U Led Uzun Far Aydınlatma Mesafesi


mea

Üye
Katılım
5 Mar 2020
Mesajlar
92
Tepkime puanı
36
Konum
Adana
İsim
ali
Herkese güzel haftalar sevgili dostlar.

Aracıma taktırdığım Replika U Led Far ile ilgili bir sorunum var.

Uzun huzmeli aydınlatmasında mesafe sorunu yaşıyorum. Uzunları yakınca ileriyi çok az aydınlatıyor sadece yanları iyi derecede aydınlatıyor.

Uzunlarda Stark h7 hyper vision Led kullanıyorum.
 

Acaba bu sorun Led seçimimden dolayı mı? Yoksa başka bir sorun mu var? (Far ayarı yapıldı)

 
Hocam uzun fardaki led ampullerin yönü nasıl ? Bende Stark Night Gun H7 ampul kullanıyorum ama çok memnunum performansından. Size örnek olması açısından benim ampuller far içinde led olan kısımlar yan tarafa gelecek şekilde takıldı. 
 

8A0CC1FE-9D3B-4CED-9450-EEDF07EB9AD2.jpeg

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Upvote 0
@cmsarikaya hocam bende de aynı şekilde, yön açısından da kontrol ettim. Bende acaba Led olduğu için yeterince performans veremiyor mu xenon mu gerekli acaba diyordum ama siz Led’den memnun olduğunuzu söylüyorsunuz 

 
Upvote 0
Replika farlarda uzunların iyi aydınlattığına (uzağa odaklayıp) ben henüz şahit olmadım hiç.

Biz çift j takanların da selektör çok başarılı fakat karanlık bir yolda uzunları sabit açtığımızda çokta ileriyi aydınlatmıyor. Işığı dağıtıyor ve büyük bir çoğunluğu havaya vuruyor.

sizin taktığınız replika U farı tam bilemiyorum ama benim gördüğüm çift J lerin %100ü o şekildeydi. Tahminimce sizin de o şekildedir… yinede led değişimi yapıp deneyebilirsiniz. Satın almadan denemek için bir araç aydınlatma dükkanına gidebilirsiniz.Bir çok çeşit denemiş olursunuz

eğer farınız  @CemK hocamızdakiyle aynı ise. O bu konunun uzmanıdır :)  kendisi daha doğru bilgi verebilir :D  

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Upvote 0
Uzun sadece iç Çanak'da ve merceksiz ise uzun far performansı beklemeyin, sadece selektör yapmaya yarar onlar. Halojen'e göre dahi çok çok düşük uzun far aydınlatması alırsınız çünkü o çanak ve ampul ile odaklama imkansız maalesef.

 
Upvote 0
İyi bi replikada dış mercekli olan çanak bifocal ve perdeli olur, oraya uygun bi led takarsaniz uzunlar tatmin edici bi aydinlatma sağlar. İç'lerde selektor atmak için basit bi led bile yeterli olur o zaman.

Orjinal U Led far'da da iç canakda ampul yok zaten, sadece dış kisa ve uzun icin bifocal çalışıyor, replikalarda da bu tip ve canagi mercegi kaliteli olanlar var.

 
Upvote 0
@mea Benim farlarda uzunlar hem Bixenon mercekten açıyor hem de resmini gönderdiğim Led lamba yanıyor bu yüzden dolayı da iyi bir performans alıyor olabilirim. Yani @CemK hocamın dediği gibi mercekli olan farım perdeli uzunlarda perde kalkıyor. Üstüne bir de içerideki Ledler yanıyor bu sayede gayet tatmin edici oluyor. 

 
  • Beğen
Tepkiler: mea
Upvote 0
Hepinize yorumlarınız için teşekkür ederim.

Bende acaba xenon mu taktırsam diyordum ama mekanizmayla alakalı olduğu için çok da bişey fark etmeyecektir anlaşılan…  @cmsarikaya @CemK @AliAkg

 
Upvote 0
@mea Kısa farın olduğu merceğe bak, eğer orada perde varsa uzunlar (selektör yaptığında mekanik bi ses duyarsın ve ışıktanda anlaşılır) için o zaman xenon taktırırsan daha iyi performans alabilirsin ama çanağın ve merceğin xenon'a uygun olup olmadığına bakılsın mutlaka perde varsa bile.

 
  • Beğen
Tepkiler: mea
Upvote 0
@CemK Hocam selektör yaptığımda mekanik bi ses var

Eğer xenona uygunsa, uzunlarda xenon bulunması bana muayenede sorun yaşartır mı?

eğer yaşatmazsa hangisini önerirsiniz?

 
Upvote 0
@mea Hocam uzun diye bisey yok, o merceksiz çanak uzun değil, eski farlara gitmesin akliniz.

Mercekli olan hem kısa hem uzun yapar Xenon farlarda. Xenon'u mercekli olan yere takacaksiniz. Normalde mercek olmayan fara xenon da led de takilmaz. Ama evet muayenede xenon sorun cikarir, far yikama ariyolar xenon varsa benim bildigim.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
  • Beğen
Tepkiler: mea
Upvote 0


Geri
Üst Alt