1.2 tsi için 5w30 motor yağı tavsiyeleri


Tulkas

Üye
Katılım
3 Haz 2020
Mesajlar
484
Tepkime puanı
220
Konum
Tokat
İsim
Emre
Herkese selamlar. Geçen haftalarda karter tapasında hafif sızıntı vardı nolur nolmaz belki yağı değişmek gerekir diye liqui moly yağ aradım koca şehirde sanayide satan bir tane yer bulamadım(Van). Çok canım sıkıldı bu duruma, acil yağ ihtiyacım olsa piyasada yok maalesef. Bende bu sebepten çok düşündüm acaba Liqui Moly yerine hangi yağa geçiş yapabilirim hemde piyasada en azından L&M den daha bulunabilir bir yağ olsun istiyorum. 1.2 tsi için 5w30 hangi yağı tercih etmeliyiz?

 
@Doctor hocam aslında buda bi çözüm 😅 bir diğer çare fazladan bi 5lt alıp kenarda bekletmek olacak sanırım.

 
7 Sene VW Touran (2.0 Dizel) , 5 Sene VW Jetta (1.2 TSI) ve suan Golf 7 GTI‘de ( 2.0 TSI) Castrol LL 5w30 Kullaniyorum ve hicbir problemim olmadi…


Gesendet von iPhone mit Tapatalk

 
Kolay bulunabilen yağların orijinallik durumundan ben emin olamıyorum. Ya işi servise bırakıyorum ya da ürünün asıl tedarikçisinden temin ediyorum. Yetkili servislerin bir kısmı Shell yağ kullanıyor, benzinliklerde kolayca bulabilirsiniz diye düşünüyorum. Veya https://www.liquimolyturkey.com/ sitesinden ürünün direkt distribütöründen sipariş verebilirsiniz, İzmir’den İstanbul’a 2 günde geldi. Ayrıca forumumuza özel %8 indirim yapıyorlar. Çoğu yerde 2020 üretim yağ stoğu kalmadığı yazıyordu ama bana gelen yağ 12/20 üretimiydi. 

 

Geri
Üst Alt