Vurup kaçma durumu


Rust

Katılımcı Üye
 
Katılım
11 May 2015
Mesajlar
1,005
Tepkime puanı
156
Konum
Diyarbakır
İsim
Erdin
Araç
golf 7
bugün seyir halindeyken a5 kullanan bir kadın sürücü şerit değiştirirken sol ön tarafa çarptı ve kaçtı . durdurdum ilerde polis çagırıyorum dedim . o sırada yanındaki adam direksiyona geçti ve basıp gittiler.

plakasını almıştım , ekipleri çagırdım durumu bildirdim şoför değiştirdiklerini söyledim. işlem yapmamak için on takla attılar. tutanak tutsak aracın kaza kaydı olacak , dava açsan çok uzar hocam bir şey çıkmıyor burası türkiye bilmem ne. çok hasar yok hiç uğraşma dediler.

tampon biraz boyası kalktı plastik hasar onu önemsemiyorum da böyle elini kolunu sallayarak hiçbir şey olmayacağını bilerek gitmesi çok koydu. halen olayın sinirindeyim. plakadan sahibine bile ulaşamadık telefon kaydı yokmuş. biraz içimi dökmek istedim , yanlış mı yaptım acaba ?

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Ilk önce gecmis olsun

Polislerin kalitesi son yillarda cok düstü, önüne geleni polis yaptilar

Polisler islerini bastan savinca bunlar meydani bos bulup istediklerini yapiyorlar, nasil olsa birsey olmaz!!

Yerinizde olsam dava acardim, ne kadar uzun sürdügü umurumda olmazdi

Polisler hakkinda da dosya actirirdim islerini yapmadiklari icin

 
Çok geçmiş olsun, Allahtan çok birsey olmamis. Trajikomik bir olay daha. Aslinda Türkiye çok eğlenceli ülke vatandaşı olmasak.

 
@Rust hocam öncelikle çok geçmiş olsun 

aynısı geçenlerde benım basıma geldi forum da var park halinde çarpıp kaçtılar.bir hafta peşinde koştum bulmadım kamera kayıdıda yok karakola gittim savcılık vs dedi iş uzadıda uzadı sonra arkadaşın motoruyla tutanak tuttum yaptırdım. 

 
Hocam öncelikle geçmiş olsun.

durduk yere neden tamponunuzun boyası kalksın sorumsuz kişiler yüzünden?

Sen uğraşma ben uğraşma kim uğraşacak bu kişilerle zaten uğraşılacak bir durum yok altı üstü bir tutanak tutup gerisi beklemekte kalıyor

Bence peşini bırakmayın yarın size çarpan öteki gün bize çarpar 

ayrıca olay anında bulunan polis otosunun plakasıyla beraber cimer’e olayı anlatan yazıyı yazıp şikayetinizde bulunacaktınız 

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Üzücü durum cana gelmesin diyor insan ama böyle öküzler olduğu sürece can sıkılıyor. Sonuçta burası hukuk devleti miş ama plakadan adama bile ulaşılamamış.

 
Geçmiş olsun hocam

Maalesef bu sorumsuz vicdansiz .... yaratiklar

Bu adalet sisteminin duzgun islemedigine guvenerek rahatlar

 
Geçmiş olsun hocam, hiçbir şey yapmasanız bile en azından Cimer'e yazın. Bir şey çıkar/çıkmaz bilemem ama söz uçar yazı kalır, bir yere yazılı başvurunuz olur en azından.

Eğer yoksa, aracınıza seyir kamerası almanızı da şiddetle tavsiye ederim.

 
Çok geçmiş olsun. 

Yazılanları şaşkınlıkla okuyorum.

Benzer bir olaya ben de şahit olmuştum.

Orta şeritte yalpalayarak ilerleyen bir araç solundakine vurdu, hiçbirşey olmamış gibi devam etti.

Diğer sürücü peşinden gidip önüne geçti. Durduramadı falan en son dar bir yerde sıkıştırdı.

Araç şoförü alkollü idi, arabadan inmiyor ve laftan anlamıyordu, arkasında durunca benim aracın tamponuna da zorlattı geri vitesle, camını yumrukladım, diğer şoför motor kaputuna çıktı bağırıyordu, bir yandan polisi arıyorum laf anlatmaya çalışıyorum, en son çevreden biri yandan girip kontağı çıkarttı adamın el frenini çekti. Adam yaşlı (50 civarı) nasıl zilzurna sarhoş olmuş ama, "ne var yaa niye durdurdunuz" diyor, haberi yok kaza yaptığından, kaldırıma oturttuk kızamıyoruz da adama üzülemiyoruz da haline..

Polis geldi ; biz diyoruz ki herşey tıkırında hallolur artık. Nerdeee, tam bir komedi başladı

"Yaralama yoksa niye çağırdınız" diyor polis, dedik adam çarptı kaçmaya çalıştı, ben de arkadan geliyordum şahidim dedim.

Olay başka yerde olduysa yapacak birşey yok kaskodan yaptırın diyor. 

Adam alkollü ama dedik, "tamam sen git durma burada alakan yok" dedi bana...

Başkası adına çok üzüldüğüm, sinirlendiğim ve yardım edemediğim bir olaydı.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Hocam bu tarz trafik kazalarında savcılık açısından bir şikayete gerek yok çünkü savcılıkta halledilebilecek bir hukuki durum değil, mala zarar verme suçu taksirle işlenemeyeceğinden (kasten gelip carpma durumu olmadigini farzedersek) takipsizlik karari verilir, sadece şoför alkollü ise ondan savcılıkta işlem yapılır. Araca yönelik hasarın giderileceği mercii hukuk mahkemeleridir. Maalesef uzucu bir durum. Tutanak tutulsa idi hukuk mahkemelerinde size dayanak olabilirdi hasar buyuk degil ise yapacak birsey yok ama hasar var ise size carptigi ani gosterir kamera kaydi bulabilirseniz yine dava acabilirsiniz.

 
Gecmis olsun,

okuduklarımdan sonra vaybe ne memleket ha dedim, :angry:

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Geçmiş olsun hocam. Malesef işini düzgün yapan insana rastlamak zor hale geldi. 

 
Geçmiş olsun.Kaçan insanlar hiçbirşey olmayacağını bilen,kusura bakmayın bu işte kaşarlanmış insanlar.Kırmızı ışıkta geçen ağır yaralanmalı kazaya sebebiyet veren 0.92 promilli şöföre %50kusur vermeyi uygun gören düzeni gördük.

 

@ZITIPAŞA hasar büyük olmadıgı için pasta rötuşla giderilebilecek bir durum oldugu için biz de o yoldan gitmedik.

aslı var mı bilmiyorum , polis bu tutanagı işletirsem araçta kazaya karışma görünecek dedi. biraz o yüzden de vazgeçtim.

dava açsak en iyi sonuç , hasar tazmini başka da bir şey olmuyor bu magandalara.

yayaya çarpıp öldürüp serbest kalıyor insanlar. yel değirmenine kılıç sallamak anlamsız geldi o an.

 

Geri
Üst Alt