Size benden bir hikaye;
Doğmuşum ben Boğaziçi Köprüsü’nün yapıldığı 1973 yılında, dönemin yöneticilerinin Demirel ve Özal dı herhalde “5 yıl içinde köprünün kendini amorti edeceği bunun ardından ücret alınmayacağı” söylemişlerdi.
Beş yıl ne kadar komik değil mi.
Yıl olmuş 2025 aradan geçen zamanda doğduk, büyüdük, çocuk olduk, genç olduk, asker olduk, sevdik ve evledik, çalıştık, çocuklar oldu, onları evlendirdik, torunlar oldu, yaşlandık işte, şuan hastane hastane geziyoruz bir beş on sene yaştan beklersek öleceğiz bir öbür bitti ve hala ücret ödüyoruz…
geçelim köprüyü, sahip olduğumuz örneğin ev, dükkan, arsa, araç, telefon yada ekmek işte hala vergi ödüyoruz.
Eşek eşek olduktan sonra semer vuran çok olur derler, hep ödüyoruz hep ödüyoruz paşa paşa ödüyoruz, arada böyle konuşuyoruz.
umarım ben yapmadım bu hatayı ama büyüklerin hatalarını düzeltecek bir nesil gelir bunları düzeltir en azından herşeydeki rahatsız edici rakamları halkın benimseyeceği rakamlar haline getirirler…
herkes mutlu olur ve bu hikaye mutlu son şle biter çünkü bu ücretler çok çok fazla…