Şanzımandan Gelen Sürtme Sesi ve Ötme Sesi Hk.


Srkng5

Üye
Katılım
12 Mar 2020
Mesajlar
96
Tepkime puanı
103
Konum
Konya
İsim
Serkan
Araç
Golf MK7 1.6 TDI
Merhaba Arkadaşlar,

2014 model 1.6 TDİ midline plus manuel  aracımda şanzıman tarafında özellikle sola dönüşlerde sürtme sesi gibi bir ses geliyordu. 14.06.2021 Pazartesi günü servisten randevu alarak Konya Gökmen Otomotiv'e  aracı teslim ettim. Az önce servis danışmanım aradı ve difransiyel bilyası, keçeleri contaları ve baskı balatanın değişeceği bilgisini verdi. 8000 tl gibi bir rakam çıkıyormuş %30 zubizu indirimi ile birlikte. Kendisine volantın durumunu sordum volantın durumu iyi dendi. Cuma günü çıkacakmış aracım.  Gelen faturayı da sizlerle de paylaşacağım. Yorumlarınız benim için çok değerli olacaktır. 

Not : VW Şanzıman konusunda neden bu kadar kötü manuel vitesi de dert otomatiği de 

 
@esucsuz Vediğiniz bilgilerden dolayı teşekkür ederim. Benim yaşadığım sorunu yaşayan çok kişi var sanırım. Formdan bi arkadaş instagramdan ekleyip aynı problemin onda da olduğundan bahsetmiş hatta sürecinizle ilgili durumu benimle de paylaşır mısınız diyerek ekledi.

İşini iyi yapan Özelde  usta bulmak şu devirde çok zor.  Motor ustası şanzımandan anlamıyor şanzıman ustası motordan, zaten hem şanzımandan anlarım hem de motordan diyen usta varsa konuşulmamalı bile bence hemen uzaklaşılmalı.

İnternetten de araştırdım. Fakat güvenip aracınızı teslim edemiyorsunuz diyelim teslim ettiniz yaptırdınız. Yarın aynı problem olması durumunda sorumluluk kabul etmiyorlar. Özel serviste yaptırsam 4000-5000 TL gibi bir rakam çıkacaktı belki fakat problemlerin devam etmesi durumunda şu parçadan yapıyor bundan yapıyor benim yaptığım parça değil diyecek yaşayan çok kişi duydum. Arabadan bezdireceklerdi bunları yaşamamak adına ve aracımın sürekli servis bakımlı olmasına ve yapılan işlemlerin 2 yıl garanti altında olmasına  nazaran yetkili servis benim için en mantıklı seçenekti. 

 
Upvote 0

@Srkng5 Geçmiş olsun.

Sizin araç 2014 model değilmiydi. İlk tescilden itibaren 7 yılı doldurmamış anlaşılan henüz. %25 zubizu yapılmış. Bu kadar para ödedikten sonra pazarlık ta yapsaydınız keşke.

 
Upvote 0
@Terms Teşekkür ederim. Pazarlık konusunu pek beceremiyorum :(   Temmuz 2014 trafik çıkışlı aracım

 
Upvote 0
@Terms Teşekkür ederim. Pazarlık konusunu pek beceremiyorum :(   Temmuz 2014 trafik çıkışlı aracım
Keşke deseydiniz hocam ben yapardım sizin yerinize pazarlık...

 %35 e kadar iskonto yapabiliyor lar hatta şu zamanda kapanma sonrası bana da baya indırım yaptı adiyaman vimsa servis...

Aklınızda bulunsun fiyat versinler pazarlık yapamıyorsanız bu fiyat çok mus dışarıda bi fiyata bakayım deseniz kendileri düşüyor zaten ufak ufak ağır bakımlar ı çok sever servis 

Allah lazım etmesin fakat bilmenizde fayda var sonuçta kolay kazanılmıyor...

Gerçi servisten servise değişir ama genel mantık aynı sizi kaybetmek istemeyecek tir ve son kez servis müdüründen fiyat alayım diyecektir :)

Yine de olan olmuş sağlıkla sorunsuz kullanmaniz dileği ile geçmiş olsun...

 
Upvote 0
Upvote 0
 Aracın Üzerinden çıkan eski malzemelerin resimleri ek dedir. 

20210618_190729.jpg

20210618_190900.jpg20210618_190843.jpg20210618_190752.jpg

 
Upvote 0

Geri
Üst Alt