujisi de derler)soğuklarda aracın geç alma sebebi genellikle bunlardan olur.Bunlara da baktırmanızda fayda var.

 
Upvote 0
Hocam aynı sorun bendede var sabahları bazen 2 saniye geç alıyor nadiren 5 6 saniyede marş alıyor araç akü sıfır.

Çalışıyorum daha zaman bulup baktıramadım. Ayın 15 inde istanbula geçeceğim istanbulda tanıdıklar var orda göstericem aracı. Ozamana kadar sorunu çözemezsen tecrübelerimi paylaşırım

 
Upvote 0

Geri
Üst Alt