6.5" Carplay Ekran Hakkında


hakanb

Üye
Katılım
21 Ağu 2020
Mesajlar
104
Tepkime puanı
45
Konum
Ankara
İsim
Hakan
Merhabalar, öncelikle bu ekran hakkında çok konuşuldu biliyorum ama kafamda hala net birşey oluşmadı.

Uzun zamandır almak istediğim cihazı sonunda alacağım ve son kez birkaç soru sormak istiyorum. Bu cihazın sesine kimisi orjinal cihaza göre bariz kötü diyor, kimisi USB-Bluetooth bağlantısında seste sorun yok sadece radyodaki ses kalitesi kötü diyor. Benim için radyo önemli değil zaten.

Kardeşimde bu cihazdan (5GG035280D) var ve müzik işinde çalışmış ve kulağı iyi olan abim iki araçtada sesi test ettiğinde sesin kötü olmadığını söylüyor. (Ayarlardan bas-tiz ayarını yapmak gerekiyor, yoksa ses kötü olabilir). Ses gerçekten çok kötüleşiyorsa müzik dinleyemedikten sonra almaya değmez.

 
@hakanb Çin olanlarin sesi kesinlikle kotu, iyi diyenler sadece onu dinlediği için fark etmiyor, yan yana deneyin radyo bluetooth vs hepsinde kötü. Havadan degil detayli yan yana ayni kaynak ayni ses duzeyi ayni parça olcerek test ettik 3-4 kişi beraber. Iyi diyenle yemegine bahse girerim 😁

 
@CemK Hocam biz de abimle aynı parçayı aynı telefondan art arda test ettik ve ben ayırt edilecek seviyede bir kötülük hissetmedim. Abim de 15 yıldır elektronik müzikle uğraşıyor ve kulağı iyidir. Acaba kardeşimin arabada ses sistemi mi var 😂 Kodlamayla falan bir alakası mı var acaba bilemedim.

Not: Cihazı aracın önceki sahibi zulalyol beyden almış. Ben de alacağım muhtemelen.

 
Benzer cihazi kendi aracimda bende kullandim. Arada bariz bir fark göremedim.
Surekli bangir bangir muzik dinleyen birisi degilim zaten, orta ayarlarda radyo veya Spotify dinliyorum.

SM-G980F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

 
@hakanb Çin'den gelen cihazda orjinal VW ondan oyle yaziyor, Çin'de uretilen araclarda kullaniliyor. Ayni modelin avrupa üretiminde AppConnect yok, uzerinde usb Girişi ve mikrofon'da yok, mikrofon tavanda.

@Nizamettin Kepoğlu Hocam dedigim gibi sadece onu dinleyince aradaki farki duymazsiniz, bangir bangirdan ziyade ses kalitesi çok farkli, Avrupa unite takili bi aracla yan yana deneyin farkin ne kadar bariz oldugunu görürsünüz.

@HONEY @AliAkg @memin @zulalyolbaya denedik onlarda duyduklarını soyler :)

 
Bu arada fiyat performans kesinlikle Çin'li cihazlar gayet makul, Ozellikle AppConnect istiyorsaniz :)

 
[mention=21556]hakanb[/mention] Çin'den gelen cihazda orjinal VW ondan oyle yaziyor, Çin'de uretilen araclarda kullaniliyor. Ayni modelin avrupa üretiminde AppConnect yok, uzerinde usb Girişi ve mikrofon'da yok, mikrofon tavanda.
[mention=2211]Nizamettin Kepoğlu[/mention] Hocam dedigim gibi sadece onu dinleyince aradaki farki duymazsiniz, bangir bangirdan ziyade ses kalitesi çok farkli, Avrupa unite takili bi aracla yan yana deneyin farkin ne kadar bariz oldugunu görürsünüz.
[mention=11839]HONEY[/mention] [mention=16969]AliAkg[/mention] [mention=21784]memin[/mention] [mention=9803]zulalyol[/mention]baya denedik onlarda duyduklarını soyler [emoji4]
Kimisi cok kötü diyip Rcd330 söken arkadaslarda oldu Orjinali ile ses farki yok diyende

Yu-ma-tu muzik seti alip begenenler oldugu gibi


Bu iş kullak hassasiyeti ve zevk meselesi kimisi mid ses sever kimisi bass agirlikli

Acaba memnun kalmayip soken azinlik aractaki hoparlör farklı marka fabrikasyon takilmis olabilir mi

Mesela ayni anfiye harman kardon- jbl- bose bagla hepsi farki karakterde ses verebilir

Bir gerçek varki bugüne kadar fiyat performans ürünü Rcd330 CarPlay icin
 
ben de çin üretimi carplayli cihaz aldım. ikisini yanyana dinlemedim ama orjinal cihazı sökmeden nasıl çaldığını iyice incelemiştim. bana göre de arada farkedilebilir bir ses kalitesi yok. belki @HONEY dediği gibi hoparlör farkı gibi bir durum vardır.

ben aslen makine mühendisiyim, 3 yıldır  akustik mühendisi olarak çalışıyorum, akustik laboratuvarı kurdum ve onu yönetiyorum. ses kalitesinin aletlerle tespit edilmesi zor. subjektif bir konu.

ama fark vardır diyene de itiraz edemiyorum.

 
@insect hocam daha once de benzer siz yazmistiniz sanirim. O zamanda yazmistim, Ses kalitesi frekans input ve response ile gayet hassas şekilde ölçülür, buyrun gelin nasil ölçülür gostereyim, o bi yana 30 yıllık Hi-Fi ci olarak daha ilk dinlemede cat diye farki soylerim size :)  Olcumler her zaman dinleme kalitesi ile ortusmeyebilir, bunun icin zaten egitimli kulaklari olan Tonmaister'lar var. Ses kalitesi ölçümlerinin standartlari bile ISO tarafindan 2003'de tanımlanmış durumdadir. (https://www.iso.org/standard/34222.htm)

Basitce kalite olcum nasil yapılır anlatan yazılar:

https://www.tech-faq.com/how-to-measure-sound-quality.html

https://www.cnet.com/news/can-sound-quality-be-measured/

ve bu konuda lider firmalardan ikisi.

https://dewesoft.com/applications/acoustics/sound-quality

https://viacoustics.com/products/sound-quality-analyzer/

 
Hoperlor farkı tabiiki çok önemli, ancak @HONEY hocamın arabasında Rcd330 varken çıkarıp 840C taktık, sonuç bariz şekilde daha kaliteli müzik dinliyor şu anda :D  Sonraki bi zamanda da @AliAkgnin arabası ile denedik yanyana, önce ikisinde de Rcd330 varken sesler hemen hemen aynıydı, sonra birinde 840C birinde Rcd330 varken fark barizdi.

 
Hoperlor farkı tabiiki çok önemli, ancak [mention=11839]HONEY[/mention] hocamın arabasında Rcd330 varken çıkarıp 840C taktık, sonuç bariz şekilde daha kaliteli müzik dinliyor şu anda [emoji3] Sonraki bi zamanda da [mention=16969]AliAkg[/mention]nin arabası ile denedik yanyana, önce ikisinde de Rcd330 varken sesler hemen hemen aynıydı, sonra birinde 840C birinde Rcd330 varken fark barizdi.
Fark var kesinlikle kelepir fiyata bana ayarladigin icin ellerine sağlık ustad


Herkesin beklenti ve butcesi farklı

@AliAkg ben cozemedim memnun mu degil mi
hem şikayet ediyor hem sökmüyor
bazende cok memnun


Sokse CarPlay li bu rakkamlara baska memnun olabilecegi cihaz yok çünkü
 

@CemK 

cem bey verdiğiniz linkleri zaten en az 5-6 yıl önce okuyup öğrendik. lider firmalardan dediğinizin ilk sıradaki olanıyla da hemen hemen her hafta görüşürüz. 

siz de yazmışsınız ölçümle kulak arasında da fark olur. ayrıca laboratuvar seviyesinde cihazla otomobil sesini ölçmek de çok zor çünkü laboratuvar dışında ölçümün çoğu zaman bir anlamı olmaz.

sizce çok kolaydır ama bana göre zordur ses kalitesini ölçmek. o kadar zor olmasaydı ölçüp  buraya yazabilirdim. buyrun imkanınız varsa carplay RCD 330 olmayan cihazı ölçün.

 

Geri
Üst Alt