Golf 8 vidalardaki boya kalkıkları

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ariza
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ariza

Üye
İsim
ali rıza
Merhabalar bir hafta kadar önce aldığım Golf Life aracımda kaputu açıp vidalara hehangibir müdahele olmuşmu diye incelediğimde aracın sol tarafındaki vidaların boyalarında bir kaç noktada kalkıklar olduğunu fark ettim , diğer tarafındaki vidalarda hiçbişey yoktu böyle,(vidalar pek açılmış gibi görünmüyor o kadar zorlama olsa belli olur sanırım ama açılıp sonra belli olmasın diye sprey boya atıldıysa fabrika boyasından farklı olarak diye düşündüm) tırnakla kazımaya çalışınca atan yerlerden az birşey daha soyabildim, bu boyaların böyle olması normalmidir, çok detay baktığımın farkındayım ama insan Türkiyede yaşayınca aldığı sıfır aracın dahi orasını burasını iyice inceliyor.

Inkedbbb_LI.jpg

olursa da kısmet takılmamak lazım. bir şey satmak çok zor zaten. kafadaki fiyat, görmeye gelenler, kendini akıllı sanan kolay para kazanıcılar falan. ben ilana koymuştum. iki düzeysiz geldi kaldırdım 1 ay olmadan. gidip araca bakım yaptırdım. bu travmayla seneye yaza kadar kullanırım :)
Valla bende de öyle, aracımdan memnunum satarsam tek sebebi otomatiğe geçmek olur☺️

Upvote 0

Merhaba, benim araçta da bagaj kapağının bir vidasında benzer durum var. fabrikada son ayardan sonra sürülen boya sebepli bence.
olursa da kısmet takılmamak lazım. bir şey satmak çok zor zaten. kafadaki fiyat, görmeye gelenler, kendini akıllı sanan kolay para kazanıcılar falan. ben ilana koymuştum. iki düzeysiz geldi kaldırdım 1 ay olmadan. gidip araca bakım yaptırdım. bu travmayla seneye yaza kadar kullanırım :)

Hocam 2021 den yani bu posttan bu yana, 3 mk8 değiştirdim 2 tane de a3 alıp satma fırsatım oldu ve şu an tekrardan 2.el mk8 aldım iki ay kadar önce.

3 mk8 de bayii çıkışlı ilk sahibiydim hepsi ımpression. Üç aracın ikisinde fabrikasyon ayar çıktı . İlk araçta bagajda, ikinci araç sol ve sağ tarafta 1 Kapı, son araçta hiçbir şey Çıkmadı ve şu an 2.el aldığım araçta da ayar vs yok.

Diyeceğim o ki yaygın bir durum. Çakkal bir dünya insan var bundan sebep fiyat düşmeye debelenen. Satıcı olarak ilana yazsan talep görmüyor o bi dert söylemesen bi dert…

Eğer ayar kaputta(şanslısınız) değilse tavsiyem satılacağı zaman söylenmemesi yönünde. Eksper zaten fabrikasyon ayar diye belirtir sökme vs yoksa.

Upvote 0
Sizce bende ki durum nedir, bu denli bir boya atması normal mi sizce deneyimlerinize bağlı olarak?
Fabrika yada servis ayar yapabiliyor. Normal bir durum bence. Durduk yere boya atacağını düşünmüyorum. Kontrol aşamasında ayar yapılmış olabilir. Yamuk yada ayarsız durmasından iyidir. Arabanın önden kazası yok bir kaç tane vidanın boyası kalktı diye araba almayacak yada bundan pazarlık yapmak isteyen insana ben araba satmam. 10-20 tl lik civata parçası. Hiç önemli değil. Range Roverlerde motor revizyonu yada ağır bakım için komple kupayı söküyorlar.

Upvote 0
Fabrika yada servis ayar yapabiliyor. Normal bir durum bence. Durduk yere boya atacağını düşünmüyorum. Kontrol aşamasında ayar yapılmış olabilir. Yamuk yada ayarsız durmasından iyidir. Arabanın önden kazası yok bir kaç tane vidanın boyası kalktı diye araba almayacak yada bundan pazarlık yapmak isteyen insana ben araba satmam. 10-20 tl lik civata parçası. Hiç önemli değil. Range Roverlerde motor revizyonu yada ağır bakım için komple kupayı

Fabrika yada servis ayar yapabiliyor. Normal bir durum bence. Durduk yere boya atacağını düşünmüyorum. Kontrol aşamasında ayar yapılmış olabilir. Yamuk yada ayarsız durmasından iyidir. Arabanın önden kazası yok bir kaç tane vidanın boyası kalktı diye araba almayacak yada bundan pazarlık yapmak isteyen insana ben araba satmam. 10-20 tl lik civata parçası. Hiç önemli değil. Range Roverlerde motor revizyonu yada ağır bakım için komple kupayı söküyorlar.
Doğru valla, buna da sıkıntı yaratıyorlarsa almasınlar. Ama işte boya atması çok olunca bir terslik mi var acaba dedim

Upvote 0
Doğru valla, buna da sıkıntı yaratıyorlarsa almasınlar. Ama işte boya atması çok olunca bir terslik mi var acaba dedim
Ayar yapmak için anahtar değdiriyorlar. Anahtar da boyayı kaldırıyor. Hiçbir sıkıntı yok. 2014 golflerin çamurlukları durduk yere içten boya atıyordu boydan boya. Siz düşünün artık gerisini :)

Upvote 0
Ama anahtar izinden fazlası var nokta nokta kenarlarda boya atması olmuş, çok garip ya

Upvote 0
Anahtar ile ayar yaparken ister istemez sağa sola çarpabiliyor insan. Video iletirsen daha iyi yorumlayabiliriz.
Fotoğraf olarak bu var, civataların yanında olan beyazlıklar belli oluyor. Video şu an maalesef elimde yok. Tam anlam veremedim bu lekelere.

Ekli dosyalar

• IMG_6119.jpeg
    IMG_6119.jpeg
    368.5 KB · Görüntüleme: 10
Upvote 0
Fotoğraf olarak bu var, civataların yanında olan beyazlıklar belli oluyor. Video şu an maalesef elimde yok. Tam anlam veremedim bu lekelere.
Çok ilginç. Sağ tarafın boyasının atmaması gerekiyordu. Sağ tarafın kaputu kapatınca denk geldiği yeri atabilir misin ? Kaputta bir iz var mı ?

Upvote 0

Geri