Golf 1.2tsi geç kavrama


Cenk29

Yeni Üye
Katılım
21 Mar 2021
Mesajlar
7
Tepkime puanı
0
İsim
Cenk
Merhaba arkadaşlar, yakın zamanda 1.2 tsi manuel  75 binde golf 7 araç aldım 3 gümdür kullanoyorum fakat aldığım günden beri araç debriyajı son noktada kavrıyor ama yoldayken herhangi kaçırma vs yapmıyor yoluşta vs kaçırma durumu olmuyor vw doğuş otoya gittim aracıma yol testi yaptılar baskı balatanım bitik olduğunu söylediler fakat araçta şuanda kaçırma vs olmadığı için emin olmadım

Eğer 1.2 tsi golf kullanıcısı varsa debriyajı kavraması nasıl tepede mi kavrıyor beni bilgilendirirse sevinirim. 

 
Hocam bendede 1.4 tsi var yukarda kavrıyor. İki sene önce aldığımda 27500 km deydi o zamanda yukarda kavrıyordu şimdi 45000 de. Bitik mi degil mi bende bilmiyorum o şekilde kullanıyorum.

 
Upvote 0
Birde babamda 1.2 tsi ibiza var onun debriyajı yumuşak hemde daha ortada kavrıyor. Kullanırken vites geçişleri daha konforlu. Baskı balata manuel araçta konforu çok etkiliyor bana göre. Sizin km 75000 e gelmiş bütçeniz varsa değistirin hatta volanıda değiştirin.

 
Upvote 0
@Sel Öncelikle yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim hocam, sizin de söylediğiniz gibi baskı balata gerçekten konforu çok etkiliyor fakat aracımın debriyajı gerçekten yumuşak ve vites geçişleri çok rahat şu andaki tek sıkıntısı geç kavraması bütçem de bu aralar biraz sıkışık fakat değişmesi gerkirse yine de değiştirebilirim fakat değiştirdikten sonra aracım yine tepede mi kavrar onu merak ediyorum çünkü aracımın vites geçişleri ve debriyaj yumuşaklı hali hazırda gayet rahat 

Bu nedenle değiştirmeden önce baskı balatanın zayıf olup olmadığını anlamaya çalışıyorum çünkü baskı balata değişimi biraz maliyeti yüksek olan bir işlem. 

 
Upvote 0
Benim 1.2 tsi manuel geç kavrama yok ortalarda hatta ortaya gelmeden kavrıyor 80binde araç. Eğer biraz hor kullanıldıysa bi ihtimal baskı balatayı olması gerekenden erken yemiştir normal kullanımda baskı balata 120bini çok rahat görür görmesi gerekir. Debriyaj pedalında da problem olabilir buda 2.bir seçenek. Bence ihmal etmeyin geç kavraması dediğiniz gibi sürüş esnasında rahatsız edici olabilir

 
Upvote 0
Hocam sizinki baskı balatadan mı bilemiyorum ama Golf 7 manuel karakteristik olarak yukarda kavrıyor diğer araçlara göre. 10bin km'de aldım, eski aracıma göre çok yukarda kavrıyordu. Gaz pedalı ilerde, kavrama yukarda, adapte olmakta zorlanmıştım. Yapıldı mı bilmiyorum ancak baskı balata durumunu kontrol için 3. veya 4.viteste 2500 gibi bir devirde kalkış deneniyor bildiğim kadarıyla. Tekler ya da stop ederse baskı balata sağlam der ustalar.

 
Upvote 0
Kullandığım Golf 7 1.2 35.000 KM'deki aracımın kavrama noktası yukarıda. Sayısal olarak tarif edecek olursam 5/3 noktasında kavrama başlıyor. Aracı geçen sene Haziran ayında aldığımda uzun bir süre alışamamıştım doğrusunu söylemem gerekirse halen alışamadım :)  

@erty hocamın bahsettiği yöntemi aracımda denedim. 4. viteste motor kendini stop edince baskı balatada sorun olmadığını anlamış oldum. 

 
Upvote 0

Geri
Üst Alt