Yaz Lastiği Tavsiyesi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan HamzaK
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

audi a3 aracım için conti premium contact 7 225 45 17 91y aldım 3750tl+4 15.000Tl ye 4 taksit.. portekiz üretimi 2025 17 hafta... eski lastikler goodyear eagle f1 asy 5 XL idi...yanagı xl olmasına ragmen sanırım asy 5 daha iyiydi...concat 7 yi kullandıkça değerlendireceğim..kardeşimin golfunda contilerden goodyeara ben de ise goodyeardan contiye geçmiş olduk..

Ayrıca şunuda ekleyeyim..michelin falken kumho bridgestone vs gibi firmalardanda fiyat aldım. aşağıya ekleyeyim.
225 45 17 için..
Michelin primacy 5 5000tl üstü
Falken fk 520 3500TL
Kumho Ecsta sport ps72 3250TL
Bridgestone Turanza 6 3750
Hankook ventus prime 4 3500-3750TL
Goodyear f1 asy 6-3850Tl
(fiyatlar 2024 ve 2025 üretimi lastikler için ama hangi marka 25 hangisi 24 du unuttum)

Son düzenleme:
audi a3 aracım için conti premium contact 7 225 45 17 91y aldım 3750tl+4 15.000Tl ye 4 taksit.. portekiz üretimi 2025 17 hafta... eski lastikler goodyear eagle f1 asy 5 XL idi...yanagı xl olmasına ragmen sanırım asy 5 daha iyiydi...concat 7 yi kullandıkça değerlendireceğim..kardeşimin golfunda contilerden goodyeara ben de ise goodyeardan contiye geçmiş olduk..

Asymmetric serisi spor lastik olarak satılmasına rağmen konfor olarak da çok iyi, eskimiş Goodyear'dan geçmenize rağmen eskisi daha iyiydi diyebiliyorsaniz aradaki fark epey fazladır bence.

Asymmetric serisi spor lastik olarak satılmasına rağmen konfor olarak da çok iyi, eskimiş Goodyear'dan geçmenize rağmen eskisi daha iyiydi diyebiliyorsaniz aradaki fark epey fazladır bence.
bence güzel lastikli tabii ilk taktıgımda 2020 yılıydı nasıl hatırlamıyorum ama ben ilk taktıgımda memnun kalmıştım artık işi bitince değişeyim dedim f1 asy6 ile ilgili çok fazla negatif mesaj okuyunca contiden devam edeyim dedim bakalım kullandıkça anlayacagız

Benim golf 8’de de orijinal lastikleri nexen var asfalt da gidiyorken bile böyle bir sertlik hissetmedim değiştiren var mı ya orijinal lastiklerini 225/45/17 lastik ölçüleri. Var mı yumuşak bir lastik tercihiniz

Benim golf 8’de de orijinal lastikleri nexen var asfalt da gidiyorken bile böyle bir sertlik hissetmedim değiştiren var mı ya orijinal lastiklerini 225/45/17 lastik ölçüleri. Var mı yumuşak bir lastik tercihiniz
Piyasadaki “en konforlu” lastik Michelin Primacy 5 ancak pahalı bir lastiktir,

Alternatif olarak;
Goodyear EfficientGrip Performance 2 (uzun süredir piyasada olduğu için yaklaşık 12-24 ay içinde üretimi sonlandırıp, yeni modeli çıkacaktır),

Continental PremiumContact 7 (Michelin ‘e göre konforu biraz orta seviyede, yol tutuş özelikleri daha ön plandadır, tabii Nexen’e göre kıyaslarsak —>tartışmasız konfor çok daha iyidir)

bence güzel lastikli tabii ilk taktıgımda 2020 yılıydı nasıl hatırlamıyorum ama ben ilk taktıgımda memnun kalmıştım artık işi bitince değişeyim dedim f1 asy6 ile ilgili çok fazla negatif mesaj okuyunca contiden devam edeyim dedim bakalım kullandıkça anlayacagız

Asymmetric 6 ile negatif mesajla nerede karşılaştınız ben epeydir kullanıyorum memnunum aslında, sadece asymmetric 5 sanki daha konforlu gibiydi, o konuda biraz şüphelerim var.

Piyasadaki “en konforlu” lastik Michelin Primacy 5 ancak pahalı bir lastiktir,

Alternatif olarak;
Goodyear EfficientGrip Performance 2 (uzun süredir piyasada olduğu için yaklaşık 12-24 ay içinde üretimi sonlandırıp, yeni modeli çıkacaktır),

Continental PremiumContact 7 (Michelin ‘e göre konforu biraz orta seviyede, yol tutuş özelikleri daha ön plandadır, tabii Nexen’e göre kıyaslarsak —>tartışmasız konfor çok daha iyidir)
Aynı lastikten bende de var aracım 23 model üzerinde Nexen N'Fera Sport 225/45R17 91W lastikler var 30 bin km yi devirdim, gerek km den gerekse markasından dolayı lastikleri değiştirmek istiyorum, Nexen in etiket değerlerinde yol gürültüsü 69 DB iken Michelin Primacy 5 225/45R17 91W, lastiklere bakınca 70 DB yazıyor; şimdi ben Mchelin’e geçersem araç içine daha çok mu yol sesi gelecek? Kafamda sürekli soru işaretleri var. Mesela Conti UltraContact modelindede bu değer 69 DB. hangi lastiği almalıyım.

Aynı lastikten bende de var aracım 23 model üzerinde Nexen N'Fera Sport 225/45R17 91W lastikler var 30 bin km yi devirdim, gerek km den gerekse markasından dolayı lastikleri değiştirmek istiyorum, Nexen in etiket değerlerinde yol gürültüsü 69 DB iken Michelin Primacy 5 225/45R17 91W, lastiklere bakınca 70 DB yazıyor; şimdi ben Mchelin’e geçersem araç içine daha çok mu yol sesi gelecek? Kafamda sürekli soru işaretleri var. Mesela Conti UltraContact modelindede bu değer 69 DB. hangi lastiği almalıyım.

1 dB fazlalığın, hissedilir derecede önemli bir fark yaratacağını sanmıyorum.

67 ile 71 dB arasında bir fark hissedilebilir belki ama 69 ile 70 dB arasında hissedilecek kadar fark oluşmaz.

Ayrıca lastik etiketi üzerindeki ses dB değerleri, lastiğin araç içinde duyulan ses değil, araç dışında duyulan sesi temsil eder.

Araç içine yansıyan ses, aracın izolasyon kalitesine göre değişkenlik gösterir.

Ses izolasyonu iyi olan bir araçta 73 dB değerinde bir lastik kullansanız bile, araç içinde hiç lastik sesi duyulmayabilir.

Alıntıdır :
kaynak : https://www.goodyear.eu/en_gb/consumer/learn/eu-tire-label-explained.html

Gürültü derecesi

AB lastik derecelendirmeleri ayrıca lastiğin sürüş sırasında ürettiği dış gürültüyü de dikkate alır.
İyi bir gürültü derecesine sahip bir lastik seçerek sürüşünüzün çevre üzerindeki etkisini azaltabilirsiniz.
Gürültü seviyesi A, B veya C sınıfına ayrılır.
Lastiğin yuvarlanma gürültüsü desibel cinsinden ölçülür ve tam sayı etiketin alt kısmında gösterilir.
Düşük gürültü seviyesine sahip lastikler 67 ila 71 dB arasındadır.
En yüksek seviye 72 ila 77 dB arasında ses dalgalarını gösterir.
Sadece birkaç desibellik bir artış, gürültü seviyelerinde büyük bir farkı temsil eder.
Aslında, 3 dB'lik bir fark, lastiğin ürettiği dış gürültü miktarını iki katına çıkarır.

Gürültü Derecelendirmesi, bir arabanın lastiklerden gelen geçiş gürültüsünü ölçer.

Dalgalar olarak gösterilen bir desibel ölçeğinde ölçülür.

1 siyah dalga ) = sessiz

2 siyah dalga )) = orta

3 siyah dalga ))) = gürültülü.

.

Asymmetric 6 ile negatif mesajla nerede karşılaştınız ben epeydir kullanıyorum memnunum aslında, sadece asymmetric 5 sanki daha konforlu gibiydi, o konuda biraz şüphelerim var.
bir kaç yerde gördüm onlarda asy5 e göre karşılaştırmış..ben bıraz da bahane aradım contiye geçelim dedim kolayıma geldi çünkü lastikçi yakındı..

nexene bu kadar sabretmeniz bile takdire değer ..ben olsam 10k da değişirdim..kötü bir lastik diyemiyorum ama iyi bir lastikte değil.. 225 45 17 ve 91W de güzel ve ekonomik lastikler var örnegin bridgestone turnaza 6 yada kumho, bulabilirseniz falkenin yeni modeli ziex 320 nexenden daha iyi lastikdir diye düşünüyorum..bütce problemi yoksa conti michelin goodyear zaten bilinen markalar..

bir kaç yerde gördüm onlarda asy5 e göre karşılaştırmış..ben bıraz da bahane aradım contiye geçelim dedim kolayıma geldi çünkü lastikçi yakındı..

Asym 6 , Asym 5 in konforu arttırılmış versiyonu.

Ancak bir lastikte, konfor artışı da ufak tefek handikaplara neden oluyor maalesef.

Biz 2 aracımızda da Asym 6 , 1 aracımızda Asym 5 kullanıyoruz.

b8 Passat da 2022 üretim 245 / 40 R19 - Asym 6

T-Cross da 2024 üretim 225 / 45 R18 - Asym 6

F30 BMW 3.20d de 2021 üretim 245 / 40 R18 - Asym 5

Asym 6 kullanılan araçlarda Kuru frenlemede ABS çabuk devreye giriyor. Islakta ise Abs devreye neredeyse hiç girmiyor.

Asym 5 kullanılan araçta bir handikap yaşanmıyor. Islak kuru frenlemelerde her şey olması gerektiği gibi. Ama BMW de süspansiyon ve yalıtım iyi olmasına rağmen, lastik sesi kabin içine, lastik sertliği de süspansiyona yansıyor.

Sonuç olarak ya vw araçlarda kuru fren performansı sıkıntılı yada Asym 6 ya yapılan konfor müdahalesi, kuru frenlemede biraz handikap yaratmış gibi görünüyor.

.

Bende konfor ve gürültü azalmış durumda gibi 5'e göre ama tutuşu, freni eskiye göre artmış gibi izlenim yarattı. Yalnız asym. 5' i farklı bir araçta kullanıyordum, o yüzden çok da doğru bir karşılaştırma değil benim yaptığım.

225 45 17 conti sportcontact 5 sonrası 225 40 18 conti premium contact7 ye geçtim. Jant büyütmeme rağmen konfor yerinde kaldı hatta iyileşti bile diyebilirim. Benim için öncelik biraz daha konfor odaklı. Premium contact 7 sonrası öneriniz ne olur? Asmy5 veya asym6 çok öneriliyor. Michelin ps serisi ve conti sport serisi düşünmüyorum sert diye. Primacy ler ise hem pahalı hem fazla narin gibi geliyor. Buna göre önerileriniz olursa paylaşırsanız sevinirim

Geri