golf 7 triger kayışı değişimi


karanlik446

Yeni Üye
Katılım
16 Haz 2021
Mesajlar
2
Tepkime puanı
1
İsim
okay
merhaba  arkadaşlar 2015  golf 7 dızel  manuel kullanmaktayım   agır   bakımlarını   orjınal parca alıp tamırcıde (  guvendıgım) 5 gun once yaptırdım trıger  seti değişti   yag polen mazot fıltresi değişti   ve ayrıca yagıda  degıstı baskı balata değişti 4 tane michelin  yaz lastiği taktim araca onceden uzun yolda 100 km 3.3lıtre   yaparken suan 100 km  4.3  lıtre ıle yapmaktayım nedenını anlayamadım   standart kullandıgım halde( 90km )ile   bılgısı olan varmı   ne yapmalıyım?

 
@karanlik446 Orijinal parça dediğinize göre yağı da Castrol Edge 5w 30 aldınız sanırım. Aldığınız yağın orijinal olduğuna emin misiniz yağ yakıt konusunda büyük etken taşıyor. Bunun dışında sürtünme katsayısını artıracak ne var bilmiyorum.

 
Upvote 0
@HSolak yagıda orjınal aldık hocam   bir oncekı tekerde diş kalmamıstı hocamacaba teker dişinin az olması yakıt tasarrufu yaparmı

 
Upvote 0
Butun parcalarin orjinal oldugundan emin olun. Yag dolum miktarinin dogru yapilmis olmasi ve yag seviyesinin max ustunde olmamasina dikkat edin. Yeni kayis sonrasi aracin alismasi icin zaman taniyin. 

 
Upvote 0
@karanlik446 Bence o da bir etken hocam aynı aracın otomatiği var bende ortalamam 4.8-5.1 arası değişiyor yağ Liqui Molly kullanıyorum öncesinde castrol vardı 5.8-6.1 arası oluyordu lastiklerimi sıfır aldım eskimedi 2020 üretimi henüz

 
Upvote 0

Geri
Üst Alt